Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

לוח ניקוד

תכנים פופולרים

Showing most liked content on 09/11/20 בכל התחומים

  1. אהלן חברים! בערך לפני זה איזה חודשיים ראיתי פוסט בפייסבוק של בנצי גפני שפרסם שהתחיל לקבל תלמידים. מי שלא מכיר, בנצי הוא אחד הבסיסטים המוקלטים במוסיקה הישראלית, חתום על אלבומי מופת כמו "אין עוד יום" של גידי גוב, "אנטרטיקה" של קורין אלאל, "אהביני" של רמי קליינשטיין, "מוסקט" של אריק ושלום ועוד איזה מיליון וחצי דברים (גם בספרייה בפורום יש טרנסקריפציות שלו)... זה לא שחיפשתי מורה, שנים כבר לא הלכתי לשיעור (מנגן 18 שנים סה"כ), אבל שראיתי את הפוסט שלו אמרתי לעצמי שאני חייב לגשת, בדוק אקבל שיעור חשוב במוסיקה, וואללה צדקתי. הצורת לימוד שלו שונה ממה שהורגלתי אצל מורים אחרים, שכולם היו עם רקע בג'ז. לרוב אצלם הלימוד מגיע דרך הוצאת טרנסקריפציות מביצועי ג'ז ידועים , בניית ווקין בייס, אלתור על מודוסים/אקורדים וכו... אני לא ג'זיסט, זה לא הז'אנר שלי, אבל מבחינת לימודי בס נראה שכמעט כל המורים לבס מתבססים על ג'ז בלימוד שלהם (אחרי שהתלמיד ביסס טכניקה סבירה). הגישה של בנצי היא גישה יותר של אולפן. מזתומורת? לרדת לרזולציות הקטנות שבחדר חזרות/במה לא נשים אליהם לב, אבל באולפן זה משמעותי. לדוגמה: אורכי צלילים, איצבועים, צורת החזקת המפרט, צורות השתקה של יד שמאל וימין, והכי חשוב- איך לגשת לשיר שצריך טייק בס, למה להקשיב? איך להתייחס לתופים/שירה/אווירה ולייצר טייק בס שמשרת את השיר בצורה מוזיקלית ומעניינת. השיעור מתבצע בסטודיו שלו באולפני פלוטו בת"א, שזה פינוק בפני עצמו. בשיעורים אנחנו פותחים פרוייקטים של הפקות שלו בפרוטולס, מקליטים טייק בס, מקשיבים, מנתחים ומקליטים שוב- וזה הרגע שבו אני מקבל את הטיפים החשובים ביותר, פה השיעור. מיותר לציין שהכל שם נשמע מיליון דולר, אחרי הכל זה קונטרול של אולפן הקלטות ולא כיתת לימוד. זו הזדמנות אדירה (גם בגלל ששוק ההופעות כמעט ולא קיים) ללמוד מנגן שהוא בA CLASS מבחינת נגני סשן וגם מבחינת הפקה. השיעורים מתקיימים באולפני פלוטו, לבנדה 45, ת"א (מרחק הליכה מתחנה מרכזית). 052-394-2410- בנצי גפני.
    1 like
  2. ברור. זה הצד האינדיווידואלי שהזכרתי קודם. כסף שלך, החלטה שלך. לימודי נגינה ומוזיקה מתחילים משיעורי חלילית בגן ועד תארים אקדמיים מתקדמים. רוב לומדי הנגינה עוסקים בכך כתחביב. זה אופי התחום ואין שום בעיה. אני לא מדבר על הרוב הזה. כשמדובר במיעוט שלומד כדי להפוך את המוזיקה למקצוע לראייתי המשחק משתנה. כאן כבר אין הבדל עקרוני בין לימודי רפואה או משפטים למוזיקה. יש אינפורמציה ידועה קבועה וברורה שאותה צריך לדעת. לא תמצא סטודנט לרפואה שלומד "מה שמתאים לו" או רק את התחומים אליהם הוא מתחבר. הוא לומד את מה שצריך לפי תוכנית שקבעו אנשי מקצוע שיודעים יותר טוב ממנו. כדי להצליח נדרשת השקעה עצומה, מובטח שהדרך לא תהיה קלה וסביר שיהיו הרבה חלקים לא כייפים. זה חלק מהדיל, בכל לימודי תחום מקצועי מורכב. שוב, בגלל שמדובר בתחום אומנותי (ואף אחד לא ימות על שולחן הניתוחים אם תחרבן את היצירה...) אפשר להגיע לרמה ומעמד מקצועיים גבוהים ללא שום לימודים, על בסיס יכולות אישיות. כשאתה בוחר להשקיע במורה מקצועי מהשורה הראשונה, משלם בהתאם והכיוון הוא התמקצעות, הייתי בודק היטב מה אני מקבל אל מול הציפיות והדרישות המקצועיות הרווחות בתחום.
    1 like
  3. ה״גיטרה״ הזאת (חיקוי עלוב של סטראט) ישבה במחסן והעלתה אבק. פירקתי אותה לגורמים, ניקיתי את כל המגעים והרכבתו לה 2 מיתרים ישנים A ו D שמכוונים G# ו C#. ככה זה נראה: וככה זה נשמע:
    1 like
  4. מגניב! ויופי של נגינת מפרט. ברור שסוף סוף מצאת את בס החלומות שלך, והגיע הזמן להיפרד מהג'ז בס ומהסטינגריי פרטלס. מתי אני יכול להגיע לקחת אותן?
    1 like
×
×
  • Create New...