יש פה עניין של אופנות וטרנדים משתנים במוזיקה. בשנות ה-60, כשהבס החליף את הקונטרבס, הייתה השפעה גדולה לנגני אולפן. היו כאלה שבאו מקונטרבס (כמו ג'יימרסון) והיו כאלה שבאו מגיטרה (כמו קרול קיי או ג'ו אוסבורן) שהיה להם יותר טבעי עם מפרט. אני לא יודע איך זה התחלק סטטיסטית, אבל נגיד שזה היה בגדול חצי-חצי. סאונד אצבעות תמיד היה נפוץ ותמיד נחשב למשהו טוב ומתאים לבס. הסאונד הקליקי של קרול קיי, מפרט עם מיוט על פלאטוואונדס עם הרבה טרבל במגבר ותפקיד אינטנסיבי ו"עסוק", היה אופנתי מאוד בשנות ה-70 בסגנונות מסוימים. בפסקולים של סרטים זה מה שהמפיקים רצו. בג'ז זה מעולם לא תפס (למרול שקרול עצמה היא ג'זיסטית במהותה).
אחר כך בשנות ה-70 הסאונד ובעיקר הסגנון הזה הלך ונעלם. באייטיז נגינת מפרט זוהתה עם פאנקיסטים ועם ניו-ווייב, כלומר - בסיסטים שאין להם ממש מה שנקרא טכניקה. מפרט זה דבר יעיל מאוד בשביל לדפוק שמיניות, ושמיניות זה דבר יעיל מאוד בשביל לדחוף רוקנרול קדימה (תקשיבו לסמוק און דה ווטר, זה בית ספר לבס אפקטיבי), שמיניות יביאו לך הרבה מעריצות וכסף - אבל לא את הערכתם של מוזיקאים "רציניים", עם ובלי מרכאות. כי גם אם זה מה שהכי משרת את השיר הספציפי, זה לא "מעניין", זה לא "מאתגר".
עם השנים הצליל של המפרט איבד הרבה מהרלוונטיות שלו לסגנונות ששלטו מאז, והצליל של האצבעות השתלט לגמרי. אין ספק שהיום הרוב המוחלט של עולם הבס זה אצבעות.
כל אחד יכול לשאול את עצמו מה הוא רוצה לעשות. לשלוט בטכניקה שתאפשר לו עבודה עם כל העולם (אצבעות) או אולי להתמחות גם בטכניקה שתיתן לו ייחודיות מסוימת בתקופה הזאת (כמו מפרט). כריס סקווייר, לדוגמה, לא היה יכול להיות נגן סשנים, אבל מצד שני הסאונד הייחודי שלו נתן לו וללהקה שלו יתרון עצום והבליט אותו מעל רוב שאר הבסיסטים של תקופתו.
אני לא יודע לנבא מה יהיה בעתיד, אבל כנגן מפרט בעצמי (לא לדאוג, ג'ז אני מנגן עם אצבעות) יש לי איזה תקווה שמתישהו הסאונד הזה יעשה קאמבק, ואז אני אוכל להגיד, היי, אני עושה את זה ככה מאז 1975...