RT פורסם אוקטובר 15, 2010 פורסם אוקטובר 15, 2010 אתה כנראה מנגן מהר מאד ולא טורח להרים את האצבעות מהמיתרים...
Guest shai- פורסם אוקטובר 15, 2010 פורסם אוקטובר 15, 2010 אם רק היית יודע... אני בעד הגבלת מהירות 70 ב.פ.ד על בס. הפעם האחרונה שהתנסיתי בפלאטס היתה לפני 8 שנים בערך, והם פשוט גרמו לי להרגשת עקצוץ\שריפה בזמן נגינה. והם גם מכוערים ולא נשמעים משהו. ואם כבר פתחו דוכן על מיתרים.. אז הבאים שאני הולך לנסות זה richard cocco strings. אחרי הרבה שנים של נאמנות ללה-בלה.. ננסה אחד מקרובי המשפחה שלהם. שמעתי קטעי סאונד באיכות גבוהה והם נשמעים מדהים.
RT פורסם אוקטובר 15, 2010 פורסם אוקטובר 15, 2010 מנסיוני, Flats מאד נוחים לנגינה. האצבעות לא נתקעות ומחליקות עליהם בקלילות. הפריטה יותר חלקה ונעימה. אין שום התחממות - בוודאי לא יותר מראונדס. מחזיקים מעמד פי 10 מראונדס. מפיקים צליל עמוק ומלא ששום ראונדס לא יתנו. לדעתי כל בסיסט צריך לנסות.
Nave_S פורסם אוקטובר 15, 2010 פורסם אוקטובר 15, 2010 ניסיתי פלאטס על פרטלס ואני ממש לא ממליץ סאונד מעפן, יותר מדי נמוכים, שמבחינתי בפרטלס לא באים בטוב (שוב אם המטרה היא להשיג סאונד ג'קו). לי אישית לא היו נוחים לנגינה (אבל הכל אינדיבידואלי ולהכל אפשר להתרגל) בעקבות המלצה של מישהו פה (לא זוכר מי זה - תסלח לי) שמתי על הפרטלס ראונדוואונד מניקל של DR (הדגם הוא SUNBEAMS) ואני מבסוט עד הגג - סאונד פיצוץ, כיף לנגן עליהם. אם הסיבה לשים פלאטס על הפרטלס היא בגלל "שראונדוואנד יפגעו בפרטבורד" - בהצלחה, לדעתי זה זניח, וזה לא צריך להיות השיקול.
kikos פורסם אוקטובר 15, 2010 פורסם אוקטובר 15, 2010 אני מסתדר טוב עם הדדריו כאחד שמחליף כל חודש בערך מיתרים (תלוי בכמות ההופעות) ניסיתי את כל הסוגים גם היקרים שבניהם והדדריו לא נופלים מהם ויחסית זולים
baas פורסם נובמבר 14, 2010 פורסם נובמבר 14, 2010 מסתבר שיש מיתרים לבס חשמלית מצופים בניילון?על מה ולמה?
lukatch פורסם נובמבר 14, 2010 פורסם נובמבר 14, 2010 טייפוואונדס הם מיתרים ממתכת (לרוב פלאטוואונד אבל יש גם ראונדוואונד) עם ציפוי (כלומר עוד ליפוף) של חומר פלסטי שחור. בגלל זה הם יותר עבים, אבל העובי הנוסף לא מוסיף טנשן. הטייפוואונדס הם צעד אחד אחרי הפלאטוואונדס בדרך לצליל "קונטרבסי". ניסיתי את שלושת היצרנים הגדולים, והגעתי למסקנה חד-משמעית, שאני מחבב מאוד את אלה של רוטוסאונד (שנקראים Tru Bass 88), גם מבחינת התחושה (אלה של לה-בלה היו קצת דביקים) וגם מבחינת הצליל. יש לי אותם על הגרטש, היה לי סט גם על ג'ז בס 77' (שהורדתי כשהעברתי אותה לבן שלי), ובשני המקרים הצליל היה לא ייאמן. אפילו עם מפרט הצליל הוא מאוד "אקוסטי" ו"אורגני", ובכלל לא מתכתי, מה שהתאים מאוד לגיג הבלוז שהיה לי:
Buri פורסם נובמבר 14, 2010 פורסם נובמבר 14, 2010 פעם נתקלתי במיתרי "פלסטיק" שכזה בצבע וורוד...זו אותה משפחה?
Muss פורסם נובמבר 14, 2010 פורסם נובמבר 14, 2010 זהו, יש מיתרים "צבועים", נראה לי של DR, מדובר על אלה?
GibsonLP פורסם נובמבר 16, 2010 פורסם נובמבר 16, 2010 אני עובד עם הרוטוסאונד המדוברים על הפרטלס שלי והם נשמעים מצויין, נראה גם שהם יחזיקו הרבה יותר ממיתרים סטנדרטיים שמחלידים לי בקלות.
baas פורסם נובמבר 17, 2010 פורסם נובמבר 17, 2010 אני באמת מעוניין להזמין מיתרים בזמן הקרוב. יש המלצות לטייפוונדים לג'ז בס?כאלה שיהפכו אותה לעוד יותר "ג'זית"?
lukatch פורסם נובמבר 17, 2010 פורסם נובמבר 17, 2010 http://www.stringsdirect.co.uk/products/622-rotosound_tru_bass_black_nylon_strings_65_115_long_scale_rs88ld
Black פורסם נובמבר 17, 2010 פורסם נובמבר 17, 2010 זה לא יכול לשבור את הנאט? אני החלפתי מיתרים ל-55 והמיתר מי (הוא היה 110) פשוט שבר את הנאט כי התושבת שלו בנאט היתה צרה מדיי. זה לא יכול לקרות גם עם המיתרים האלה?
lukatch פורסם נובמבר 17, 2010 פורסם נובמבר 17, 2010 לי זה לא קרה בשני באסים שעליהם שמתי את המיתרים האלה (ג'ז בס וגרטש), אבל יש אפשרות שתצטרך להרחיב טיפה את החריצים בנאט, לא לעומק אלא רק לרוחב, ממש לא ביג דיל.
baas פורסם נובמבר 18, 2010 פורסם נובמבר 18, 2010 זה די נשמע ביג דיל... מה אם אני ארצה לחזור למיתרים בעובי רגיל?
stringger פורסם דצמבר 13, 2010 פורסם דצמבר 13, 2010 איך לבחור מיתרים לגיטרה בס ? EDIT אילן: תודה, אבל הרגשתי שמחובתי לצרף כבר כאן גילוי נאות: הכותב הוא יבואן של מיתרים והטקסט הזה מופיע באתר שלו. EDIT מוריס: בהמשך להערה של אילן חשוב לי לציין שהמדיניות שלנו היא, לעת עתה בכל אופן, שלא לאפשר פרסום מסחרי מכל סוג שהוא בפורום. זה אחד הדברים המייחדים את הפינה הוירטואלית שלנו, היא שלנו ומטרתה לשמש פורום ולא זירת פרסום אינטרנטית. אחד הגורמים החשובים ביותר בהם יש להתחשב בעת בחירת מיתרים לגיטרה בס הוא התייל העוטף את ליבת המיתר. ליבת מיתרים היא כמעט תמיד או עגולה או מחומשת - אך התייל המקיף את הליבה משתנה מסוג אחד של מיתרים למשנהו. התייל המדובר מספק צליל עמוק יותר, מהדהד יותר ובעל טונים "בסיים" לגיטרת הבס שלך. הצליל כמובן ישתנה מעט בהתאם לכל גיטרה, אך עם זאת נציג בפניכם את המאפיינים הכלליים של חומרי התייל המקיף: מיתרי מתכת ( Steel Bass Guitar Strings ) של גיטרה בס מציעים צליל עשיר, מפורט עם טונים גבוהים חדים וטונים נמוכים עוצמתיים. מיתרים מסוג זה יוצרים צליל "פסנתרי". ככלל, המיתרים בעלי הצליל הבהיר ביותר. מיתרי ניקל לבס ( Nickel Bass Guitar Strings ) מציעים טון בהיר עם טונציה מצויינת הודות ל- 8% של ציפוי ניקל סביב לתייל המקיף. אלו נהדרים לפיקאפים מגנטיים ולמגוון רחב מאוד של סגנונות נגינה. מיתרי בס אקוסטי - ( Acoustic Bass Guitar Strings ) יתנהגו בדיוק כמו מיתרי גיטרה אקוסטית רגילים. פרופיל המעטפת משפיע גם הוא על הצליל והתחושה: עגול ( Round wound ) - נותן את הטונים הגבוהים ביותר והגסים ביותר, צליל חותך יותר. חצי עגול - ( Half round ) - נותנים צליל חמים יותר ורך יותר. חתך שטוח - ( Flat wound ) - מעניקים את הצליל הרך ביותר, חלק ועגלגל.
חי חיים פורסם דצמבר 22, 2010 פורסם דצמבר 22, 2010 שלום לכולם! אז ככה אני רוצה להחליף מיתרים לפנדר ג'ז בס (מקסיקנית) ואני לא יודע בידיוק מה ליבחור ,אני די מתחיל וזאת הפעם הראשונה שאני אחליף מיתרים אז תתחשבו בזה..שמעתי שמיתרי ניקל זה אחלה דבר אז זה הכיוון שלי.. אז יש את אלה של פנדר שהשאלה שלי לגביהם היא אם המחיר גבוה רק בגלל שזה פנדר .(130 ש"ח) http://www.guitarcenter.com/Fender-8250M-Nickel-Plated-Steel-Taperwound-Bass-Strings---Medium-423283-i1501422.gc או את אלה שלפי מה שאני מבין מצופים בניקל (תקנו אותי אם אני טועה...) שעולים 65 ש"ח http://store.daddario.com/category/145915/EXL160_Long_Scale_50-105 בעיקרון כסף זה לא כל כך בעייתי אני מוכן להשקיע אם ההבדל הוא באמת משמעותי ,מה אתם אומרים?
baas פורסם דצמבר 22, 2010 פורסם דצמבר 22, 2010 שים לב שצירפת לינקים למיתרים בסקאלות שונות. תברר איזה סקאלה (אורך) של מיתרים אתה צריך ואז תתחיל לחפש.
חי חיים פורסם דצמבר 22, 2010 פורסם דצמבר 22, 2010 ואיך אני יודע איזה מתאימה לבס שלי? כמו שאמרתי פנדר ג'רז מקסיקנית..
baas פורסם דצמבר 22, 2010 פורסם דצמבר 22, 2010 לכל בס יש את הסקאלה שלה - האורך האפקטיבי של המיתר(האורך שבו המיתר רוטט ולוקח חלק בהפקת הצליל). לרוב הבסים מתאימים מיתרים לסקאלה רגילה, או MEDIUM על חלק מהמיתרים, אבל אם יש לך בס גדולה(ארוכה) מהרגיל, אולי אתה צריך מיתרים בסקאלה ארוכה יותר. אם לא - חבל לשלם על מיתרים בסקאלה גבוהה, וזה כנראה המקרה בג'ז בס בממדים רגילים. נ.ב.-סקאלה מודדים באינצ', ואפשר פשוט למדוד עם מטר את המרחק בין הגשר לנאט, או לחפש את הדגם שלך באינטרנט.
Danny פורסם דצמבר 22, 2010 פורסם דצמבר 22, 2010 איזו חפירה. ג'אז בס זה 34 אינטש - Long Scale. This. 32" זה Medium Scale 30" זה Short Scale יש גם Extra Long Scale שזה 35" או אפילו EXTRA EXTRA או משהו כזה ל36" בכל אופן הסטנדרט הוא 34" וזה מה שיש לך.
RT פורסם דצמבר 22, 2010 פורסם דצמבר 22, 2010 מה רע לחפור? איפה ראית בתגובה שלי "רע"? בשביל זה הפורום קיים לא? כן? חוצמזה לא באמת ידעתי מה הסקאלה של ג'ז בס... ידעת, ידעת...
primus פורסם דצמבר 29, 2010 פורסם דצמבר 29, 2010 החלטתי להחליף מיתרים ואני מחפש משהו שהוא יחסית די זול ונגיש אז אם למישהו יש המלצות אודה רבות ושאלה:הבס באה עם מיתרים 45 ושמעתי כל מיני תגובות על שאם אני רוצה להחליף למיתרים 40 אני צריך לעשות סטאפ בעוד שחלק אחר אומרים שאין בהכרח צורך אז רציתי לשמוע עוד דעות וניסיון של אנשים בעניין אם סטאפ זה חובה או לא במקרה כזה
RT פורסם דצמבר 29, 2010 פורסם דצמבר 29, 2010 בהנחה שהבס שלך כרג מסודרת סביר להניח שיהיה צורך לשחרר קצת את מתח הצוואר (ע"י הטראס רוד), לכוון אינטונציה (ע"י הברגים הקטנים בחלק האחורי של הגשר שעוברים דרך האוכפים) וגם שינוי גובה אוכפים. אלו הדברים הפשוטים לביצוע. אם רוצים ללכת עם זה הלאה אז יש גם צורך להתאים את החריצים בנאט לעובי המיתרים החדש, וגם בגשר אם זה ניתן. אלו כבר דברים יותר מסובכים שאני (למשל) לא עושה לבדי. אפשר גם לא לעשות דבר. בבסים עם action (מרחק מיתרים מלוח האיצבוע) גבוה, יכול להיות שכלל לא תיתקל בבעיה. המלצה - אם עד היום עדיין לא עשית סטאפ לבס שלך זו הזדמנות מצויינת. לפעמים קשה להאמין עד כמה קל לנגן על בס שמסודרת נכון.
primus פורסם דצמבר 29, 2010 פורסם דצמבר 29, 2010 תודה על העזרה ולמען האמת דווקא העובדה שכבר עשיתי לא מזמן סטאפ לבס היא זו שגורמת לי כרגע לא להעדיף לעשות עוד סטאפ אחרי תקופה קצרה יחסית(+- חודש) ולכן או שאני אעשה לבד את השינויים הפשוטים או שאני כבר אקנה מיתרים 45 כי זה לא מפריע לי במיוחד העובי הזה
Guest katush פורסם ינואר 9, 2011 פורסם ינואר 9, 2011 היי . המיתרים האחרונים שקניתי היו של וורויק...שנשמעים לא טוב,ומרגישים לא טוב. אני רוצה לקנות מיתרים חדשים,אבל אני רוצה לנסות כמה שיותר מיתרים,עד שאמצא את המיתרים שיתאימו לי. ניסיתי עד עכשיו ארני בול ו-וורויק. אני לא רוצה להשתגע עם מיתרים בשווי 200 שקל או יותר. אני צריך משהו מומלץ,טוב,ושיעלה פחות מ 200. מה אתם אומרים על מיתרי Sadowsky(סתם דוגמא)? אמשח להצעות . תודה.
Duba פורסם ינואר 9, 2011 פורסם ינואר 9, 2011 ברוב הבסים שלי (וגם במנדולינה) אני שם מיתרים של GHS כבר המון זמן וממש נהנה מהם: http://kley-zemer.co.il/product.asp?product=8543
manenbu פורסם ינואר 9, 2011 פורסם ינואר 9, 2011 אם כבר במיתרים ענייננו, מיתרים של בס זה דבר שמחליפים במלא זמן והם ממש יקרים גם, אז איך אני מגיע למצב שאני יכול תאכלס להשוות, אם אני מחליף מיתרים לעיתים רחוקות? ואם החלפתי למשהו ואני לא מבסוט עליו, אז עכשיו אני תקוע עם 200 שקל של ברזל שיושבים בצד ואוספים אבק?
baas פורסם ינואר 9, 2011 פורסם ינואר 9, 2011 1)מקבלים חוות דעת בפורום 2)מפרטים (לא הפלסטיקים הקטנים, אלא מוסיפים פרטים!) - איזה סאונד אתה מחפש? איזו בס יש לך? וכו'. אבל בעיקרון אתה צודק - החיים בזבל.
Duba פורסם ינואר 9, 2011 פורסם ינואר 9, 2011 תודה על ההצעה . עוד מישהו? מאוד יעזור לי.. אה כמעט שכחתי: http://budagov.co.il/index.php?act=it&i=1034&sid=54&cid=13&bid=39 אם כבר בGHS עסקינן, אצל בודגוב אפשר להרכיב סט מיתרים ב75 שקל (להרכיב - 4 מיתרים לפי העובי הרצוי לבחירתך). הוא טוען שזה שת"פ עם GHS אבל המיתרים נשמעים קצת אחרת מסט רגיל של בומרס. אם אתה הולך על האופציה הזו, תבדוק את העובי של כל מיתר בקפידה. כבר לא פעם קרה לי שקיבלתי שני מיתרים עם אותו העובי
Hamami פורסם ינואר 9, 2011 פורסם ינואר 9, 2011 זה "סט הבית" שלי כבר 22 שנה http://www.juststrings.com/ghs-xl5000.html מחזיקים טוב ונשמעים מצויין, וגם זולים יחסית. אני מנגן איתם בקליפ הבא
אלון פורסם ינואר 11, 2011 פורסם ינואר 11, 2011 אהלן אני אשמח עם תכתבו לי סוגי מיתרים מומלצים עד 30 דולר... סגנון,בעיקר פאנק,סלאפים שטיות כאלה אבל לא רק.. מה אתם אומרים על ארני בול..ועם יש לכם גם מיתרים של גיטרה עד 20 דולר זה יהיה גם נחמד. תודה.
Danny פורסם ינואר 15, 2011 פורסם ינואר 15, 2011 מיתרים לחשמלית - לאחרונה ביקשו ממני להצטרף לאיזה להקה בתור גיטריסט, הייתי צריך להחליף מיתרים וניסיתי מיתרים של Pyramid מרעש געש Pure Nickel 0.10, השתמשתי בגיבסון, אליקסיר וארני בול לפני כן (דאדאריו גם ולפי דעתי הם על הפנים) הפירמיד הם המיתרים שהכי אהבתי. לבס אני אישית משתמש בSadowsky Stainless Steel, אבל אני גם אוהב את המיתרים של ארני בול. DR גם מיתרים אחלה, אך מתים לי יחסית מהר, לי לפחות, הLow Beams הם אחלה וגם הסט של מרקוס מילר.
_ilia_ פורסם ינואר 15, 2011 פורסם ינואר 15, 2011 שלום חבר'ה אני רוצה לקנות מיתרים חדשים לבס שלי, יש לי בס fender american deluxe precision ולא ממש אהבתי את המיתרים שהגיעו איתה. אני מנגן בעיקר רוק מטאל ובלוז (אם זה רלוונטי). מה אתם חושבים על הGHS boomers? ועוד שאלה מישהו יודע באיזה עובי המיתרים שמגיעים עם הבס שלי? תודה מראש
kdeal פורסם ינואר 16, 2011 פורסם ינואר 16, 2011 איליה, שכחת לומר מה לא אהבת במיתרים שלך. הרי בלי לדעת מה הפריע לך, יתכן ותגיע למיתרים אחרים שגם אותם לא תאהב. תהיה יותר ספציפי. בנוסף, בקשר לעובי המיתרים שמגיעים עם הבס שלך - אם תריץ גוגל ותחפש את המודל של הגיטרה, ב specifications כתוב בדיוק עם איזה מיתרים היא מגיעה. זה די קל. נסה זאת. אלון, השרשרת הזו מכילה המון מידע והמלצות. יש כאן די הרבה המלצות על סטים עד 30 דולר ואפילו עד 20 דולר. למשל יוסי המליץ לך על ה GHS XL-5000 וסיפק קישור לאתר שהם עולים בו 16 דולר. באמת, רק תעבור על השרשרת, כל ההמלצות כבר בפנים.
Recommended Posts
צור חשבון חדש או התחבר לחשבון קיים בכדי להגיב
עליך להירשם בכדי לכתוב תגובה
צור חשבון
פתח חשבון בפורום. זה קל ומהיר!
הירשם לפורוםהתחבר
משתמש רשום? התחבר כאן.
התחבר כעת