baas פורסם מאי 16, 2011 פורסם מאי 16, 2011 לאחר שהשתעשעתי עם המון כלים והבאתי את עצמי לרמה בינונית מינוס, הגיע זמן המפוחית. אבל מה - מסובך העסק, רק לבחור מפוחית זה תיק לא קטן. יש מפוחיות דיאטוניות מג'וריות או מינוריות, מפוחיות כרומטיות, מפוחיות בלוז, מפוחיות טרמולו. לכל אחת המנעד שלה, מספר החורים שלה... זה לא נגמר. מישהו מנגן?מכיר?יכול להמליץ על מפוחית טובה למתחילים? ואל תבינו אותי לא נכון - אני לא מחפש את ההכי פשוטה שיש, אלא את זו שממנה אני אוכל להתקדם לכל סוג מפוחית שארצה. אני לא לומד לאט (על חליל אירי הוצאתי קטעים אחרי 3 שעות ). גם הכסף הוא לא ממש אישיו - אני לא הולך להוציא אלפייה על מפוחית כרגע, אבל אני לא מחפש משהו בטווח המחירים הנמוך ביותר (אלא אם יש לזה סיבה טובה שלא חשבתי עליה). עמכם התודה.
noamo פורסם מאי 16, 2011 פורסם מאי 16, 2011 אני לא כזה מבין גדול במפוחיות... אני יודע קצת.. אבל אני חושב שאתה יכול ללכת על מפוחית כרומטית כי איתה אתה יכול לנגן בכל סולם שאתה רוצה. היא גם לא נחשבת ברמה הכי נמוכה (או זולה) כמו המפוחיות בלוז (מז'ורית או מינורית - רק בסולם אחד). למרות שאני בטוח שכמו בכל דבר, תוכל למצוא מפוחיות בלוז ברמה ואיכות גבוהה שיעלו יותר מהכרומטיות הפשוטות. דבר נוסף - נגן מפוחית על רמה יכול להוציא לך כל צליל ממפוחית בלוז, כלומר לעשות סולם כרומטי בעזרת נשיפה מיוחדת. זאת אומרת - גם כרומטית וגם עם מפוחית בלוז (אחרי הרבה אימון) תוכל לנגן כרומטי. אבל זה לא רעיון טוב לקנות מפוחית בלוז בסולם אחד כדי לנגן איתה בכל הסולמות. היא נועדה כדי לנגן איתה על סולם אחד. חפרתתתייי! זה מה שאני יודע... עכשיו תחליט!
foofig פורסם מאי 16, 2011 פורסם מאי 16, 2011 אני דווקא חושב שבתור התחלה תשיג מפוחית דיאטונית פשוטה (אך איכותית ) בסולם החביב עליך - נניח דו מז'ור/ לה מינור או כל סולם אחר שאתה אוהב לג'מג'ם עליו... E או A גם הולך... בקיצור - תפוס איזה סולם ותתחיל בו. אחרי שתקלוט את העניין אין בעיה להרחיב את התחביב למפוחית כרומטית או פשוט להגדיל את אוסף המפוחיות בעוד אחת או שתיים כדי לסגור את הסולמות שתצטרך... זה מהנסיון המועט שלי בכל אופן.
noamo פורסם מאי 16, 2011 פורסם מאי 16, 2011 אתה יודע מה, מסכים מאוד... המפוחית בלוז תתן לך בסיס טוב להמשך ועד להשתדרגות..
baas פורסם מאי 16, 2011 מחבר פורסם מאי 16, 2011 נכון שזה אני שאלתי....אבל אני לא בטוח שאני מסכים עם התשובות... אני מסוגל לחשוב בתוים, וצריך לעבוד רק על טכניקה גם בכלי שאני לא מכיר (עד רמה מסויימת כמובן), אני לא צריך "להכיר" סולמות כי אני כבר מכיר אותם, ואני יכול לג'מג'ם עליהם ברגע שאני מבין איך להפיק צליל, ובעצם מתאמן על סאונד,טיים ומניירות, לא באמת על הכלי עצמו. אין לי שאיפות להיות מלך המפוחיות של ישראל למרות שהשם משפחה שלי הוא אדלר באמת, לכן אני לא צריך יותר. אז אולי השאלה שהתכוונתי לשאול היא - על איזה סוג של מפוחית אני ארצה לנגן אחרי שאני אעבור על כל הסוגים? ותודה בכל אופן
noamo פורסם מאי 16, 2011 פורסם מאי 16, 2011 אז אולי השאלה שהתכוונתי לשאול היא - על איזה סוג של מפוחית אני ארצה לנגן אחרי שאני אעבור על כל הסוגים? את זה תגיד לי אתה אחרי שתעבור על כל הסוגים =] מצטער על מה שנראה כהתחקמות, אבל אף אחד לא יוכל לדעת מה הרצון שלך חוץ ממך.. נראלי שאחרי שהייתי מנגן על הכל הייתי הולך על כרומטית. אגב אמרתי לך שאני לא מבין גדול - אני לא יודע מה זה מפוחית טרומולו ולכן אני לא יכול להתייחס אליה...
lukatch פורסם מאי 16, 2011 פורסם מאי 16, 2011 כשאתה בא לבחור את סולם המפוחית, תזכור שמשתמשים במפוחית של סולם שנמצא קוורטה מעל הסולם של השיר עצמו. לדוגמה, אם השיר ב-G, מנגנים על מפוחית C. כולם עושים ככה, אף פעם לא שאלתי למה אבל תמיד הנחתי שזה בשביל הדומיננט 7. http://www.harmonicatunes.com/whichharmonicakey.php מבחינת יצרנים, Tombo הן מפוחיות יפאניות מצוינות ולא יקרות.
BullHorn פורסם מאי 16, 2011 פורסם מאי 16, 2011 לך על מפוחית דיאטונית במפתח C, ככה תוכל לנגן יחד עם רוב שיעורי המפוחית שיש למתחילים באינטרנט. מפוחית מעולה להתחלה היא ה Hohner Special 20 או ה Suzuki Harpmaster/Bluesmaster - שלושתן זולות יחסית (פחות מ 150 שקל ביבוא עצמי מאיביי), מורכבות מפלסטיק ו Stainless Steel למקרה שאתה אלגרי לניקל כמוני. משטח הלשוניות גם מוסתר מאחורי משטחי הכיסוי. המפוחיות מגיעות מכוונות בדרך כלל אז רוב הסיכויים שלא תאלץ להסתבך עם זה בהתחלה. משתח לשוניות חשוף: מוסתר: משם נשאר רק ללמוד איך לנגן על הכלי המקולל. D:
BullHorn פורסם מאי 17, 2011 פורסם מאי 17, 2011 זה משטח הלשוניות, כל לשונית מכוונת לתדר (תו) אחר. משטח אחד מגיב לנשיפה, המשטח השני (ההפוך) מגיב לשאיפה. האורך של הלשונית כמובן משפיע על התדר. כדי לכוון מפוחית משפשפים את הלשוניות עם כלי מתכתי, דורש כלים ולא מומלץ אם זאת המפוחית הראשונה שלך והיא עדיין תקינה.
Yarden_2Y פורסם מאי 17, 2011 פורסם מאי 17, 2011 כשאתה בא לבחור את סולם המפוחית, תזכור שמשתמשים במפוחית של סולם שנמצא קוורטה מעל הסולם של השיר עצמו. לדוגמה, אם השיר ב-G, מנגנים על מפוחית C. כולם עושים ככה, אף פעם לא שאלתי למה אבל תמיד הנחתי שזה בשביל הדומיננט 7. http://www.harmonicatunes.com/whichharmonicakey.php מבחינת יצרנים, Tombo הן מפוחיות יפאניות מצוינות ולא יקרות. ממש הפתיע אותי. אני כבר הרבה זמן מתאמן על מפוחיות לא שמעתי על second position אני מת להגיע הבייתה ולנסות. bass,לגבי איזה מפוחיות לקנות אני קניתי סט: http://www.kley-zemer.co.il/product.asp?product=7603 בעקבות המלצה של נגן אחד. אני ממליץ ולא ממליץ עליו מכמה סיבות: זה מאפשר לך לנגן עם כל שיר שאתה רוצה כי יש לך את כל הסולמות הסטנדרטיים. המפוחיות באיכות בינונית ביותר אבל מספיק טוב למתחילים. התיק שאתה מקבל מאוד נוח ואתה יכול לאט לאט להתחיל למלא אותו במפוחיות אחרות יותר טובות. מכל מקרה כמה טיפים שכדאי לדעת לגבי ניגון במפוחית: 1.רצוי ביותר לצחצח שיניים לפני שאתה מנגן בהן (חתיכות אוכל,שתייה מתוקה וכו' הורסים את העלים) 2.רצוי שלפני שאתה מנגן מבפוחית תחמם אותה (אני שם בכיס כמה דקות לפני שאני מתחיל לנגן וזה עושה את העבודה) 3.אומרים שכדאי שבשבוע הראשון שאתה מנגן על המפוחית תיהיה עדין ואל תנשוף/תשאף חזק מדי, ככה העלים יקבלו כושר עמידות יותר טוב (לא בדקתי, ככה שמעתי)
baas פורסם מאי 29, 2011 מחבר פורסם מאי 29, 2011 זהו, גם אני קניתי את הסט בלוזבנד. האיכות מפתיעה יחסית למחיר הזול, הריצ'רץ' של הקייס כבר עושה בעיות... שיהיה לי בהצלחה!
zivgg פורסם מאי 29, 2011 פורסם מאי 29, 2011 עם מעט מאוד קשר, תראו מפוחיתן שיוצא לי לנגן איתו לאחרונה בהרכב הייצוגי של האקדמיה http://www.youtube.com/watch?v=WXvGDS5WcPU&feature=related לא היה לי מושג בכלל שיש דברים ברמה הזו עד שפגשתי אותו
vaja87 פורסם מאי 29, 2011 פורסם מאי 29, 2011 אחי,לדעתי או שתקנה את הסט של הונר של ה7 למרות שתכלס אתה לא צריך את כולן... האופציה היות רטובה זה שתקנה מפוחית של הונר בדו, זה מה שהרוב הגדול מתחיל ממנו, מה גם שהסט זה מפוחיות פםחות איכותיות מהבודדות כי הן מפלסטיק ולא מעץ והאלה שבאות ביחידים הן עץ, לדעתי זה עולה בסביבות ה150 שקל למפוחית, יש בכלי זמר גם אחלה ספרים פשוטים כאלה למפוחים שעולים גרושים, תחיל מזה ואז תעבור כבר לדברים יותר מסובכים... ותכלס מנסיון אישי, בצבא בזמנו קניץתי מפוחית(אני אפילו לא זוכר איזה זאת הייתה) משהו מאד פשוט, סתם הייתי ישוב בשמירות וסתם נושף פנימה היו יוצאים כמעט כל הזמן דברים מגניבים כל עודניגנתי בלי ליווי...
baas פורסם מאי 30, 2011 מחבר פורסם מאי 30, 2011 ואג'ה, אולי לא קראת את הכול אבל הקפצתי את האשכול כדי להודיע שקניתי סט שלם - 7 דיאטוניות... לימוד אני עושה חלק דרך היוטיוב וחלק דרך האוזניים, ברור שזה לא אופטימלי אבל אני לוקח בחשבון שאני מוזיקאי משכיל (יחסית) ושכבר למדתי ככה כמה כלים. תוסיף את זה שאני לא מכוון להיות מאסטר המפוחית של ישראל - וזה נשמע לי בסדר.
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.