baas פורסם מאי 22, 2011 פורסם מאי 22, 2011 טוב... על מנת לשמר את הסיבות שלי להמשיך לחיות אחרי שחזרתי להייטק, נרשמתי לשתי בחינות פטור ברימון... באחת מהן אני נדרש לנגן שני קטעים של צ'ארלי מיודענו, blues for alice, anthropology, לכתוב להם כמה קורוסים של ווקינג בייס ולבצע גם אותו. מישהו יכול להגדיר לי את המאפיינים הגנריים של הבס בקטעים המקוריים, או בביבופ בכלל? 1)חוזרים על תוים פעמיים ויותר? 2)מתחילים כל תיבה בשורש? ואם יש את אותו האקורד פעמיים? 3)אילו אפרואצ'ים נפוצים יותר בסגנון? 4)מה כדאי לנגן בשרשרת ה- II-V הארוכה בבלוז של אליס? 5)אילו שאלות שכחתי לשאול, אבל היה לי כדאי? בנוסף - אם מישהו הוציא\רשם קטע ווקינג לקטעים הללו, אני אשמח להציץ. בנוסף - כדי לשמור על הסדר הטוב, אני מבקש ממי שלא בטוח שהוא יודע, לא להגיב. תגובות כמו "אחי זה מוזיקה, תעשה מה שנשמע לך טוב" יזכו לסמיילי כזה ---> ראו הוזהרתם! תודה רבה!
GalShaya פורסם מאי 22, 2011 פורסם מאי 22, 2011 האמת שלהוציא ליינים בעצמך יעזור לך יותר מאשר לנסות להבין את הסגנון דרך הוראות אבל אני אעזור קצת (מכיוון שגם לי יש הרבה עבודת אימון לעשות בעצמי בזמן הקרוב). אתה יכול לחזור על תו פעמיים אבל אם אתה חוזר יותר מפעמיים צריכה להיות לזה הצדקה מסוימת (פדאל למשל, אתה יכול במקומות מסוימים למשל כשיש לך טרנאראונד בשלב מסוים פשוט להישאר במשך 2 או 4 תיבות רק על החמישית אבל זה קורה רק במקרים שמצדיקים את זה ולא הייתי רושם את זה בתור ווק). למען הצדק האקדמי עדיף לך להתחיל כל תיבה בשורש כי זה יוצר את ההרגשה הכי ברורה, במקרה של שתי תיבות עם אותו אקורד (ובמיוחד בטוניקה) תתייחס לתיבה הראשונה בתור הוואן ואת התיבה השניה תתחיל איפה שבא לך, האפקט של השורש כבר לא תקף בד"כ כשיש שתי תיבות רצופות של (ובעיקר של טוניקה), לפעמים הן אפילו מנוצלות להולכה למה שבא אחריהן (II- V כלשהוא). אפרואצ'ים ככל אפרואצ'ים, לא ארוכים מידי עדיף צליל אחד או שניים, או דיאטוני או כרומטי מלמעלה או למטה או דאבל אפרואצ' (חצי טון מלמעלה ואז מלמטה ולצליל, נגיד בדו, דו דיאז-סי-דו). בטו פייבים של בלוז פור אליס יש תחכום ויש הרבה אפשרויות למה לנגן עליה אבל גם סתם פה-לה-סיb-פה-מי- סול לה- וכו' יעשו את העבודה (כלומר כל פעם ראשון ושלוש של הII ואז ראשון וחמש קווארטה מתחת של הV כדי להוביל חזרה, אבל תשחק עם זה, זה באמת לא מצב סבוך). שחכת לשאול אם יש ביצועים שאנחנו ממליצים להקשיב להם... אז כן, אני ממליץ למשל על בלוז לאליס בביצוע של רולנד קירק באלבום We Free Kings, יש שם גם ווקינג אדיר וגם הסולו של רולנד הוא ממש כל הדברים הכי נכונים והכי מגניבים ולא פרייזינג אינסטנט כזה (בשני הטייקים, למרות שבמאסטר טייק יש הרגשה מגניבה יותר לטעמי). וגרוב מדהים של כל האלבום הזה.
baas פורסם מאי 22, 2011 מחבר פורסם מאי 22, 2011 האמת שלהוציא ליינים בעצמך יעזור לך יותר מאשר לנסות להבין את הסגנון דרך הוראות אבל אני אעזור קצת (מכיוון שגם לי יש הרבה עבודת אימון לעשות בעצמי בזמן הקרוב). אתה יכול לחזור על תו פעמיים אבל אם אתה חוזר יותר מפעמיים צריכה להיות לזה הצדקה מסוימת (פדאל למשל, אתה יכול במקומות מסוימים למשל כשיש לך טרנאראונד בשלב מסוים פשוט להישאר במשך 2 או 4 תיבות רק על החמישית אבל זה קורה רק במקרים שמצדיקים את זה ולא הייתי רושם את זה בתור ווק). להוציא ליינים - זה לא יקרה כי אין לי זמן...לא בגלל שזו לא שיטה טובה. ועוד משהו - רשמת את המילה פדאל - מה? למה זה כתוב שם ולמה התכוונת? וחוצמזה תודה רבה! עוד מישהו?
lior88 פורסם מאי 22, 2011 פורסם מאי 22, 2011 Pedal note זאת אומרת להחזיק את אותו הצליל במשך כמה תיבות ו/או על כמה אקורדים, כמובן כשזה עובד ולא סתם צליל רנדומלי..
GalShaya פורסם מאי 22, 2011 פורסם מאי 22, 2011 Pedal note זאת אומרת להחזיק את אותו הצליל במשך כמה תיבות ו/או על כמה אקורדים, כמובן כשזה עובד ולא סתם צליל רנדומלי.. בדיוק, תודות לליאור (פיראט הבס של הפורום) עוזרי. לא סתם אגב כתבתי שמשתמשים בV, בהרבה מהמקרים באמת משתמשים בדרגה V לפדאל כי זה יוצר צבע מתוח ומאוד מחכה לפיתרון ויש גם הרבה אפשרויות לאלתור על זה.
baas פורסם מאי 23, 2011 מחבר פורסם מאי 23, 2011 נראה לי שאולי פספסתי כאן משהו אתמול...התכוונתי בעיקר לאיך מנגנים ווקינג ביבופ מבחינה סגנונית - אני מכיר כל מיני שיטות וטריקים (על הנייר לפחות ), אבל שואל בעיקר מה יותר טוב לביבופ מאשר, נניח, קול ג'אז או משהו. ועוד שאלות - 1)יש מדרגות בסולמות שעדיף להמנע מהן (חוץ מצלילי מנע כמובן, שאני מכיר ושומע פחות או יותר) 2)ומה עם אפרוצ' דומיננטי - קווינטה מעל התו הבא? יש? אין? ושוב תודה!
baas פורסם מאי 29, 2011 מחבר פורסם מאי 29, 2011 ועוד משהו חשוב - בסי פארט של אנתרופולוג'י יש ארבעה אקורדים דומיננטים שמובילים זה לזה, כלומר שרשרת דומיננטות, כאשר כל אקורד נמשך שתי תיבות. מה אני אמור לנגן במשך שתי תיבות עם אותו האקורד? לא מצליח להפיק שום דבר שנשמע ממש מעניין...
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.