Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

ריסט לצוואר גיטרה אקוסטית

huckbuc

Recommended Posts

פורסם

[זו לא שאלה שקשורה במישרין לבס, ומנהלי הפורום מוזמנים למחוק את האשכול אם הם סבורים שיש בעיה.]

יש לי גיטרה אקוסטית שקניתי משומשת באמצע שנות השמונים, כך שהיא כבר בת כ-30 שנה.  אני בקושי משתמש בה, אבל כשניגנתי עליה לאחרונה שמתי לב שהאקשן שלה גבוה מאד.  הצוואר, עד כמה שאני מסוגל לשפוט, ישר לגמרי, כלומר משחק עם הטראס רוד לא יפתור את הבעיה.  קראתי קצת ברשת וגיליתי שהצוואר של גיטרות אקוסטיות הרבה פעמים אכן מקבל עם השנים זווית קלה בבסיסו, בגלל מתח המיתרים, ולכן פעם ב-20-30 שנה צריך לעשות neck reset - לפרק אותו מהגוף, לשייף משהו, ולהדביק בחזרה.  זו פרוצדורה שדורשת הרבה מיומנות, ועולה (בארה"ב) סדר גודל של 300$ (הנה תיאור מאד מפורט של התהליך).

מה לעשות?  יש המלצות על מישהו מיומן שיודע לעשות ריסט בארץ?  כמה זה אמור לעלות?  מדובר בימהה FG-300D - לא מרטין וינטג' מדהימה, אבל גיטרה טובה בהחלט, שיש לה גם ערך סנטימנטלי לא מבוטל עבורי.

פורסם

היתה לי בדיוק גיטרה כזו (קניתי בכלי זמר ב 86) ובדיוק עם אותה הבעיה. אצלי הדבק שהחזיק את הצוואר לגוף כשל והצוואר החל לנדוד לו. בנוסף, עקב המתח רב השנים של המיתרים ה top של הגיטרה באיזור הגשר התעקם כלפי מעלה ותרם גם הוא לאקשן גבוה. הרצל ראה את הגיטרה ואמר שצריך להמיס את הדבק ולהדביק מחדש עם לחץ לכיוון הנכון. הוא לא רצה להתעסק עם זה ושלח אותי לרפאל ביפו (כן, זה שבנה פעם גיטרות והיום מתעסק בתשמישי קדושה כמדומני). לבסוף פשוט מכרתי אותה במחיר מצחיק.

פורסם

לדעתי, אם זה ממש חשוב לך, פשוט גש להרצל\אלון שגיא ושאל אותם לאן ללכת...

פורסם

יש לי ימאהה מדגם דומה (FG450SA) דמויית מרטין D41 (כולל פרופיל V לצוואר) שלפני כמה שנים סבלה מתופעות דומות לאלה שאתה ורונן מתארים, אקשן גבוה וטופ שקיבל "בטן". עמוס מכלי זמר אמר לי שיש לו איש מצוין לדברים האלה. נתתי אותה לכלי זמר וקיבלתי אחרי שבועיים-שלושה גיטרה מסוטאפת יותר טוב מאשר כשהייתה חדשה, טופ מפולס, גשר מטופל, צוואר ישר כמו לייזר ואקשן של ילדה בת שש, והמצב הזה נשאר יציב עד היום, שנים אחרי הטיפול. הגיטרה חזרה כל כך טובה, עד שיש בשנים האחרונות כל מיני אמנים שמשאילים אותה ממני לצורך הקלטות. בקיצור: שאל את עמוס מי היה המומחה שלו לתיקון אקוסטיות לפני 7-8 שנים בערך ואיך מגיעים אליו.

פורסם

אני חושב שעמוס עבד בזמנו עם אלגרנטי (בכל אופן אני יודע בבטחון שהוא עבד עם אלגרנטי בסוף שנות ה-80 כי עבדתי בזמנו בכלי זמר).

בכל מקרה אני אישית מאוד הייתי ממליץ על אלגרנטי, הוא סופר מקצוען ומחירים בהחלט סבירים.

פורסם

בכל מקרה אני אישית מאוד הייתי ממליץ על אלגרנטי, הוא סופר מקצוען ומחירים בהחלט סבירים.

האמת היא שאצל אלגרנטי אפשר לתת כלי עם כל בעיה שקיימת, מוזרה או נדירה ככל שתהיה, ואפשר

לסמוך עליו שלא יגע לך בכלי אם הוא לא בטוח במאה אחוז שהוא יודע מה צריך לעשות, ואיך.

פורסם

זה לא היה אלגרנטי. זה היה בחור צעיר שחזר מלימודים בארה"ב שם התמחה בכלים אקוסטיים.

פורסם

תודה לכל המגיבים.

דיברתי עכשיו עם עמוס מכלי זמר.  הוא היה מאד נחמד, ואמר שאת הגיטרה של אילן תיקן בזמנו בחור בשם אלון גרובר, שכבר לא מתעסק עם גיטרות ועבר לביולוגיה ימית (!).  חיפשתי את האלון הזה באינטרנט לפי קצוות החוט הנ"ל אבל לא מצאתי.  באתר של בזק היו שלושה אלון גרובר, והיחיד משלושתם שענה לי הוא לא האלון גרובר הנכון.  עמוס אמר שאני יכול למסור את הגיטרה לתיקון אצלם במעבדה בפתח תקווה, ושיש שם שלושה טכנאים מצוינים.

התקשרתי גם לאלגרנטי, ודיברתי עם בחור בשם מוטי.  הוא רצה לראות את הגיטרה לפני שהוא נותן הצעת מחיר, ואחרי שאמרתי לו שזה מסובך בשבילי להגיע מהצפון, הסכים לומר שאם אכן צריך לעשות ריסט לצוואר, מדובר ב"אלפי שקלים".  אילן, אם אתה זוכר, גם התיקון אצלך היה כל כך יקר?

מישהו שמע על מתקן גיטרות בשם אלון גרובר?

• 2 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אז אחרי עיכוב קל של שנתיים ומשהו, לקחתי אתמול את הגיטרה לאלגרנטי.  הוא אמר שהבעיה נובעת מהטופ שקצת התעוות מלחץ המיתרים, ושאפשר לפתור את הבעיה ע"י שיוף של כמה מילימטרים מהעץ של הגשר.  אין צורך ב"נק ריסט", והעסק יעלה 500 ש"ח.  נשמע לי הגיוני, אז השארתי אותה אצלו ואדווח על התוצאה.

לאור הדיאגנוזה, שאלתי אותו האם גיטרה אקוסטית שנמצאת בשימוש מאד נמוך עדיף לאחסן עם מיתרים רפויים, והוא אמר שבהחלט כן, ולא רק אקוסטית - לדבריו, גם לחשמליות ובסים כדאי להרפות את המיתרים אם לא משתמשים בהן באופן קבוע.  זה לא בסתירה למה שהמומחים כאן אומרים?

פורסם

תלוי מה הכוונה ל"שימוש מאוד נמוך"

יש לי פרטלס שבשנה האחרונה הוצאתי אותה מהקייס אולי פעמיים. לפני יומיים הוצאתי אותה כדי לראות שהכל בסדר איתה. לא היו איתה שום בעיות והיא אפילו נשארה מכוונת

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...