yosyos04 פורסם יולי 14, 2010 פורסם יולי 14, 2010 טוב אז ככה, קניתי לא מזמן מגבר יד שניה Hartke a35 בחצי מחיר ממה שהוא עולה במקור.. (750 משהו כזה שילמתי) לאחרונה הוא החליט לעשות לי קצת בעיות, כל פעם שאני מתקרב לכפתור של הווליום מתחילים להיות רעשים ואז כשאני מנגן הרעשים לא מפסיקים אלה רק מתחזקים ואי אפשר לשמוע את זה פשוט. השאלה שלי היא למה זה קורה? אפשרי לתקן? שווה לתקן? תודה
kdeal פורסם יולי 14, 2010 פורסם יולי 14, 2010 יש מלא סוגים של רעשים אפשריים. אולי תקליט לנו איזה דקה עם MP3 כדי שנשמע במה מדובר? [כמובן שתמיד אתה יכול פשוט לפנות לקובי כהן שיתקן את הבעיה]
SlapIt פורסם יולי 14, 2010 פורסם יולי 14, 2010 מוזר,לי יש את הגרסא הגדולה יותר(A70) וזה לא קורה ולא קרה.... בכל מקרה,אם יש בעיה צריך לפתור אותה חחח לך לאיזה אחד שמתקן מגברים. כי בכל מקרה גם אם נגיד לך תבעיה,רוב הסיכויים שלא תוכל לתקן אותה לבד.
yosyos04 פורסם יולי 14, 2010 מחבר פורסם יולי 14, 2010 כן ברור לי שלא אוכל לתקן בעצמי, רציתי שתגידו לי גם אצל מי אפשר לתקן (עדיף באיזור ירושלים).. ואני אקליט עוד מעט..
yosyos04 פורסם יולי 15, 2010 מחבר פורסם יולי 15, 2010 הנה ההקלטה (מהפלאפון): http://www.youtube.com/watch?v=nLknlrnFWwU
RT פורסם יולי 15, 2010 פורסם יולי 15, 2010 כשמדובר במשהו משומש שגם עלה מעט אני תמיד בעד לנסות לתקן לבד. צא מנקודת הנחה שמה שהתקלקל הוא מקומי ולא משמעותי מבחינה כספית. אני הייתי עושה את הדברים הבאים: פותח את המגבר (מברג פשוט מספיק לצורך המשימה) מסתכל היטב, רצוי עם זכוכית מגדלת על כל החיבורים והחלקים באיזור כפתור הווליום והכניסות PL. מנסה להבין איזה חלק הוא הבעייתי. מנסה לבדוק אם אחד מהחלקים רופף. עובר על כל החיבורים עם ספריי לניקוי מגעים חשמליים. מנסה שוב להפעיל את המגבר. אם הבעיה לא נפתרת: יוצר קשר עם שירות הלקוחות של Hartke. בודק באינטרנט ובאיביי איך אפשר להשיג כזה חלק חדש. לרוב הבעיה היא בלמצוא. אחרי שמוצאים זה עולה כמה גרושים. בודק בחנויות רכיבי אלקטרוניקה בארץ אם אפשר להשיג חלק זהה/דומה (בטוח אפשר). משיג את החלק. מחבר את המלחם לחשמל ומחליף את החלק. מפרסם מודעה בפורום שהמגבר תוקן וכהל בסדר ואפשר להמשיך בשקט כרגיל. שים לב: קיימת סכנת התחשמלות בהתעסקות עם מכשירים חשמליים. כל מה שתעשה הוא על אחריותך בלבד. מה שכתבתי הוא תיאור של מה אני הייתי עושה. אם אתה לא מרגיש עם זה נוח - אל תפתח את המגבר. קח אותו למעבדה.
Buri פורסם יולי 15, 2010 פורסם יולי 15, 2010 נשמע כמו מקרה קלאסי של בעיית מגעים... תפתח ותראה אם המגעים לא רופפים כמובן לנתק מהחשמל לפני!!!!!! במידה ואתה רואה שהכל ניראה בסדר קנה ספריי מגעים ותרביץ ריסוס...יכול להיות שסתם מדובר באבק שהצטבר שם או לכלוך מאשר כל דבר אחר, במקרה הכי גרוע וזה לא זה יצאת עם נזק של 20 ש"ח (מחיר של ספריי מגעים) ובכל מקרה תמיד טוב שיש ספריי כזה בבית במידה וזה כן עזר חסכת נסיעה לתיקון וכמובן מחיר תיקון..רק שתדע שרק בדיקה ללא תיקון יכולה להיות בין 100 ל-150 ש"ח
yosyos04 פורסם יולי 15, 2010 מחבר פורסם יולי 15, 2010 תודה רבה חברים, מיד ניגש לבדוק אם יש חלק בעייתי. כיף לדעת שיש כזו קהילה של באסיסטים בארץ שמבינים עניין
yosyos04 פורסם יולי 15, 2010 מחבר פורסם יולי 15, 2010 טוב אז ככה, פתחתי את המגבר והוצאתי את הראש. לא כל כך מבין מה הולך שם אבל לפי מה שאני רואה זה דיי נקי, אין אבק. בדקתי אם יש משו לא בסדר הם הכפתור של הווליום, אבל זה נראה לי בדיוק כמו כל שאר הכפתורים. שמתי על הכפתור (מתוך המגבר איפה שהמעגל החשמלי) ספריי מגעים כמו שאמרתם לי, וזה לא שינה משהו. הנה לכם כמה תמונות שיתראו את המצב של המגבר: הימני זה כפתור הווליום. [img width=450 height=600]http://lh3.ggpht.com/_lhOnhYgWTIU/TD74UQ1fO_I/AAAAAAAABRE/leIf6LlzgrU/s640/2010-07-15%2014.58.21.jpg כפתור הווליום לבד. [img width=600 height=450]http://lh3.ggpht.com/_lhOnhYgWTIU/TD74bU7be8I/AAAAAAAABRM/c6iIXwLoyTc/s912/2010-07-15%2014.58.02.jpg כל המעגל החשמלי. משהו בתמונות נראה לא תקין? איפה אני צריך לשים עוד ספרי מגעים? יש עוד משו שאני יכול לבדוק? תודה רבה!
RT פורסם יולי 15, 2010 פורסם יולי 15, 2010 יופי של תמונות! ממה שאני מבין הרעשים מופיעים כשאתה משחק עם הפוטנציומטר, כן? ניסית להחדיר ספריי לתוך הפוטנציומטר, ולא עזר? אני הייתי מחליף את הפוטנציומטר. הוא נראה לי די פשוט ובטוח אפשר להשיג כזה בחנויות אלקטרוניקה (למשל - דקדה בדיזינגוף סנטר) הייתי מוציא אותו (בעזרת מלחם כמובן) ולוקח אותו לסיבוב חנויות. 10-20 ש"ח ולדעתי הבעיה שלך נפתרת.
SlapIt פורסם יולי 15, 2010 פורסם יולי 15, 2010 הכל נראה תקין לגמרי בתור אחד שבנתיים סיים כיתה י' במגמת אלקטרוניקה XD לגבי הוצאת הפונצימטר,לדעת זה יהיה נורא מסובך. שים לב שכל ההלחמות נמצאות למטה וכדי להגי ללמטה אתה חייב לפרק את כל החיבוריי PL והחיבור CD ואתה כל הכיסויים שלה פונצימטרים ולנתק את הלימיטר ואת הLED שלו ולנתק הכל פשוט ורק אז תוכל לשלוף את הלוך ולהגיע להלחמות. ואם כבר עשית את כלזה,תבדוק אולי פשוט אחת ההלחמות השתחררה קצת ורופפת ואם יש "חורים" כאלה בהלחמה עצמה.
RT פורסם יולי 15, 2010 פורסם יולי 15, 2010 הכל נראה תקין לגמרי בתור אחד שבנתיים סיים כיתה י' במגמת אלקטרוניקה XD לגבי הוצאת הפונצימטר,לדעת זה יהיה נורא מסובך. שים לב שכל ההלחמות נמצאות למטה וכדי להגי ללמטה אתה חייב לפרק את כל החיבוריי PL והחיבור CD ואתה כל הכיסויים שלה פונצימטרים ולנתק את הלימיטר ואת הLED שלו ולנתק הכל פשוט ורק אז תוכל לשלוף את הלוך ולהגיע להלחמות. ואם כבר עשית את כלזה,תבדוק אולי פשוט אחת ההלחמות השתחררה קצת ורופפת ואם יש "חורים" כאלה בהלחמה עצמה. אם לא עושים מזה עניין זה דקה או שתיים של עבודה. זה כלום, כמה אומים וברגים והכל מפורק. לעבור על ההלחמות ולבדוק שהן לא רופפות זה רעיון טוב.
yosyos04 פורסם יולי 15, 2010 מחבר פורסם יולי 15, 2010 טוב אז בינתיים זה כמעט ולא עושה רעשים, רק קצת שמסובבים הרבה את הווליום, בנגינה כבר הוא לא עושה. אם זה יחזור למצב אני יפרק את הפוטנציומטר (איך שלא כותבים את זה) ויחפש חדש, בחנות אלקטרוניקה ממוצעת אמור להיות? מישהו מכיר משהו באיזור ירושלים? תודה רבה על העזרה, אתם באמת נהדרים!
itch85 פורסם יולי 15, 2010 פורסם יולי 15, 2010 בס"ד אני מכיר באזור מרכז העיר את "כשיוף אלקטרוניקה" בקינג ג'ורג' ליד מגדל הפעמון,והמליצו לי פעם על "אסף אלקטרוניקה" במסילת ישרים 25 (הממליץ הוא חבר טוב שלי שהוא סאונדמן במיקצועו...) בהצלחה.
SlapIt פורסם יולי 16, 2010 פורסם יולי 16, 2010 טוב אז בינתיים זה כמעט ולא עושה רעשים, רק קצת שמסובבים הרבה את הווליום, בנגינה כבר הוא לא עושה. אם זה יחזור למצב אני יפרק את הפוטנציומטר (איך שלא כותבים את זה) ויחפש חדש, בחנות אלקטרוניקה ממוצעת אמור להיות? מישהו מכיר משהו באיזור ירושלים? תודה רבה על העזרה, אתם באמת נהדרים! כן בכל חנות אלקטרוניקה תמצא את הפונצימטר הזה,זה אחד רגיל סטנדרטי. אבל תקח איתך את הפונצימטר ותראה למוכר כדי שיביא לך אחד עם ערכים זהים מבחינת התנגדות. ואני לא מאזור ירושלים אז אני לא יכול לעזור לך בזה,מצטער.
kdeal פורסם יולי 18, 2010 פורסם יולי 18, 2010 גם אני לא מאזור ירושלים. בכל אופן על פי הוידאו (וכמה טוב שהעלת כזה), נראה שזה פשוט בעיות מגעים בפוט' של הווליום, משהו שנקיון או החלפה בהחלט יכול לפתור. אתה יכול לנסות על פי העצות שנתנו לך כאן (נקיון הפוט' עם ספריי מתאים), נראה לי שזה אמור לעזור. אם אתה צריך מישהו שיתקן, בתל אביב יש את קובי כהן (שהוא גם בסיסט - כאן בפינה השמאלית התחתונה של המסך) שהוא סבבה לגמרי.
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.