Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

מבקש ייעוץ לגיטרה בס

s.yoav

Recommended Posts

פורסם

שלום,

אקדים ואומר שאני לא מבין הרבה בכלים

אני מנגן בערך שנתיים בלי מורה, על גיטרה "צעצוע" כלשהי.

יש לי לא מעט רקע כיוון שבעבר למדתי פסנתר, התמקדתי בעיקר בג'אז, ולכן בשנתיים האחרונות עשיתי התקדמות לא מבוטלת בכוחות עצמי (מתכוון להתחיל לקחת שיעורים בקרוב)

כבר זמן מה שאני מרגיש שבס זה הכלי שלי וכעת אני מחפש לקנות גיטרה בס שתוכל ללוות אותי גם בעתיד הרחוק.

תקציב: עד 10K (גמיש בעיקר כלפי מטה) סגנונות: ג'אז funk R&B וכו'

אני די בכיוון של פנדר ג'אז בס - למיטב ידיעתי זו בד"כ גיטרה שעושה את העבודה.

ראיתי בכלי זמר את american vintage 75 - נשמעת נהדר, אך יש לי הרגשה שהם מתמחרים אותה גבוהה מידי (?)

האם יש מישהו שמכיר את הכלי הזה? יכול להמליץ\להניא?

האם מישהו יכול להמליץ על גיטרה נוספת בתקציב דומה?

אולי בכלל עדיף למקד את החיפוש לגיטרות 2?

כמובן פתוח לעוד כיוונים מלבד פנדר - כאמור, אני לא מבין בגיטרות.

תודה מראש.

פורסם

פנדר ג'ז בס אמריקאית יד שניה.

אני לא איש של ג'ז-בס אבל עם תקציב כזה ובלי ידע ממש על כיוון של כלי הייתי הולך על ג'ז בס או פרסיזן

אמריקאיות יד שניה תוכל להשיג אפילו בכמעט חצי מהתקציב שלך והם ישרתו נאמנות.

פורסם

אל תקנה בס בתקציב הזה כשאתה עוד לא יודע מה אתה בדיוק מחפש ואיזה סאונד אתה עוד יכול לעשות. אני ממליץ לך לקנות איזו ג'ז או פרסיזן של פנדר יד שניה בחצי מהתקציב, אפילו פחות, רק כדי שתצבור ניסיון ותבנה לעצמך את הסאונד שלך ובהתאם תקנה או לא תקנה גיטרה אחרת עם סאונד שונה.

היתרון בלהתחיל עם ג'ז או עם פרסיזן הוא שהרבה אנשים רוצים אותם, כך שאם הסאונד לא יתאים לך אחרי כמה זמן שאתה מנגן עליהן, אתה תוכל למכור אותן די בקלות.

וד"א מה עם מגבר? זה חשוב לא פחות.

פורסם

מחזק את מה שאמרו פה מעליי - לך על פנדר ג'ז או פרסיז'ן.. גם יש הרבה כאלה יחסית ביד שניה וגם תוכל למכור אותה אח"כ אם תפתח בעדפה לכלי אחר...

לגבי ה- american vintage 75, זאת גיטרה מעולה ללא ספק. אני מסכים שהתמחור שלה (לפחות על הנייר - לפני התמקחות/הנחות) הוא מוגזם כמו הרבה מוצרים בכלי זמר.

לדעתי הגיטרה הזאת זה קצת לכוון גבוהה מדי אם אין לך העדפה ספציפית - יש כלים מעולים שישרתו אותך מצויין במחירים הרבה יותר זולים - בראש ובראשונה סדרת  american standard (מה שנקרא - פנדר אמריקאית).

אז או שתחפש אחת כזאת ביד שניה - איזור 4000-5000 שקל ישיגו לך אחת כזאת, או 6400 חדשה בכלי זמר. אם יש לך איך לקנות אחת בארה"ב אז משהו כמו 1200$ לבס חדשה ואפילו פחות שזה אחלה של דיל אם יש לך איך להביא אותה.

עוד אופציה שהייתי שוקל זה ג'ז בסים/פרסיז'ן מסדרות כמו HIGHWAY1 או ROAD WORN (שיש עכשיו במבצע בכלי זמר בפחות מ3000) שלא מיוצרות בארה"ב אבל אלה עדיין אחלה גיטרות ונותנות תמורה מצויינת לכסף!

תזכור שתמיד תוכל למכור ולשדרג אם בחרת פנדר..

פורסם

בעיקרון אני יודע שמה שאני מחפש זה גיטרה עם סאונד טוב לג'אז אבל מספיק ורסטלית לעוד דברים.

הפנדר מזוהה עם רוב הקלטות הג'אז (אלו שיש בהן בס חשמלית) ועוד הרבה סגנונות נוספים.

אני מחפש סאונד חם, לא "אגרסיבי" ולכן לא מעוניין כ"כ בגיטרות אקטיביות ששומעים הרבה בפיוז'ן למשל.

לפי איך שעד עכשיו הצגתם את זה נשמע משתלם כביכול לחתוך את התקציב בחצי ולקנות אמריקן סטנדרט יד שניה - רשמתי.

אני מזכיר שאני לא ברמה של מתחיל ולא מחפש גיטרה למכור אלא גיטרה לנגן\להופיע ולכן מעדיף להשקיע בגיטרה שהיא יותר מגיטרה סבבה שאפשר להיפטר ממנה בקלות - אשמח לקבל גם הצעות לגיטרות קצת יותר יקרות.

לגבי הamerican vintage 75 - האם ההפרש המהותי במחיר (9500 אחרי "הנחת מזומן") נובע בעיקר מהמותג "vintage 75" ולא מהפער באיכות של הגיטרה לעומת האמריקן סטנדרט?

למי ששאל בנוגע למגבר:

יש לי מגבר סטראו 100Watts של מרשל, הוא שימש אותי בשביל סינטיסייזר ופסנתר חשמלי, כיון שהוא נועד לקלידים - הוא Full-Range ולכן סוחב גם בסים, כמובן לא בשביל הופעות\חזרות אבל מספיק טוב בשביל להתאמן בבית. לאחרונה הוא "מזייף" קצת - לדעתי משהו שאפשר לסדר בשיפוץ\תיקון פשוט.

פורסם

לגבי ה-75 - יש לה מאפיינים קצת שונים מאמריקן סטנדרט וכמובן העובדה שזה דגם ריאישיו הופך אותה ליקרה יותר אז זה שילוב בין שני הדברים - גם מרכיבים קצת שונים וקצת יותר איכותיים (אולי...) וגם מיתוג..

לגבי שאר הכלים שהצעתי - אמריקן סטנדרט זה כלי מקצועי לכל דבר ועניין וישמש אותך בנאמנות שנים רבות.. אבל! גם כלים שלא רשום עליהם made in usa הם כלים מצויינים וגם הם יתנו תוצאות מעולות (תוכל לחפש פוסט של TOMERSG שנקרא יב"ח לגבי הסקווייר שהוא קנה והפכה לכלי העבודה המרכזי שלו למרות שלא רשום פנדר על הראש והיא לא מיוצרת בארה"ב - זה פשוט כלי טוב) ולכן גם הסדרות הנוספות שהצעתי הן לדעתי מאוד כדאיות.

כל זה בתנאי כמובן שתלך ותבדוק את הגיטרות במו ידיך ותנסה לנגן בהן ולהרגיש את התחושה...

אה, ובכסף שתחסוך תקנה לך מגבר בס טוב, כי זה חלק משמעותי לא פחות מגיטרה! (יש אחלה מגברים לשימוש ביתי ++ ביד שניה בעד 2000 שקל)

פורסם

אה, ובכסף שתחסוך תקנה לך מגבר בס טוב, כי זה חלק משמעותי לא פחות מגיטרה! (יש אחלה מגברים לשימוש ביתי ++ ביד שניה בעד 2000 שקל)

אני דווקא חושב שאת הכסף שאחסוך - פשוט אחסוך.

אבל בכל זאת, למה לדעתך זה קריטי שהמגבר שבו אני משתמש בבית יהיה יעודי לבס, ולא המגבר שאני משתמש בו כרגע?

המגבר שלי כרגע הוא FullRange ועובד טוב מספיק עם הכל, ממיקרופן ועד פסנתר.

פורסם

א. זה לא קריטי...  :)

ב. היה על זה שירשור לא מזמן פה בפורום לגבי מה יותר חשוב לסאונד - מגבר טוב או גיטרה טובה והדעות היו 50-50. הסיבה היא שלכל מגבר יש את האופי שלו והסאונד שהוא מעניק - ובמיוחד בתחום תדרים שהוא "בעייתי" ולא סטנדרטי חשוב שהאות יטופל בהתאם כדי להשמע טוב.

מכל הפלצנות פשוט אפשר לסכם ולהגיד שבס דרך מגבר בס נשמע הרבה יותר טוב! וההבדל די משמעותי...

אבל, אם נחזור ל-א', אין דברים שלא סובלים דיחוי... ברגע שתהיה לא מרוצה ותרצה לשפר משהו תעשה את זה..

פורסם

שמעתי כבר כמה אנשים שאומרים שG&L היום הן יותר פנדריות מפנדר (היום) - לא ממש יודע מה זה אמור להביע...

בכל מקרה, אותם אנשים גם אומרים שG&L נותנת יותר תמורה מפנדר במחיר נתון, יש משהו מאחורי זה?

אני מודע לכך שיותר קל להפטר מפנדר.

פורסם

G&L זו חברה שהקים ליאו פנדר אחרי שמכר את חברת פנדר.. מכאן מגיע הדמיון והדעות שG&L של היום יותר פנדריות מפנדר של היום..

בכל מקרה - אלה אחלה גיטרות וזה עניין של טעם. תנסה ותראה...

ועוד דבר - ממש לא מזמן הגיע יבואן חדש לG&L - ווילד גיטרס מרמה"ש, אז יש תחרות בינם לבין חלילית והמחירים ירדו לשמחת כולנו..

(אנקדוטה אחרונה - לגיטריסט בלהקה שלי יש סטראט G&L אבל הוא ממש לא מבסוט ממנה ככה ששוב - עזוב אותך ממה אומרים, השאלה אם סבבה לך לנגן על אחת)

פורסם

אני לא הייתי ממליץ לקנות חדשה בכל מקרה.

מבחינתי ממליץ לך לקנות ג'ז בס שמתאימה לכל הסגנונות, יד שניה אמריקן סטנדרט.

המחיר של האמריקן וינטג' לא מצדיק אותה בכלל. לא הייתי משלם עליה חדשה יותר מ6500 מקסימום 7000 שח.

בנוסף לא הייתי פוסל גם סטינגריי יד שניה שבהחלט מאוד ורסטילית.

בהצלחה.

פורסם

ניגנתי על כמה ג'ז בסים (כולל הדלוקס, לא כולל האמריקן וינטג') והאמריקן סטנדרט תמיד נשמעה והרגישה לי הכי טוב. בכל הנוגע לפנדר לא הייתי מעדיף אף גיטרה על פניה. מעבר לזה הייתי מחפש עבודת יד - אבל זה אולי כבר אחרי שתסגר יותר על מה אתה מחפש

פורסם

בקיצור תתחיל לחפש ג'זים יד שניה, נשמע לי מתאים לך בול בינתיים. הבס הזו היא סופר ורסטילית, מתאימה לכל סוג של מוזיקה. אם אתה רוצה סאונד חם שים עליה פלאטס אם אתה רוצה קצת יותר אגרסיביות (זה עוד יבוא  :D ) שים עליה ראונדס.

לדעתי זאת תהיה התחלה (או אמצע?) מעולה!

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים עד כה.

בנוסף לא הייתי פוסל גם סטינגריי יד שניה שבהחלט מאוד ורסטילית.

מיוזיק מן לא בא בחשבון - אגרסיבי מידי (לפחות האקטיביות ששמעתי במרום) וכזכור לי הן לא היו לי נוחות.

אם אתה רוצה סאונד חם שים עליה פלאטס אם אתה רוצה קצת יותר אגרסיביות (זה עוד יבוא  :D ) שים עליה ראונדס.

כרגע אני מנגן עם פלטוונדס על חיקוי עלוב כלשהו של ג'אז בס (silverhead) שקיבלתי מחבר לפני בערך שנתיים - קיבלתי אותה עם ראונדס מן הסתם אבל לדעתי פלאטס פשוט יותר מתאימים למה שאני אוהב לנגן, מבחינת הסגנון המוזיקלי אני דווקא מאוד מגובש ככה שאני כן יודע מה אני לא אוהב.

שמתי לב שהרבה הציעו לא לקנות גיטרה חדשה, יש לכך סיבה חוץ מחיסכון של 1500 ש"ח בערך?

אם כבר אני זוכה לשיתוף פעולה רחב כ"כ, הרשו לי להתייעץ בנוגע לכיוון נוסף:

פרטלס ג'ז בס - אני יודע שבד"כ זה לא מה שאנשים הולכים עליו בתור גיטרה ראשונה (כאמור הגיטרה הנוכחית שלי לא נחשבת באמת), אבל הסאונד....

אף פעם לא ניגנתי על פרטלס אבל מניח שלא לוקח יותר מדי זמן להתרגל, לא?

פורסם

יש הרבה סיבות לא לקנות חדשה אבל המרכזית שבהם היא שהמחיר שמבקשים בארץ לא ריאלי (בעצם כמעט בכל דבר לא? :)  )

ובכל מקרה רגע אחרי שיצאת מהחנות היא גם ככה יד שניה לא? ;)

אני מאמין שבענייני גיטרות (ואני לא מדבר על וינטג') אין שום בעיה לבדוק שהכל תקין והכל בסדר. זה לא שבכלי זמר תקבל איזה אחריות מרעישה בגלל שזה יד ראשונה וממילא ב99% מהמקרים כל מה שתצטרך זה סט-אפ שאם לא בא לך ללמוד לעשות לבד תמיד עדיף לא לעשות את זה בכלי זמר.

אם היה מדובר ברכב, בית, מחשב או דברים מהסוג הזה הייתי מבין אבל בגיטרות? רק מי שאוהב את הריח של הניילונים....

פורסם

זו דעתי, שהיא גם סיכום של רוב הדיעות:

אם אתה לא מבין בבסים וזו הבס הראשונה שלך, באמת חבל להוציא 10000 ש"ח.

אני חושב שאתה יכול למצוא בס ברמה טובה מאוד,ורסטילית וסוחבת במות בחצי מזה ואולי גם קצת פחות.

ג'ז בס זו אחלה אופציה לרוב הסגנונות וחבל לקנות כזו חדשה - כי המלאי מוגבל והמחירים גבוהים מדי.

חפש אחת יד שניה לדעתי.

פורסם

אין לי נטייה לקנות גיטרה חדשה, סה"כ אם גיטרה ישנה במצב טוב, באמת אין סיבה שלא להעדיף אותה על פני חדשה.

ניגנתי על הג'ז בווילד גיטרס

חמודה, צריכה סטאפ רציני, אבל באמת במחיר סבבה.

מה זה אומר חמודה (כי תכלס 5200 זה לא הרבה יותר ממה שתעלה משומשת וכרגע אני לא רואה מישהו שמוכר את שלו)?

נשמע שאחרי ה"חמודה" צריך לבוא "אבל". - מלבד הסטאפ.

בנוגעה לשאלות שלי על פרטלס, G&L (שני נושאים שונים כמובן) - מישהו יכול לשפוך קצת אור על הנושאים?

פורסם

לפי מה שהבנתי הג'ז בווילד גיטרס נמצאת שם כבר לא מעט זמן ואם אחד פה אמר שהוא ניגן עליה אז אני מניח שעוד כמה ניגנו עליה, ככה שהיא לא חדשה מהניילונים, אפילו קצת יד שניה(אולי?).

בקשר לפרטלס: שמע זה סוג שונה של באסים. פיל שונה, סאונד שונה, מראה קצת שונה. אתה צריך לנסות ולראות. מלקרוא פה בפורום אתה בחיים לא תוכל למצוא מה שמתאים לך.

הG&L אותו דבר..

פורסם

הג'ז הזו באמת די הרבה זמן שם, אם היא באמת שם עדיין, כי חוץ מקישור ישיר לעמוד הזה לא ראיתי איך אפשר להגיע לגיטרה הזו מתוך האתר (פעם הייתה ממש קטגוריית "פנדר" בעמוד הגיטרות בס שלהם)

פורסם

הם אמרו לי שלא מדובר ביד2 אלה בבס חדשה (אני חשבתי שרק כלי זבל מוכרים פנדר, לא יודע)

חמודה = בסדר אבל לא נפלתי (יכול להיות, ואני מקווה שזה רק בגלל הסטאפ)

אני הייתי קונה יד2

פורסם

ראשית, הרשו לי להודות על שיתוף הפעולה והתגובות המהירות - תודה רבה.

הייתי היום בWiled GUitars, הפנדר  שמוכרים במכירת חיסול אכן לא גיטרה ליפול ממנה ובאמת צריכה סטאפ דחוף.

האמת שאני בכלל לא התחברתי אליה, בניגוד לפנדר אחרות שתמיד הרגישו טוב יותר - יכול להיות שזה בגלל הסטאפ, לא יודע.

עדיין אין שם G&L, לפי מה שהבנתי הם לא מתכוונים להביא לחנות מגוון רחב של כלים ובתור התחלה יהיו שם כ2 גיטרות רק בעוד כמה חודשים.

אפשר להזמין באופן אישי כמובן ולשלוח במטוס ואז מגיע תוך 3 חודשים במקרה הרע.

יצאתי משם מתעניין באפשרות של הזמנה, בעיקר לאור כל מה שאני שומע לאחרונה על כך שהיום G&L איכותיות יותר מפנדר.

אם אני מזמין גיטרה סטנדרטית, נניח JB או JB-2, כמה אפשר לטעות פה לאור העובדה שאני מקבל גיטרה שלא ניגנתי עליה? הרי זה לא שאני פתאום מקבל משהו שממש לא ציפיתי אליו כמו איזו איבנז למשל...

בנוגע לשונות בין גיטרות מאותו דגם, ציין המוכר בחנות שבפנדר השונות גבוהה יותר כיוון שעוברות בקרת איכות פחות קפדנית, שהרי מדובר בפס ייצור מסחרי יותר.

וכן, רשמתי בפני לחפש יד שניה, עדיין עוקב בתדירות יומית אחר YAD2 וכו'.

פורסם

אני זוכר שניגנתי על הפנדר הזאת בווילד גיטרס והטאפ ממש גבוה...

משום מה הם לא מטפלים בה,יש 5 מטרים ממנה סטאפיסט.

ואם היא הייתה בסטאפ נורמאלי אנשים היו חושבים על לקנות אותה.

פורסם

בנוגע לשונות בין גיטרות מאותו דגם, ציין המוכר בחנות שבפנדר השונות גבוהה יותר כיוון שעוברות בקרת איכות פחות קפדנית, שהרי מדובר בפס ייצור מסחרי יותר.

טוב, לא ציפית שהוא יגיד לך שפנדר יותר טובות מהגיטרות שהוא מייבא, נכון? זה מזכיר לי שכשקניתי שם מגבר הוא ניסה לשכנע חבר שלי לקנות גיטרה אקוסטית של אלוורז והסביר באריכות כמה הן יותר טובות ממרטין ושבמרטין משלמים בעיקר  על מותג... ואז חברי שאל אותו איזה גיטרה לו אישית יש בבית, אתה יכול לנחש מה היתה התשובה...

וחזרה לנושא - אני הזמנתי פנדר ג'ז בס מגיטר סנטר וחבר הביא לי אותה מארה"ב, שזה כמו להזמין דרך היבואן G&L בהקשר של לא לנגן על כלי לפני... ואני מאוד מאוד מבסוט עליה!

לא הייתי רץ להסיק מסקנות ולהגדיר שG&L יותר איכותי מפנדר (וגם לא הפוך)...

ולסיכום - עדיין העדיפות לטעמי היא ג'ז בס יד שניה, קצת סבלנות וזה ישתלם לך

פורסם

אם שיקול הסחירות משני בעיניך הייתי נותן קפיצה לרעש געש לנסות sandberg . אני מרוצה עד ראש הגג מהסנדברג שלי. אבל זו לא הבס היחידה או הראשונה שלי, והייתי מאוד סגור על מה אני מחפש.

פורסם

לא הייתי רץ להסיק מסקנות ולהגדיר שG&L יותר איכותי מפנדר (וגם לא הפוך)...

חס וחלילה, לא מסיק. יודע לי שכל מה שהמוכר אומר - מוטה. הרי זו לא הפעם הראשונה שאני נכנס לחנות כלשהי כחלק מסקר שוק כשלהו.

רק מנסה לגשש ולהבין מה בסיסטים פה חושבים על נושאים שונים.

סה"כ זאת גם לא פעם ראשונה שאני שומע את מה ששמעתי היום - לא רק מבעלי עניין כמו מוכרים למשל.

להלן קישור לפורום אחר שהתנהל בו דיון על G&L ופנדר:

http://homerecording.com/bbs/equipment-forums/guitars-basses/fender-vs-g-l-10903/

אם שיקול הסחירות משני בעיניך הייתי נותן קפיצה לרעש געש לנסות sandberg

לא מכיר, הגיטרות נראות כמו ג'ז בס, אני מניח שיש להן גם תכונות דומות (?)

בעניין הסחירות - אם באמת יש תחליפים שקולים באיכות לפנדר ובמחירים דומים ומטה- פחות מעניין אותי שיהיה לוגו על הגיטרה אבל עד כמה קשה זה כבר יכול להיות להיפטר מגיטרה כזאת (בפנדר למיטב הבנתי מורידים 25%-30% מהמחיר בכלי זמר)?

מה לגבי sadowsky? יש יבואן בארץ? שווה ללכת בכיוון בכלל?

פורסם

למיטב הבנתי ההמלצות על פנדר הן לא בגלל שזו הגיטרה הכי טובה אם יש בכלל כזה דבר. הן נובעות מכך שהצגת את עצמך כחסר ניסיון, במקרה כזה יש חשש שתשקיע סכום גדול מאוד על גיטרה שיימאס לך ממנה בעוד שנה, ואז תתקשה מאוד למכור אותה ללא הפסד כספי משמעותי. במקרה הזה פנדר הן המלצה טובה כיוון שהן מספקות את הסאונד והאופציות הסטנדרטיות בשוק הבסים ובסופו של דבר בארץ כנראה הכי קל למכור אותן כיד שניה. אתה צריך להחליט עם עצמך האם ועד כמה השיקול הכלכלי הזה רלוונטי עבורך (תיקח בחשבון שהטעם המוסיקלי שלך, ומאפייני הבס המתאימים לך עשויים להשתנות עם הזמן ובהתאם להרכבים בהם אתה מנגן). בסכומים שאתה מוכן להשקיע יש מגוון רחב מאוד של בסים שאנשים רבים מחשיבים אותם כטובות הרבה יותר מפנדר (ר' למשל thobias, fbass, fodera, ken smith, pedulla, ויש עוד המון חברות). אבל בקביעה שהן "טובות" יותר יש יסוד סובייקטיבי מאוד גדול שנובע מהטעם האישי של אותם נגנים והצרכים שלהם, טעם וצרכים שאתה כנראה עוד לא פיתחת. האם למשל  אתה יודע לענות השאלות הבאות לגבי ההעדפות שלך -

1. כמה מיתרים?

2. אקטיבי או פסיבי או אקטיבי+פסיבי?

3. איזה פיקאפים אתה מעדיף?ואיזה שילוב פיקאפים אתה מעדיף? למשל - J? P? גם וגם? (יש עוד המון אופציות וסוגים).

4. איזה צוואר אתה אוהב מייפל או רוזווד?

5. איזה עובי צוואר?

6. איזה עובי פרטים?

7. האם אתה מעדיף מרווח בין מיתרים קטן יותר מפנדר כמו בריקנבקר או הופנר ?

...

הרבה מהחברות האלו מייצרות סדרות או דגמים דומים מאוד לפנדר אך הן ממתגות את עצמן כשדרוג ולא כחיקוי (כמו למשל סדרת הקליפורניה של סנדברג). הן מייצרות גם דגמים מקוריים ושונים לגמרי מפנדר. אני באופן אישי העדפתי את הסנדברג על פני הרבה מאוד פנדרים אחרות שניסיתי, אבל מלבד הטענה שהן יותר נוחות לי ונשמעות יותר טוב לי, קשה להצביע על מאפיין אובייקטיבי שגורם להן להיות "טובות" יותר. אולי היתרון מצוי בעבודת היד, בתכנון, בחומרי הגלם, בביקורת וכו' אבל תצטרך לשפוט בעצמך.

פורסם

אין ספק שבמוזיקה, ובכל תחום בחיים בכלל, ככל שאני חוקר ולומד יותר אני רק יודע כמה שאני לא יודע כלום

כמובן שכך אני גם מרגיש לגבי חיפוש שלי גיטרה - תגובות כמו שלך tom, רק גורמות לי להבין את זה יותר.

אבל אני עדיין יכול על רוב השאלות ששאלת בביטחון (פחות או יותר) על אף הניסיון המועט על הכלי:

1. כמה מיתרים? 4

2. אקטיבי או פסיבי או אקטיבי+פסיבי? פסיבי - בד"כ אני יותר נוטה לכיוון traditional בנגינה שלי עד היום. כמו שכאשר ניגנתי פסנתר, תמיד העדפתי פסנתר אמיתי או fender rhodes פשוט על פני כל מיני אפקטים מפוצצים (נראה לי זו אנלוגיה נכונה, אבל גם יכול להיות שלא)

3. איזה פיקאפים אתה מעדיף?ואיזה שילוב פיקאפים אתה מעדיף? למשל - J? P? גם וגם? (יש עוד המון אופציות וסוגים). הכוונה היא לג'אז או פרסיז'ן? אם כן אז J

4. איזה צוואר אתה אוהב מייפל או רוזווד? אני חושב שרוזווד - בד"כ יותר רך, פחות ATTAK אבל אני מניח שפה צריך לבחון כל כלי לגופו.

5. איזה עובי צוואר? דק!

6+7 - עם המידות של הגיטרה שלי אני מסתדר יפה, וכאמור היא חיקוי של פנדר.

לפי כל אלה נראה לי שהעצה הכי טובה שלקחתי מהפוסט הזה לחכות לאיזושהי הזדמנות יד 2 לפנדר JB או משהו בסגנון (ועל זה אני מודה לכם)

ד"א, השאיפה היא מן הסתם לכיוון קונטרה בס - אבל אני עדיין לא שם והחלטתי שקודם אני צריך לנגן גיטרה באופן יותר מקצועי.

בכל אופן, לגבי Fodera, KS, והשאר שציינת, לא מדובר בד"כ במחירים הרבה יותר גבוהים? אם לא, אז בהחלט פתחת פה כיוון חדש לבדוק.

אין ספק שהסאונד שמוצאים מהם כמה מהענקים היום הוא חלומי!

פורסם

יש פה ביקורת חדשה וחיובית על FGN ג'ז בס מרעש געש.

ויש פה גם לא מעט משתמשים מרוצים בפנדר יפניות.

בדקת את הג'ז בס גדי לי בכלי זמר? יפנית. היא מוצלחת ואהודה ויש לה שוק.

וגם הפנדר רוד וורן משובחת ובמחיר נוח מאוד. מקסיקנית. קניה מאוד מוצלחת.

יש מבחר סקווייר מעולות. אבל אין בארץ כרגע.

באמת, אל תתייחס לארץ היצור. היום זה כבר ממש לא פקטור. אין יתרון כזה ממשי לפנדר USA אלא אם יש לך רגשות אמריקנים-פטריוטיים. וגם זה כבר לא משהו בימינו.

והמלצות על משומשות - כי יש הרבה גיטרות משובחות שמחפשות בית, במחירים לעיתים טובים מאוד, ותכלס לא חבל על העצים בעולם?... אתה יכול ככה להציל עץ ולעשות משהו טוב. חחח

פורסם

בכל אופן, לגבי Fodera, KS, והשאר שציינת, לא מדובר בד"כ במחירים הרבה יותר גבוהים? אם לא, אז בהחלט פתחת פה כיוון חדש לבדוק.

אין ספק שהסאונד שמוצאים מהם כמה מהענקים היום הוא חלומי!

לא התכוונתי לפתוח כיוון חדש, אני עדיין עומד מאחורי ההמלצה של מרבית החברה פה. רציתי רק להבהיר למה ממליצים על פנדר. השיקול הכלכלי הוא בסופו של דבר שלך בלבד, אף אחד לא נכנס לך לכיס. כשזה יורד מהפרק יש עוד המון המון אופציות שאני באופן סובייקטיבי לחלוטין הייתי מעדיף על פני פנדר (ויש לי פנדר). לגבי המחירים, זה תלוי באיזו חברה מדובר ובאיזה דגם, לא עשיתי סקר שוק, אבל חיפוש קצר באיביי מראה שב- 10,000 ש"ח אתה בהחלט יכול למצוא גיטרות יד שניה של חלק מהחברות הללו, ועוד הרבה חברות אחרות וטובות שאני מניח שלא שמעת עליהם. כמובן שיש להם גם דגמים הרבה הרבה יותר יקרים.אני באופן אישי לא הייתי קונה כזו גיטרה בלי לנסות אותה קודם, אבל גם בארץ הן מסתובבות מידי פעם במחירים כאלו. אם אתה לא נעול על הפנדר תלך ותנסה לנגן על כמה שיותר גיטרות יד ראשונה ויד שניה בטווח המחירים שלך ותחליט. תקרא ביקורות על הכלים האלו ב- talkbass וב- harmony central. תחפש ותשאל פה בפורום. ואם אתה יכול לקחת איתך חבר יותר מנוסה זה בטח יועיל. בתקציב שלך יש מגוון עצום של איכות והבחירה היא מאוד סובייקטיבית.

פורסם

היי

אני חושב שהכיוון הראשוני שלר היה נכון

לגבי הפנדרים האמריקאיות יקרות יותר בגלל בחירת עצים

אלקטרוניקה איכותית יותר פיקאפים מפתחות ורמת גימור

גם היפניות די איכותיות אבל בהפרש אני אישית ההיתי קונה אמריקאית

הרבה חברות מחקות את פנדר וגם מוכרות דגמים אם שמות זהים

אבל בדררך כלל למחיר זהה הפנדר עדיפות

פורסם

מישהו יכול להסביר את זה?

http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2.php?AreaID=&SalesCatID=4&SalesSubCatID=20&SalesSubCat3ID=457&fromPrice=7000&untilPrice=7000&Info=%F4%F0%E3%F8

אני מדבר על המחיר כמובן...

כמובן שכל אחד יכול לדרוש איזה מחיר שבא לו, על זה אני לא מתווכח, אבל מה למשל יכול להצדיק מחיר כזה?

פורסם

אתה מתכוון לג'ז בס האמריקאית ב7K, נכון?

אם כן, אז אני מניח שהוא מרשה לעצמו לתמחר אותה ככה בזכות הפיקאפים של ברטוליני שהוא מציע איתה שעולים לא מעט, אם כי אני חושש שאין לו סיכוי למכור אותה במחיר הזה, אבל הוא יכול להמשיך לקוות.

פורסם

שנת 2007 נחשבת לגיטרה חדשה.

אין שום הצדקה לתמחר ג'אז בס יד שנייה שהיא לא שנת 70 ומשו ב-7000. לדעתי זה פשוט חוסר מודעות ומהר מאוד הוא יוריד את המחיר לכיוון ה-4 ודרומה כי אף אחד לא יקנה אותה ממנו.

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...