Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

טיונרים

yuvalR

Recommended Posts

פורסם

במה אתם משתמשים לכוון את הבס שלכם? יש כזה דבר טיונר בס? יש הבדל בינו לבין גיטרה רגיל. למישהו יש המלצה לאחד?           

פורסם

אני משתמש בטיונר המובנה שיש לי בפיצ'פאקטור

אם אתה רוצה כמה טיונרים טובים:

http://www.bossus.com/gear/productdetails.php?ProductId=1003&ParentId=252

http://korg.com/pitchblack

http://www.tcelectronic.com/polytune-mini.asp

ויש כמובן את כל הטיונרים של פיטרסון שזה רמה אחרת לגמרי (וגם המחיר)

http://www.petersontuners.com/

פורסם

ג'ף ברלין אומר שלא צריך טיונר. אני מרים לו טלפון, נותן לו לשמוע והוא אומר לי כמה למתוח או לשחרר. עובד פיצוץ, גם באמצע הופעה.

פורסם

כשהייתי ילד, גיטרסיט שמאד הערכתי את דעתו אמר לי משהו כמו "מוזיקאי טוב לא צריך טיונר, הוא מכוון עם השמיעה", והתחלתי להרגיש לא נוח כשהייתי משתמש בטיונר.  זה עבר לי לגמרי אחרי שראיתי הופעה של ג'ון מקלפלין, שאחרי כמעט כל קטע כיוון את הגיטרה שלו מחדש עם טיונר.

פורסם

מאז שרכשתי את האפליקצית טיונר של טיסי אלקטרוניקס המעולה שמוזכרת פה אני בקושי מוציא טיונר מהקייס. רק בזמן החלפת מיתרים וסטאפ. זה תמיד איתך, בכיס, קל ונוח.

מעבר לזה, השיטה של רונן נשמעת הכי טובה. אפשר את המספר טלפון? זה לא יוצא יקר השיחות לחול או שאתה מתקשר סתם כי בא לך לדבר?

פורסם

האפליקציה יכולה לעבוד באמצע חזרה? טיונר מיקרופון זה לא בעייתי? או שאתם מחברים את הבס לאיפון?

נ.ב

כמה עולה התענוג?

פורסם

אני משתמש באפליקציה של פיטרסון iStrobosoft, ובנוסף הזמנתי מתאם שמאפשר לחבר PL לאייפון. זה עובד מעולה ומדוייק להפליא.

פורסם

בעניין מה שנאמר כאן על "בעיה מוסרית עם טיונר" -

לא משנה איך תהפוך את זה, אתה -לעולם- לא תהיה מדוייק כמו רובוט. לדברים מסויימים זה טוב, לדברים כמו כיוון - זה לא.

תחשוב רואה חשבון, כן? (במקרה אחד ההורים שלי, אבל לא חשוב.) גם אחרי 30-40 שנה, הוא עדיין ישתמש במחשבון גם לדברים הקטנים ביותר - כי זה פשוט מדוייק יותר, ותו לא.

ומעבר לזה - בד"כ מכוונים על פתוחים (לפחות רוב מי שאני מכיר.), גיטרה מטבעה היא לא דבר ממש מדוייק - זה שאנחנו בסדר על הפתוחים, לא אומרים שאנחנו בסדר על הגבוהים / אמצע.

בקיצור, אין כל רע בטכנולוגיה.. אל תשכחו שלפני ה"חשמל" היה קולן.  8)

פורסם

האפליקציה סבבה באמצע חזרה - פשוט מכוונים את האייפון לבוקסה וזה מה שהיא קולטת. מקסימום מבקשים קצת שקט לכמה שניות. אלא שמכוונים עם האוזן גם מבקשים.

הגיטרות שלי מחזיקות כיוון תוך כדי הופעה כך שלרוב אין לי צורך לכוון תוך כדי.

לגבי כמה עולה החיבור? תריץ חיפוש על IRIG

פורסם

אני אישית משתמש בטיונר שמוציא את הדעת כל פעם שמדליקים אותו (טיונר זול של מונטנה, זועה אל תקנה) אבל אני לרוב מכוון משמיעה עם אוברטונים, כי שומעים במדוייק את הווייבים של הכיוון ואפקט ווה-ווה אפילו מדגיש את זה

פורסם

יש טיונרים קליפסים מדויקים יותר ויש פחות. לא תמיד עם קשר למחיר. דווקא טיונר קליפס של קורג די יקר התגלה כפחות מוצלח ופחות מדויק מטיונר סיני עלום שם.

אפשר לשים על הראש של הבס תוך כדי הופעה. זה עובד.

אני חושב שזה נראה די מכוער, יש כאלה שחושבים שזה נראה "מקצועי"

פורסם

לבס כמעט הכל עובד מה שכן אני עדיין לא מצאתי אחד שסוחב את המי של הקונטרבס כמו שצריך....

פורסם

תודה לכולם על ההמלצות. אני אישית בעל אייפון ולא מאמין באפליקציות למיניהן, עדיף פדאל עם אופציה למיוט בעיניי. בנוגע למי של הקונטרה- אין שום סיבה לכוון איתו ויותר מזה הוא בהכרח לא יהיה מדיוק. לכן מכוון או באוברטון של סי או של מי, הרבה יותר מדויק וקל (בתור קלאסיקאי ותיק). בכללי כיוון קונטרבס עם טיונר זה חילול קודש, מקסימום אפשרי לכיוון פלזולאט ראשון.

פורסם

עדיין לא מצאתי אחד שסוחב את המי של הקונטרבס כמו שצריך

תנסה עם קשת. אפליקציית האייפון שציינתי קודם קולטת E עם קשת בלי בעיות.

לכל מורידי האפליקציות, חשוב מאוד להיכנס להגדרות. הרבה טיונרים מגיעים עם אפשרות להתכוונן לטווח תדרים מסוים, וברירת המחדל שלהם היא בין כינור לגיטרה. ברגע שמשנים את ההגדרה לבס, פתאום הטיונר מתנהג הרבה יותר יפה.

פורסם

בטיונר של TC ישנה אופציה לבס. יש לי גם את ה-cleartune, מעדיף את של TC (לא בגלל משו מסוים, סה"כ זה אותו פטנט - סתם זה בא לי יותר בטוב).

פורסם

היה לי נסיון לא טוב עם שני טיונרים קליפס שלא קלטו את הנמוכים (אפילו מיתר A).

קניתי באיביי טיונר + מטרונום מעולה (איזה חברה סינית לא מוכרת). הוא גם קולט העולה בעזרת המיקרופון שלו וקולט אפילו עוד יותר טוב עם מחברים את הגיטרה עם הכבל לטיונר. החברה מתהדרת בכך שהטיונרים שלה מתאימים לכל הכלים, מכלי נשיפה עד כלי קשת. בנוסף לטיונר קיבלתי גם כבל עם קליפס (למרות שאני בכלל לא משתמש בו) שמתחבר לטיונר. כל זה במחיר של 60 ש"ח כולל משלוח.

לפי הלך הרוח בפורום אני מבין שאני היחיד פה בלי אייפון / אנדרואיד (ללטף מכשירים סלולרים לא עושה לי את זה), לכן היה לי חשוב להציג גם את הצד של פשוטי העם... ;D

פורסם

אם כבר אפשר להתלבש על הנושא למטרותי האישיות -

מכל מי שהמליץ על טיונר stompbox המתאים לעבודה על במה או בפדאלבורד -

אילו טיונרים סוחבים מיתר B נמוך? (וגם אילו לא)

פורסם

תודה על הקישור

זה נראה צעצוע לגמרי, אבל אם אתה ממליץ אני אקח את הסיכון (:

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מה לגבי כל הטיונרים בקליפס, כמו זה..?

http://www.stringger.co.il/accessories/tuner.html

מדויק/מומלץ?

מכשיר נהדר, יש לי כזה כבר כמה חודשים ואני מאוד מרוצה. בין היותר מדוייקים שהיו לי+סוחב את הנמוכים מה שלא קורה הרבה בקליפסים (מה שכן - בשונה משאר המיתרים שעליהם הוא פועל כמו קסם, לוקח לו שניה-שתיים להתפקס על המי אם יש רעש מסביב, אם אין הכל טוב)

פורסם

בקשר לטיונרים נורמליים וטובים יש שלושה טיונרים שדי תפסו את השוק , ואת הפדאל בורד של הרבה אנשים

לי יש את הבחורצ'יק הזה (מעולה ותופס את המיתרים הנמוכים גם שאני מנגן על דרופים נמוכים במיוחד )

זה גם מעולה (קטנצ'יק וטרו בייפאס)

וזה יציאה טובה של TC EX

למרות שהאופציה של הפולי-טון לא כ"כ רלוונטי לנו..

וכמובן הנה שלושתם ראש בראש :

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...