Daco פורסם אוגוסט 16, 2012 פורסם אוגוסט 16, 2012 שלום, שמח לחזור לנגן אחרי תקופת יובש עקב לימודים. רק לפרוטוקול, יש לי ג'ז בס מקסיקנית (שהומרה לפרטלס) ומגבר איבנז 65 וואט. הנגינה שלי כרגע למטרות פרטיות וביתיות בלבד (אני מארח טקסים כאלה כמו ב-eyes wide shut ומנגן בכיסוי עיניים). יש לי 0 אפקטים ויש לי 0 מושג בהם. -רציתי לדעת מהם הסוגים העיקריים והנפוצים שמשתמשים בהם לבס? -מה המחירים? -אילו חברות טובות ומאילו להתרחק? -לשימוש ביתי האם עדיף מולטי אפקט או לקנות אפקטים נפרדים לכל סאונד? -ומה ההבדל באיכות הסאונד בין מולטי לאפקט ספציפי? -יד שנייה באפקטים מומלץ או לא? אם אתם מתעצלים ויש למישהו פשוט לינק\מדריך\או שכבר קיים שירשור בנושא אשמח לקבלו.. תודה, דניאל
Duba פורסם אוגוסט 16, 2012 פורסם אוגוסט 16, 2012 השאלות שלך נשאלו פה כבר יותר מדי פעמים. תקרא בשביל ההתחלה את המידע בקישורים הבאים: http://www.ibass.co.il/forum/index.php/topic,2643.0.html http://www.ibass.co.il/forum/index.php/topic,1169.msg12290.html http://www.ibass.co.il/forum/index.php/topic,790.msg8375.html אפקטים זה עולם ענק ונורא סובייקטיבי. אין דבר כזה טוב או רע ואין חברות טובות או רעות. תבדוק כל פדאל לגופו ותחליט אתה אם הוא מתאים לטעם ולמטרות שלך בגדול, כל אפקט לגיטרה אפשר לחבר לבס. האפקטים היותר נפוצים אצל בסיסטים הם: קומפרסור, דרייב/פאז, אנבלופ פילטר/אוטו-ואה ואוקטבר ושוב, זה לא מחייב. רצוי שהאפקט שאתה בודק לא יאבד תדרים נמוכים (וזה קורה הרבה באפקטים של גיטרה) מחירים כמו בכל דבר בחיים בערך - על איכות משלמים. גם בפדאלים בודדים וגם במולטי אפקט
groovis פורסם אוגוסט 16, 2012 פורסם אוגוסט 16, 2012 כדי לנסות מולטי אפקט להתחלה רק כדי שתתנסה באוברדרייב\פאז\קורוס\וואה ושאר האפקטים שם ותראה מה אתה אוהב. יש לי ניסיון טוב עם digitech bp50 שהוא זול וחביב.
Era פורסם אוגוסט 16, 2012 פורסם אוגוסט 16, 2012 השאלה היא למה אתה רוצה לקנות אפקטים? לא חייבים אפקטים בשביל לנגן, הם כלים בשביל לשרת מטרה מסויימת. האפשרויות שלך הן: פדאלים, מולטי אפקט וסטודיו וירטואלי. מבין השלושה מולטי אפקט יהיה האפשרות הזולה ביותר, תקבל מגוון רחב מאוד של אפקטים ובדגמים מתקדמים גם את האפשרות לשרשר חלק מהם, אבל המגוון הזה הוא על חשבון סאונד - יש מולטי אפקט טובים בשוק, אבל תמיד מדובר באמולציה דיגיטלית של האפקט וזה אומר שהאפקט יהיה בדר"כ פחות טוב מהאלטרנטיבה שאותה המולטי בא לחכות. אפשרות נוספת היא לקנות כל אפקט בנפרד, לפי האוזן שלך ולפי אפשרויות השליטה שהפדאל מציע לך. האפשרות הזו היא היקרה מבין כולן מבחינת יחס עלות-תמורה, אבל נותנת לך מודולאריות ושליטה מקסימאלית על הסאונד שלך. תמיד אתה יכול להחליף, להוסיף וכן הלאה. האפשרות האחרונה היא רכישת כרטיס קול ותוכנה כדוגמת Guitar Rig על מנת לדמות מגוון רחב של אפקטים, מגברים ובוקסות. יחס העלות-תמורה כאן הוא הגבוה ביותר, הגירסה האחרונה של Guitar Rig פלוס כרטיס קול פשוט יעלו לך בערך כמו שני פדאלים אבל בתמורה תקבל כל אפקט שיעלה על דעתך. כמו אפשרות המולטי, מדובר כאן באמולציה דיגיטלית וככזו לא אופטימלית, אבל בהתאם למה שתבחר לקנות, בדר"כ מדובר בכלים מקצועיים ומנסיון אני יכול להעיד שההבדל הוא מינורי. אם אתה לא מחפש להתנסות עם סאונד שונה או לצלול לתוך עולם האפקטים, אני יכול להציע לך להתחיל עם האפקט הכי לא אפקט - קומפרסור. קומפרסור הוא יותר כלי מכל דבר אחר ואם אתה מופיע, חיוני לדעתי - קומפרסור טוב שמכוון היטב ידאג שלא יהיו לך פיקים בסאונד מפספוס בדינמיקה. באופן אישי אני מציע להתייחס לקומפרסור כמו לביטוח, טוב שיהיה אחד - מבלי להשתמש בו, הוא לא תחליף לשליטה בבס ולכן רצוי שכאשר אתה מתאמן תנגן בלעדיו.
itayha פורסם אוגוסט 17, 2012 פורסם אוגוסט 17, 2012 גם לא בדיוק מבין את כל העניין הזה של האפקטים. ניתקלתי במעט פעמים שהבאסיסט שהקשבתי לו ניגן עם אפקטים (אולי מלבד מיאנג שמשתמש המון באפקטים, וגם זה לא תמיד תורם). איך אי מבדיל בין אפקטים שמיועדים לגיטרות או לבאסים. מה זה לעזאזל קומפרסור? מעולם לא הצלחתי להבין... אם נניח בחרתי לרכוש את האפקטים בנפרד, איך אני יודע שבעת שרשור של כמה אפקטים, הם יישמעו טוב ביחד?
primus פורסם אוגוסט 17, 2012 פורסם אוגוסט 17, 2012 גם לא בדיוק מבין את כל העניין הזה של האפקטים. ניתקלתי במעט פעמים שהבאסיסט שהקשבתי לו ניגן עם אפקטים (אולי מלבד מיאנג שמשתמש המון באפקטים, וגם זה לא תמיד תורם). איך אי מבדיל בין אפקטים שמיועדים לגיטרות או לבאסים. מה זה לעזאזל קומפרסור? מעולם לא הצלחתי להבין... אם נניח בחרתי לרכוש את האפקטים בנפרד, איך אני יודע שבעת שרשור של כמה אפקטים, הם יישמעו טוב ביחד? אין באמת הבדל בין אפקטים לגיטרה ולבס זה יותר עניין שיווקי וכל אפקט שמסוגל לעבוד עם גיטרה יעבוד גם עם בס ,הבעיה היא שישנם אפקטים שמאבדים תדרים נמוכים ולכן באמת לא ממליצים להשתמש בהם. אי אפשר לדעת איך שני אפקטים יישמעו ביחד אלא אם כן מנסים אותם בו זמנית ,פשוט תנסה להביא את האקפטים שאתה רוצה להפעיל תוך כדי כשאתה בוחן פדל חדש.
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.