Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

עזרה עם שחרור ממכס

etaymaor

Recommended Posts

פורסם

הזמנתי פיקאפ מחברת delano (גרמניה) - עלה לי בערך 130 יורו + 20 יורו משלוח. עד כאן הכל טוב.

היום מתקשר אלי מישהו ממזדהה מחברת טי אנד טי ואמר לי שהחבילה תגיע מחר ועלות השחרור זה 350 שח!!!! שאלתי מאיפה הוא המציא לי את המספר הזה אז הוא אמר שזה המחיר של המע"מ (שזה בסדר) + עלות שיחרור מהמכס.

WTF

אלה מיספרים שאתם מכירים? נשמע לי אשכרה שעושים עלי קומבינה

פורסם

לחברות השילוח יש עמלת מינימום של משהוא בסביבות 150-170 שקלים, הם כוללים עמלת שחרור ממכס (למרות שאין מכס עדיין צריך לשחרר), עמלת מחשב, עמלת פקידה, עמלת קפה ועמלת למה לא...

הם יגבו את העמלת מינימום הזאת תמיד לצערינו. אז כן, הסכום שביקשו נכון, לא סביר אבל נכון.

דברים קטנים כאלה צריך לדאוג שישלחו בדואר ולא בחברת שילוח בינלאומית.

פורסם

עפ"י מיטב ידעתי יש מכס מקרופונים ורמקולים.

אולי פיקאפים נכנסים להגדרה של מקרופונים ואז יש מכס?

פורסם

דברים קטנים כאלה צריך לדאוג שישלחו בדואר ולא בחברת שילוח בינלאומית.

1+

פורסם

תברר, אבל לדעתי הם כבר שיחררו את החבילה עבורך. יש מצב שזה אבוד.

קרה לי בדיוק אותו הדבר עם מיתרים שהזמנתי מ music123. הם שלחו עם FedEx ובסוף שילמתי בערך פי שלוש ממחיר המיתרים. לא מצאתי את המיתרים הספציפיים בשום מקום אחר.

עוד +1 על מה שמוריס אמר.

פורסם

לפיקאפ , כחלק חילוף לגיטרה לא אמור להיות מכס ולא שחרור ממכס , מעבר לזה מוצרים שמחירם נמוך מ - 1000$ עוברים לשחרור מהיר שכולל הליך ניירת פשוט ללא בדיקות מיוחדות מה שלא אמור לעלות הרבה.

מה שכן , לפי חישובים שלי , הגיוני שלקחו לך מס קניה  15%+ מע"מ 17% ,מסי נמל , אכסנה , אגרת מחשב ...

האם הגדרת המוצר בכתב הייתה של מקרופונים לגיטרה , או משהו בסגנון ?

פורסם

כל פעם שקיבלתי חבילה דרך חברות שילוח (UPS, DHL, FEDEX) קרה לי מקרה דומה, שילמתי ושתקתי.

אבל לפני שנה הזמנתי פריאמפ ב200 דולר וקיבלתי תשלומים נוספים של 300 שקל. התקשרתי לחברת השילוח לברר על מה בדיוק אני משלם, וזו התשובה שקיבלתי מאחת הנציגות:

כל מוצר שמגיע לארץ עובר דרך המכס, בין אם מחירו סנט או מליון דולר. אם מחיר החבילה קטן מ75 דולר, החבילה ממשיכה הלאה ללא תשלום נוסף. אם לא, מופעלים התשלומים הבאים:

- מע"מ - כל מוצר שערכו גדול מ75 דולרים מחויב במע"מ. זה לא משנה אם זה פיקאפ, מכונית או זוג גרביים

- תעריפי מכס - לפי סוג המוצר, יש רשימה באתר של המכס

- עמלת שחרור מכס -  זה התשלום הכי מעצבן לדעתי ואסביר למה; כמו שאמרנו, כל החבילות מגיעות למכס והאחראי לשחרר את המוצר מהמכס היא חברת השילוח כמובן אך כאן מתחיל הבלאגן - בעוד שדואר ישראל עובד ישירות עם המכס (שניהם גופים ממשלתיים), חברות השילוח החיצוניות (שהן לא גוף ממשלתי) נאלצות לעבוד עם חברת קבלן שמשחררת בעבורן את החבילות. המחיר שאתם רואים תחת הסעיף "עמלת שחרור מכס" זה בעצם שכר הטרחה של חברת הקבלן תמורת ביצוע תהליך שחרור החבילה. יש חברת קבלן אחת שעושה את השירות הזה ועובדת עם כל חברות השילוח החיצוניות ולכן המחיר מופקע. זוכרים "הון שלטון"? אז זה בערך זה

אגב, כמו שבטח כבר הבנתם, גם כאן, כמו במע"מ, התעריף אינו קשור לתוכן החבילה.

- יש עוד עמלות נוספות כמו עמלת אחסון, עמלת מחשב וכד' אבל מחירן זניח לעומת השילומים שציינתי למעלה

מסקנה - רק דואר אם זה מתאפשר והמכס הוא קקה

מקווה שעזרתי והבהרתי ושוב, זה הסבר שקיבלתי לפני שנה. יכול להיות שדברים השתנו מאז, למרות שלא נראה לי

פורסם

רגע - ויש לי אופציה ללכת לשחרר את זה לבד ולהימנע מהעמלות שלהם?

שכח מזה, הם לא יתנו לך, זה הרווח שלהם.

העיניין הוא כזה: לחברות השילוח יש הסכמים עם המכס. יש מושג שנקרא "שחרור קולקטיבי" וזה אומר שכל פריט שנכנס לארץ ומחירו מתחת ל-1000 דולר ואינו מצריך בדיקות בטחוניות או טיפול מיוחד, משתחרר בצורה קולקטיבית.

מה משתחרר ומה מתעכב הם קובעים על פי החשבוניות שמגיעות עם כל משלוח. המכס אפילו לא בודק את הפריטים האלה, רק מדגמית אולי בשביל לודא שמה שכתוב על החשבונית תואם לתוכן המשלוח.

השחרור הקולקטיבי מזרז תהליכים וחוסך המון עבודה, חברת השילוח משלמת למכס סכום מסויים עבור השירות הזה ואת הסכום הזה עם רווח ענק הם מגלגלים על הלקוח בסופו של דבר. דמיין לעצמך שנוחתת טיסה שרוב רובה מוצרים מתחת ל-1000 דולר, כמה כסף חברת השילוח מרוויחה רק מהשחרור הקולקטיבי הזה.

לכן אגב חשוב תמיד לוודא שהשולח מצרף חשבונית אחרת הפריט, גם אם מחירו נמוך מ-1000 דולר, עשוי להתעכב במכס לצורך בדיקה. תסיקו ממה שאמרתי עכשיו גם את המסקנות שלכם במידה ואתם שוקלים להביא גיטרה או דבר אחר מחו"ל שמחירו מעל 1000 דולר.

פורסם

מסקנה - רק דואר אם זה מתאפשר והמכס הוא קקה

הדואר לא פחות קקה מהמכס. אתה מכיר כבר את מה שעברתי איתם לא פעם וגם אתה עברת.

האמת שאם יש משהוא שאני ממש רוצה אני מוכן לפעמים (תלוי בעלות המוצר) לשלם עוד 200-300 שקלים ולו רק בכדי להיות שקט שהחבילה תגיע אלי תוך 5-6 ימים מחו"ל עד הבית, ולדעת בכל רגע נתון מה קורה איתה, להבדיל מהדואר שיכול לקחת לו גם 5-6 שבועות ואפילו יותר ואין שם עם מי לדבר במידה ויש עיכוב או בעיה.

פורסם

פשוט מביא לי את הקריזה!!! ואישית אין לי בעיה עם תשלום של מה שהמדינה דורשת (17%) אבל אני מרגיש שפשוט עושקים לי את הצורה.

קיבינ@#$%#$@ ואחותו ה@#$%#$%#$מק  >:(

טוב... לפחות אני הולך להיות בחו"ל הרבה אז אני אביא דברים משם...

פורסם

בירוקרטיה סתמית של המכס ודואר ישראל, מרוויחים על גבינו עוד כסף בזה שאנחנו מזמינים מחו"ל, נתקלתי בזה כבר, אין מה לעשות ואין למי לפנות.

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...