amitk פורסם מרץ 9, 2013 פורסם מרץ 9, 2013 לפני מספר חודשים החלטתי שהגיע הזמן לעבור למגבר קטן יותר. לא בעוצמה אלא במשקל. מאסתי בחוסר היכולת שלי להתנייד בקלות עם המגבר ששוקל למעלה מ 40 ק"ג. בשנים האחרונות ישב המגבר רוב הזמן אצל חברים שאצלם ניגנתי. אני מניח שזה בין היתר טרם לזה שלא ניגנתי יותר מידי בבית. ...אז כך החלטתי שאתחיל לחפש חלופה הולמת, קלת משקל. האמת שחשבתי לשתף את הפורום תוך כדי בתהליך , אבל קרה שלא ופוסט זה מגיע לפני הישורת האחרונה בחיפוש. ההתלבטויות היו בין היתר גם בין מגברי קומבו לראש ובוקסה, עוצמה, סאונד, ורסטיליות וללא ספק עלות. בין לבין גם התייעצתי עם חברי הפורום בפניות אישיות. מצורפות מספר תמונות ממגברים שבדקתי לאורך הדרך. מגברי קומבו ששקלתי: Markbass CMD 121P GK MB 150 S GK MB 112 GK MB 112-II Ashdown MiBass 1x12 Ibanez Promethean P5110 (כתוב באתר של כלי זמר אך בפועל לא קיים בחנויות) תוך כדי גם הכרתי את מגברי ה class D הקטנים וכך גם התחלתי לשקול גם את הראש והבוקסה כאופציה. ראשים שחשבתי עליהם Markbass Little Mark III/ tube Ampeg Portaflex PF-350/ 500 Ampeg MICRO-VR עם הבוקסה התואמת שלו Ashdown MiBass 220 Genz-Benz Shuttle 3.0-8T Eden WTX-264/ 500 GK MB 200/ 500 בוקסות Markbass New York 121 Eden EX112 Ampeg SVT210AV (התואמת של הראש אמפג הנ"ל). מן הסתם יכולות להיות עוד הרבה אופציות טובות שיענו על הקריטריונים של משקל ועלות, אך החלטתי שלא אקנה משהו שלא אתנסה בו.
amitk פורסם מרץ 9, 2013 מחבר פורסם מרץ 9, 2013 חלק מהמגברים שנשמעו ממש טוב כמו ה GK MB 150 S והמיני אמפג נפלו מפני שחששתי שלא יהיו חזקים מספיק ליד מתופף ושני גיטרסטים (סיטואציה שאני נמצא בה לא מעט). תמונות נוספות של דברים שלא ברשימה, הם של מגברים שניתקלתי בהם בחנויות ופשוט ניסיתי על הדרך.
amitk פורסם מרץ 9, 2013 מחבר פורסם מרץ 9, 2013 ישנם מגברים כמו ה Orange שאומנם נשמעו טוב אבל פשוט לא היו בתקציב. וכמובן תמונה של ה Peavey שלי ולצידו העגלה שאני משתמש בה (זוכר אותו גיל?)
iBass פורסם מרץ 9, 2013 פורסם מרץ 9, 2013 שאלת מיליון הדולר: מה הצרכים שלך? אחרי שתגדיר תדע מה להחליט. באופן אישי אני מתרחק מאוד מ-Ashdown. יצא לי לנגן על כמה מהדגמים שלהם בכל מיני סיטואציות, ובכל פעם הם נשמעו כמו פח במקרה הטוב. אני חושב שהמגבר הכי מתאים עבורך שקיים כרגע בארץ הוא המרקבייס קומבו. הוא נותן לך גם עוצמה, גם איכות צליל ואיכות מוצר גבוהה, וגם ניידות וקומפקטיות.
amitk פורסם מרץ 9, 2013 מחבר פורסם מרץ 9, 2013 לבסוף החלטתי ללכת על הבוקסה EDEN EX 112 300 וואט ב 4 אום, משקל 13.7 (הבוקסה שמיכאל מכר). הראשים האוםציונאלים כרגע הם: Ampeg- Portaflex PF-500 GK MB 500 Markbass- Little Mark III Markbass- Little Mark tube Eden- WTX-500 את הבוקסה הזו יש בחלילית כך שחיברתי אותה לאמפג ואידן שיש שם. לכלי זמר ומרום ,בשביל לשמוע את המרק והגיליאן, לקחתי את הבוקסה ואת הבס תוך כדי רכיבה על אופניים (אני גר בתל אביב). אין ספק שכבר חשתי בשדרוג במשקל ובהתניידות. לצערי הGK שנשמע ממש טוב על בוקסות של 1X15 ו- 2X10 לא נשמע כך עם הבוקסה שלי. הוא מהר מאוד נכנס לאובר דרייב ואין אפילו מה לדבר על שימוש בערוץ הבוסט שיש לו. כנראה שהוא יורד מהרשימה. אז נשארו 4 אחרים. ה Little Mark III וה- WTX-500 הם לצורך הענין באותה קטגוריה מבחינתי, של סאונד חדשני יותר. האמפג הוא עם סאונד קלאסי כמו שהם יודעים לעשות. אני יותר מתחבר לסאונד החדשני של המרק והאידן אבל הם לא מצליחים להגיע לסאונד הבס השמן והעומק שהוציא האמפג. Markbass- Little Mark tube הוא אולי איזה סוג של שילוב מענין שאני שוקל כרגע. אשמח לשמוע תגובות.
amitk פורסם מרץ 9, 2013 מחבר פורסם מרץ 9, 2013 אני חושב שהמגבר הכי מתאים עבורך שקיים כרגע בארץ הוא המרקבייס קומבו. חשבתי עליו רבות. הוא נשמע ממש מצוין. החלטתי ללכת לבסוף על ראש ובוקסה מתוך מחשבה עתידית של אופציות מגוונות יותר בשינוי.
ItayAmir פורסם מרץ 9, 2013 פורסם מרץ 9, 2013 בתור בעלים של אמפג PF 500 - לך על משו יותר קטן - מארק בייס - EA גם מעולה וקומפקטי - האמפג טוב אבל אין על ראש שפשוט נכנס לקייס של הגיטרה....
yonathan פורסם מרץ 13, 2013 פורסם מרץ 13, 2013 אם אתה עדיין שוקל קומבו, אני מציע לך להסתכל על סדרת MICRO BASS של CARVIN. קניתי דרך ווילד גיטר את ה 2X10 MB210 ואני מאוד מרוצה. http://www.carvinworld.com/bassamps/microbass.php יש להם גם ראש מיקרו אבל אין לי נסיון איתו http://www.carvinworld.com/products/BX250
amitk פורסם מרץ 13, 2013 מחבר פורסם מרץ 13, 2013 כאמור כבר רכשתי בוקסה וכעת נותר לרכוש מגבר. כשהייתי בווילד גיטר הם לא הציעו לי את ה CARVIN. אני לא חושב שיש להם אותו בארץ. בכול אופן אני אלך בסוף על EDEN או MARKBASS
lukatch פורסם מרץ 13, 2013 פורסם מרץ 13, 2013 לצערי הGK שנשמע ממש טוב על בוקסות של 1X15 ו- 2X10 לא נשמע כך עם הבוקסה שלי. הוא מהר מאוד נכנס לאובר דרייב ואין אפילו מה לדבר על שימוש בערוץ הבוסט שיש לו. כנראה שהוא יורד מהרשימה. זה מוזר כי ה-500MB הוא class D ולא נכנס בכלל לאוברדרייב. יש לי כזה ואני משתמש בו דרך בוקסה מארקבייס "4x6.
amitk פורסם מרץ 13, 2013 מחבר פורסם מרץ 13, 2013 לפי ההבנה, האמונם מצומצת שלי בתחום, אני לא חושב שעצם היותו של ה gk מגבר class d משנה את יכולתו להיכנס לאובר דרייב. בפועל ברגע שהגברתי ווליום, נשמע אובר דרייב.
yosiwin פורסם מרץ 14, 2013 פורסם מרץ 14, 2013 יש גם O.D של הרמקול - הוא פשוט "נחנק" - לא נראה לי שזה המקרה אבל כדאי לבדוק ולהשוות בוקסות.
amitk פורסם מרץ 23, 2013 מחבר פורסם מרץ 23, 2013 לבסוף הלכתי על המגבר של EDEN נשמע שילוב טוב בין המגבר לבוקסה שלהם. בתמונה ניתן לזהות אותו (למרות הגודל הפיצי) בהופעה/ מסיבת גג אתמול ביפו, אליה הגעתי איתו ישר מחלילית. היה כיף!
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.