Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

פתרונות בידוד

Noam Zalt

Recommended Posts

פורסם

אהלן חברים,

אני גר בדירת שותפים בתל אביב ובין החדר שלי לחדרו של השותף יש קיר גבס ללא בידוד בפנים, כך יוצא שכל פיפס שנשמע בחדר אחד מגיע לחדר שני, האם ידוע למישהו על פתרון יעיל וזול כדי לבודד את החדרים אחד מהשני? תודה לעונים!

פורסם

הכי זול זה מזרונים.

לא חסרים כאלה שאנשים זורקים ברחוב, רק צריך לראות שהם לא ממש ג'יפה...

להצמיד אותם לקיר, להדביק לדלת אם אפשר.. אפשר לקנות איזה בד פשוט כדי לכסות בצורה אחידה ושיראה סביר..

פורסם

צריך להבדיל בין הרטבה ויבוש החדר (מזרונים, ספוגים למינהם) ובין sound proofing.

האחרון דורש טיפול לא פשוט ובד"כ לא זול.

זה נכון שמזרונים וחומרים סופגים אחרים יעזרו קצת, אבל תלוי למה ובאיזה תדר. לצורך העניין - תשים כמה מזרונים שתרצה, גיטרה באס תעבור את זה כמו סכין רותחת בחמאה.

אם אתה רוצה לבודד בין החדרים לטובת פרטיות (דיבור וכו'...) אז פתרונות פשוטים כמו תוספת גבס יעזרו. חול ים אכן יהיה מעולה אם תוכל לשים את זה.

המטרה שלך היא לייצר מסה גדולה שתספוג את האנרגיה ותייצר כמה שיותר "מעברי חומר". (לצורך העניין - קיר כפול עם אוויר באמצע יהיה הרבה יותר טוב מאשר סתם שני לוחות גבס צמודים).

פורסם

הכל טוב ויפה, אבל אם אני גר בשכירות לא נראה לי שהייתי משקיע בקירות גבס וכו...

פורסם

דבר ראשון- תודה רבה לכל העונים!

דבר שני- אני כנראה לא אשים קיר גבס כי כמו שאמרו לפני אני גר בשכירות. הבעיה העיקרית מבחינת תדרים היא התדרים הנמוכים, בל קשר לבס, מספיק שמוזיקה מושמעת במערכת שלי בווליום סביר ובחדר השני שומעים המון נמוכים. האם אתם חושבים שאני צריך לרכז את הבידוד בפינות התקרה? כמו מלכודת בסים?

פורסם

בחדר השני שומעים המון נמוכים כי הגבוהים לא חודרים את הקיר והנמוכים כן (למעשה - אף אחד לא באמת חודר את הקיר בהנחה ואוויר לא עובד דרכו, התדרים הנמוכים פשוט גורמים לו לרעוד בעצמו ולחולל מחדש את הגל)

אני לא מכיר דרך למנוע מעבר של באסים בלי השקעה גדולה יחסית של שכבות נוספות (ועדיף כאלו שלא נוגעות בכלל בקיר המדובר).

רק ע"מ לסבר לך את האוזן: בבית שאני בונה אנחנו מתכננים לבנות חדר צף, זאת אומרת שהקירות החיצוניים הם מבטון מזויין ובתוך החדר אנחנו בונים עוד חדר עם רווח קטן מהבטון שלא נוגע בחדר החיצוני בכלל (זאת אומרת - רצפה על מצע קפיצי מתכת ועליה בונים את החדר הפנימי, הקירות לא נוגעים, כנ"ל התקרה). זה הפתרון היחיד שיאפשר לי לנגן עם חברים בווליום סביר בלי לשגע את אישתי/שכנים.

אם אתה מצליח לחסום תדרים נמוכים בצורה אחרת - אשמח לדעת איך. אתה לא רוצה לדעת כמה עולה לבנות ולתכנן חדר צף...

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...