lior88 פורסם יולי 27, 2013 פורסם יולי 27, 2013 מה קורה? נגיד והזמנתי להזמין גיטרה מארה"ב מטוקבייס/ מצב היפוטתי שהמצאתי לצורך הטופיק אבל הוא אמיתי לחלוטין. מול מה אני עומד בעצם? משלוח, מיסוי, מכס? אשמח אם מישו יוכל להסביר לי פעם אחת ולתמיד מה הדיבור. תודה!
lukatch פורסם יולי 27, 2013 פורסם יולי 27, 2013 בארץ יגבו ממך מע"מ על הגיטרה+המשלוח. או שלא. הכל יכול להיות. כבר קרה לי יותר מפעם אחת שבס הגיעה ישר בלי שדרשו להוסיף אגורה.
GibsonLP פורסם יולי 28, 2013 פורסם יולי 28, 2013 משלוח, כמובן. המחיר תלוי בגדול בכמה טוב החשבון של השולח בחברת השילוח. אני שילמתי קצת פחות מ$200 על משלוח של גיטרה מניו יורק בפדקס שהגיע תוך 3 ימים... מבחינת תשלומים נוספים: רק מע"מ. אין מכס על גיטרות: http://62.219.95.10/misimmerukht ואלוהים יודע למה אין להם דומיין מסודר... (הלינק מהאתר של רשות המיסים הוא ישר לIP) אם אתה שולח דרך courier (חברות כמו Fedex, UPS וכו'...) הסבירות שתשלם מס היא בין 100% ל100%. יש להם אינטרס מובהק לעכב את החבילה ולשלשל לכיסם עוד כ500 ש"ח (אגרת מחשב, דמי טיפול, דמי שקר כלשהו וכו'...) בדואר המצב יותר פלואידי. בכל זאת ולמרות הכל - הייתי עדיין שולח כלי נגינה אך ורק דרך courier. זה מבוטח (בד"כ, צריך לוודא), זה מהיר וזה לדעתי הכי בטוח. שים לב שאין ביטוח במשלוח דרך הדואר אלא אם זה דואר שליחים ואז סביר מאוד שיעכבו לך את החבילה אז אתה לא חוסך הרבה מבחינת מיסוי.
iBass פורסם יולי 28, 2013 פורסם יולי 28, 2013 מחזק את מה שגיל כתב: לא להביא גיטרה באמצעות הדואר!!! עדיף לשלם יותר ולהביא עם חברת שילוח גדולה, UPS או FedEx. הגיטרה תגיע אליך מהר, יש לך מעכב בכל רגע נתון ויש לך שירות לקוחות לדבר איתו במקרה של תקלה. עם הדואר אין לך עם מי לדבר, גם אם שולחים בדואר אקספרס. יעכבו לך את החבילה במכס ביד אליהו (למרות שאין מכס על גיטרות עדיין יש סיכוי שהיא פשוט תתעכב לך על איזה מדף - קרה לי עם גיג בג שישב שם חודש סתם!), ישלחו לך פתק הביתה להגיע ליד אליהו לשחרר אותה ולשלם מע"מ, ושכח מלהשיג מישהוא בטלפון ולקבל פרטים.
tomersg פורסם יולי 28, 2013 פורסם יולי 28, 2013 דווקא הזמנתי כמה גיטרות מחול בעבר דרך הדואר ולא היו בעיות מיוחדות. אבל מדובר היה בגיטרות זולות יחסית. וביקשתי גם שיפרקו את הצוואר כשהיה ניתן וזה הקטין את גודל החבילה = פחות בעיות במכס. הבעיות במכס ובדואר זה לרוב עניין של מזל. עם גיטרה יקרה עדיף באמת משלוח בטוח יותר דרך חברת שילוח. את הריקנבקר שלחו דרך DHL (מסטופ) ואת הקונטרבס החשמלי דרך פדקס. הגיע מהר ובטוח עד הבית אבל אכן יקר.. לשיקולך.
Or פורסם יולי 28, 2013 פורסם יולי 28, 2013 נסה דרך יו-שופס, הבאתי דרכיהם בס, ועוד כמה דברים. אתה יכול לחשב שם כמה תצטרך לשלם עד הבית בלי הפתעות..כולל המשלוח המע"מ ביטוח וכל השקרים שבדרך. אם תראה שזו הוצאה שמקובלת עליך, לך על זה. רק שתדע שיש משלוח אוירי ומשלוח ימי, הימי בדרך כלל זול בחצי מהאוירי, אבל לוקח לחבילה חודש וחצי- חודשיים להגיע.. היום האתר הוא: www.buy2usa.co.il
lior88 פורסם אוגוסט 1, 2013 מחבר פורסם אוגוסט 1, 2013 תודה על התגובות חברים! שאלה נוספת- אם חבר מביא לי את הגיטרה איתו מחול, האם יש על זה עלויות נוספות? בהנחה והוא מצהיר עליה במכס, יש מיסוי נוסף על גיטרות? רוצה לוודא כמה שיותר לפני שאני עושה דברים שיעלו לי הרבה(: תנקס
iBass פורסם אוגוסט 2, 2013 פורסם אוגוסט 2, 2013 תודה על התגובות חברים! שאלה נוספת- אם חבר מביא לי את הגיטרה איתו מחול, האם יש על זה עלויות נוספות? בהנחה והוא מצהיר עליה במכס, יש מיסוי נוסף על גיטרות? רוצה לוודא כמה שיותר לפני שאני עושה דברים שיעלו לי הרבה(: תנקס הבאתי והביאו לי מספר גיטרות מחו"ל. עברו בירוק בנתב"ג עם גיג בג על הגב ואף אחד לא דיבר מילה. האחרונה שהבאתי בעצמי היתה לפני כשבועיים. המוכסים אפילו לא הסתכלו לכיוון שלי. אם אתה ממש מתעקש להצהיר דאג שתהייה לחבר שלך קבלה מקורית. הוא ישלם על עלות הגיטרה 18% מע"מ. אין מכס על גיטרות.
lukatch פורסם אוגוסט 2, 2013 פורסם אוגוסט 2, 2013 את הריקנבקר שאדו שלי הביאה לארץ אמא של חברה של אשתי. רבנית מנתניה. אמרתי לה שתעבור במסלול האדום, ואמרתי לה כמה עלתה הבס ($750, לא להאמין, מה?), ואמרתי לה שתצהיר בדיוק את האמת ואני אחזיר לה מה שתידרש לשלם. נחתה הרבנית בנתב"ג, עם קייס שחור ועליו מרוססים צלבי ברזל רצתה לעבור במסלול האדום, והמוכסים מסמנים לה, לא לא, גבירתי, בואי מכאן, ומראים על הירוק. אבל אני מכאן, מתעקשת הרבנית. לא, לא, זה בסדר גבירתי, מתעקשים המוכסים. מה לעשות, אמרה הרבנית, לא רוצים אז לא רוצים, עברה במסלול הירוק והביאה לי את הבס.
tomersg פורסם אוגוסט 2, 2013 פורסם אוגוסט 2, 2013 אבל קח בחשבון שלפעמים שיט הפנס.. http://www.ibass.co.il/forum/index.php/topic,4101.0.html
lior88 פורסם אוגוסט 2, 2013 מחבר פורסם אוגוסט 2, 2013 אוקיי, ואם אני קונה אותה יד שניה, הקבלה זה בעצם הטופס מפייפאל(לצורך העניין) של העברת התשלום?
iBass פורסם אוגוסט 2, 2013 פורסם אוגוסט 2, 2013 אוקיי, ואם אני קונה אותה יד שניה, הקבלה זה בעצם הטופס מפייפאל(לצורך העניין) של העברת התשלום? בעיקרון כן אבל יש מצב שלא יקבלו אותה כאן כי זו לא קבלה רשמית של חנות ואז ינסו לחפש מחירון. אם זו בס נפוצה ומוכרת הם ימצאו את המחיר (אולי אפילו יש להם קטלוג). אם לא אז אולי יקבלו את הקבלה של פייפל. היה לי מקרה דומה שהצגתי קבלה של פייפל עבור גיג בג משומש שקניתי ב-85 דולר מטוקבייס. הגיג בג נראה כמו חדש, המוכר השאיר עליו אפילו את התגיות של החברה. כשהגיג בג הגיע לארץ הם לא האמינו שהוא משומש, לקחו מהאתר של היצרן את המחיר של הגיג בג הכי יקר (300 דולר) וחייבו אותי מע"מ לפי זה.
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.