Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

מיתרים לבס אקוסטית

guy_ron

Recommended Posts

פורסם

אני יודע שיש דיון שלם על מיתרים אבל לא מצאתי בו התייחסות ספציפית לבס אקוסטית.

יש למישהו המלצות ? רשמים ?

תודה...  :)

פורסם

מקובל לשים מיתרי ברונזה כי יש להם ווליום הכי גבוה, ולבס אקוסטית יש כידוע בעיית ווליום (ולכן תמיד יש להן פיקאפ ופראמפ).

אישית, אני מתעב את הצליל של מיתרי ברונזה, והם גם מאוד לא נעימים למגע.

אני הייתי הולך על ההיפך: מיתרי פלאטוואונד, או אפילו tapewounds, שייתנו לך סאונד בעל אופי אקוסטי; ובעניין הווליום, ממילא בשביל לנגן עם עוד אנשים אתה חייב מגבר, כי אין שום בס אקוסטית שמוציאה מספיק ווליום בשביל להתמודד מול סתם גיטרה אקוסטית. ובשביל לנגן לעצמך על הספה, גם תומסטיק ג'ז פלאטס יוציאו מספיק ווליום - אבל גם יישמעו נהדר.

פורסם

מסכים עם אילן - שמתי פעם אחת מיתרי ברונזה על האקוסטית שלי והם נשמעו והרגישו על הפנים

אני ממליץ על המיתרים האלה:

DV019_Jpg_Regular_H75125.jpg

הם נשמעים מדהים גם על אקוסטית וגם על פרטלס (ואת האמת גם על פרטד הם נשמעים לא רע בכלל)

פורסם

יש לבס האקוסטית שלך פיקאפ פיאזו מתחת לגשר (לא מגנטי)?

אם כן יש לטומסטיק מיתרים שהם פיתחו במיוחד לפיקאפים כאלה.

במקום פלדה יש בפנים סיבי ניילון, כמו בגיטרה קלאסית, ולכן הם רכים בטירוף ומאוד קל לנגן עליהם, ויש להם סאונד מתוק מתוק מתוק.

הם לא זולים אבל שווים כל דולר!

http://www.bassstringsonline.com/Acoustic-Bass-Guitar_c_105.html

פורסם

תודה על העצות,

אני גם כן פחות אוהב את מיתרי הברונזה, אבל אני גם לא מת על ההרגשה של מיתרים חלקים.

בעניין הווליום, הוא באמת דיי נמוך...

פורסם

אז זהו, שאישית אני ממש לא אוהב את הסאונד של "גיטרה קלאסית, אבל בס" ששומעים בהדגמה של אד פרידלנד. אבל זה כאמור לגמרי עניין של טעם. אני מעדיף שזה יישמע או כמו קונטרבס (עד כמה שאפשר) או כמו בס חשמלית (שוב, עד כמה שניתן). Tapewounds מזכירים לי קונטרבס, תומסטיק פלאטס מתקרבים לצליל של בס חשמלי (הופנר, למשל). המחיר בשני המקרים הוא ווליום.

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...