Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

עם איזה מפרט אתם מנגנים?

zivhackman

Recommended Posts

פורסם

אז ככה,

לפני בערך 8 שנים, אחרי שהחלטתי שאני מתחיל לנגן גם עם מפרט, הלכתי וקניתי את המפרט הכי עבה שמצאתי.. (הוא עדיין אצלי והוא בערך 2.2מ"מ). אחר כך בגישה הזאת המשכתי לקנות רק מפרטי פלסטיק עבים וקשים ( ;)) עד לפני שנה, שחברה שלי קנתה לי סט של מפרטים מכל מיני זנים. ואז גיליתי שאני בכלל מעדיף בהרבה את המפרטים שהם קצת יותר רכים ובכלליות הבנתי שהמפרט מאוד משפיע על הנגינה, גם מבחינת סאונד וגם טכנית.

אני חושב שכרגע בחיר ליבי הוא מפרט הנילון בעובי של 1מ"מ.

איזה מפרטים אתם אוהבים?

פורסם

יש שני סוגי מפרטים שאני אוהב לבס:

heriba מסיבי וגדול שגיליתי במקרה לפני כמה שנים ונהייתי מכור. יש לו אטאק טוב.  מה שנחמד שיש בו תבליט עם שקע שנותן תפיסה טובה לבוהן. גם מלא זמן חיפשתי להשיג עוד כאלה ולא ניתן היה להשיג בשום מקום אבל כעת יש באיביי.

http://www.ebay.com/itm/Heriba-Plektren-12-Stuck-Wappenformig-Weich-/321083786984?pt=Allgemeines_Musikinstrumente_Zubeh%C3%B6r&hash=item4ac215c6e8

והשני זה דאנלופ אדום שיש בכל כלי זמר, 53 מ"מ. רך יותר ויותר מתאים לדברים רכים של שנות ה 60 וכדומה. סטייל קרול קיי וג'ו אוסבורן, ביטלס וכו.

פורסם

אני עשיתי דווקא את המסלול ההפוך ועברתי ממפרטים רכים לקשיחים,

אני מרגיש שהרבה יותר קל לי לשלוט על הדינמיקה כשהמפרט קשיח.

אני משתמש במפרט של Fernandes , קשיח 1 מ"מ שמגיע עם משטח חיכוך משני הצדדים,

מישהו מצא את המפרט הזה על המדרכה איפשהו ביפן והביא לי, ומאז הוא אצלי.

לא הכי כלכלי להזמין אותם כל הדרך מיפן, אבל בינתיים הוא מחזיק יופי (פחות או יותר).

פורסם

ג'ים דנלופ 1 מ"מ ניילון סטנדרט (שחור).

אני משתמש בהם כבר 35 שנים, מגיל 17, כשהם עוד נקראו Nick Lucas (אחרי כמה שנים ג'ים דנלופ קנו אותם והחליפו רק את השם על המפרט). לפני זה (בשנות ה-70) ניגנתי עם גיבסון Heavy.

מפרט זה דבר מאוד אינדיווידואלי. מבחינתי למפרט הזה יש את הגמישות המדויקת שמאזנת בצורה מושלמת בין נוחות נגינה לבין סאונד.

jim%20dunlop%20pick%201%20mm.jpg

פורסם

אני עם המפרט של לוקאץ'. יש גם כאלה עם קצת יותר חספוס עליהם בשביל GRIP טוב יותר.

החזקתי גם את המפרט שתומר המליץ עליו והוא הרגיש אחלה. לא יצא לי לנגן עליו יותר מדי

פורסם

תומר - פעם בשנות ה-70 אהבתי גם את ה-Heriba, בצבע כחול (זה ה-heavy שלהם). אבל שנאתי שבחריצים תמיד הצטברה ג'יפה מגעילה.

heriba_plek_herz_blau(1).jpg

פורסם

על ההופנר, איפה שאני רוצה מינימום טרבל, אני משתמש במפרטים אולטרה-קשיחים שאני קונה ישירות מקרול קיי האגדית

פורסם
בתאריך 1/31/2014 at 20:04, lukatch כתב:

תומר - פעם בשנות ה-70 אהבתי גם את ה-Heriba, בצבע כחול (זה ה-heavy שלהם). אבל שנאתי שבחריצים תמיד הצטברה ג'יפה מגעילה.

heriba_plek_herz_blau(1).jpg

כן, בגלל זה חיפשתי עוד.. אבל מזל שאני לא כזה מג'ייף..  ;D

האפור הגדול יותר חביב עלי

הוא גם רך יותר מהכחול שגם אותו יש לי. פשוט קניתי סטוק שלם של הריבות, שיהיה לתמיד..

פורסם

תומר... כמו שאני עשיתי עם מפרטי קרול קיי וג'ים דנלופ 1 מ"מ ניילון. יש לי סטוק שאמור להספיק לכל החיים.

פורסם

אני עם המפרט של לוקאץ'. יש גם כאלה עם קצת יותר חספוס עליהם בשביל GRIP טוב יותר.

החזקתי גם את המפרט שתומר המליץ עליו והוא הרגיש אחלה. לא יצא לי לנגן עליו יותר מדי

אני ממש אוהב את הסידרה max grip של Dunlop.

הם מרגישים נהדר ביד!

פורסם
בתאריך 1/31/2014 at 23:35, iBass כתב:

אלה המפרטים שלי

כן גם לי יש כאלה...

אבל יש במפרטים סאונד, דינמיקה ופ'יל אחרים שאי אפשר להשיג בשום דרך עם אצבעות.

כמו שיש לסלאפ, פופ, נגינה עם האף וכו'... כל טכניקה ומקומה הוא. יש דברים ומקומות שדבר אחד יותר מתאים מאחר ויש שפחות. טוב שיש הרבה כלי עבודה בארסנל.

פורסם

Tortex 0.60mm

אני מרגיש הכי נוח איתו, נותן לי לשלוט טוב מאוד בדינמיקה ונותן לי את הסאונד שאני אוהב.

פורסם

כן גם לי יש כאלה...

אבל יש במפרטים סאונד, דינמיקה ופ'יל אחרים שאי אפשר להשיג בשום דרך עם אצבעות.

כמו שיש לסלאפ, פופ, נגינה עם האף וכו'... כל טכניקה ומקומה הוא. יש דברים ומקומות שדבר אחד יותר מתאים מאחר ויש שפחות. טוב שיש הרבה כלי עבודה בארסנל.

אתה צודק, אבל לי באופן אישי לא עובד מפרט.

לא עיניין של אגו או יוקרה, אני פשוט לא מצליח לנגן בס אם אני לא מרגיש את המיתרים באצבעות. ניסיתי המון פעמים לנגן עם מפרט, אפילו ביקשו ממני בשביל הסאונד. אני מתחיל ואחרי דקה אני פשוט זורק אותו הצידה וממשיך עם האצבעות. פשוט לא עובד לי.

פורסם

ג'אז 3, הגדול יותר, רגיל איתו כשאני מנגן על חשמלית ועושה עבודה מצויינת גם על הבס.

פורסם

אני לא טיפוס של מפרטים, לא בגלל הסאונד אלא בגלל שאני פשוט לא יודע לנגן עם מפרט.. זה מרגיש לי פחות טבעי, אבל לא בנושא הזה עסקינן.

בכל אופן אין לי מפרט ספציפי שאני יכול להמליץ עליו אבל כן יש לי משהו נחמד בארסנל, לפני כמה שנים טובות הייתי בתערוכת גיטרות ענקית בקליפורניה. בין גיטרות וינטג' מדהימות לבין גיטרות קסטום מדהימות לא פחות היו דוכנים של ציוד נלווה למוזיקאים, אחד מהם היה דוכן של חברת Wedgie שמייצרים מפרטים רכים לגיטרות..באופן כללי הם מכוונים לנגני קלאסיות ואקוסטיות בשביל להמנע מרעש ה"תיק" אבל לבסיסטים זו דרך נפלאה להוציא סאונד של אצבעות למי שרגיל לנגן עם מפרט ולא מעוניין באטק חזק של מפרט פלסטיק.

המפרטים עשויים מחומר דמוי מחק, מן גומי שכזה.

לי יש שניים כאלו במידות 3.1 mm ו- 5.0 mm שהשימוש בהם היה ממש מועט.

אם מישהו מעוניין הוא מוזמן לבוא לקחת אותם ולהנות, (כמובן ללא כסף, זה מפרט למען השם..)

פורסם

טורטקס 1 מ"מ

לפני שנתיים, סתם בשבל הקטע קניתי לוחץ מפרטים וגליון של דלרין (פחות או יותר החומר שממנו מיוצר טורטקס) בעובי 1 מ"מ כדי לנסות ליצור מפרטים בעצמי. מאז אני לא קונה מפרטים יותר

פורסם

התחלתי לנגן עם מפרט ברצינות רק בשנה האחרונה, לקח קצת זמן לפתח טכניקה אבל אחרי כמה סשנים של אימון התחיל לזרום ( פלוס גיליתי שזה ממש כיף ומסתדר מעולה עם הסטייל של ההרכב הנוכחי שלי ). בכל מקרה, עקב הנטייה שלהם ללכת לאיבוד, קניתי לאחרונה בוחטה של מפרטים מכל מיני סוגים ונתפסתי חזק על זה:

PK475-300.jpg

think it's a keeper!

• 1 שנה מאוחר יותר...
פורסם

DURAGRIP 0.5 mm

קניתי בחלילית\אוזן שלישית מול הסנטר, מפרט מושלם, דק, עמיד, נוח להחזקה ונגינה, חומר מושלם, ונותן סאונד מעולה ומפתיע.

ללא ספק קניה חובה.

1z4zbep.jpg

פורסם

לא יודע איך זה בגיטרה, אבל בבס יש לגמישות של המפרט משמעות גדולה גם לבניית מהירות וגם לסאונד.

מפרט קשיח מדי או דק מדי מפריע לטכניקה מהירה. בקשר לסאונד, הכלל הבסיסי הוא שככל שהמפרט דק יותר, הסאונד פאנצ'י ו"מטאלי" יותר.

מפרט טוב הוא כזה שיושב לך נוח ביד ומוציא את הסאונד שאתה אוהב לשמוע, וזה תלוי לא מעט בטכניקה שלך: בעוצמת הפריטה, במקום שבו אתה פורט (קרוב לגשר או לצוואר), בזווית הפגיעה שלו במיתר. לכן אתה חייב לנסות בעצמך עוד ועוד מפרטים, ולא להסתמך על ניסיון של אחרים שהנגינה שלהם אחרת. 

פורסם

בגלל זה בכל בס שלי, יש כזה מחזיק מפרטים של דאנלופ, ויש כמה סוגים של מפרטים, בעיקר אלה שכתבתי למעלה - הריבה שהוא גדול וקשה, ודאנלופ האדום שהוא יותר רך, יותר מהיר ודינמי, וזה משתנה בהתאם לסאונד, לסיטואציה, להרכב. כמובן שמשתמש גם באצבעות... :)  הדורגריפ הזה נראה מעניין, צריך לנסות פעם.

פורסם
בתאריך 22.12.2015 at 21:20, lukatch כתב:

לא יודע איך זה בגיטרה, אבל בבס יש לגמישות של המפרט משמעות גדולה גם לבניית מהירות וגם לסאונד.

מפרט קשיח מדי או דק מדי מפריע לטכניקה מהירה. בקשר לסאונד, הכלל הבסיסי הוא שככל שהמפרט דק יותר, הסאונד פאנצ'י ו"מטאלי" יותר.

מפרט טוב הוא כזה שיושב לך נוח ביד ומוציא את הסאונד שאתה אוהב לשמוע, וזה תלוי לא מעט בטכניקה שלך: בעוצמת הפריטה, במקום שבו אתה פורט (קרוב לגשר או לצוואר), בזווית הפגיעה שלו במיתר. לכן אתה חייב לנסות בעצמך עוד ועוד מפרטים, ולא להסתמך על ניסיון של אחרים שהנגינה שלהם אחרת. 

אתחיל בהקדמה -

אין ספק שאתה התנ"ך של הבסיסטים, ומה שאתה שכחת אני לא יודע ואולי לא אדע לעולם.

עם זאת,

מוזר לי המשפט "מפרט קשיח או דק מדי מפריע לטכניקה מהירה".

אני אמנם גיטריסט יותר מבסיסט (25 שנה גיטרה, שנה וחצי בס), אבל מניסיוני למפרט אין השפעה על המהירות בה מנגנים. המהירות מגיעה מהמפרק ומהאצבעות. המפרט לא "מעכב" את הנגינה.

יש את העניין של התחושה השונה במפרטים שונים, לזה צריך להתרגל, אבל קשה לי להאמין שעובי או סוג חומר של מפרט יפריעו למהירות.

לראיה, פורט מהיר ינגן מהר גם אם יפרוט תחתית שעם של בקבוקי בירה.

לגבי הסאונד, אתה 100% צודק.

פורסם

זה קצת כמו סולייה של נעלי ריצה. אם היא הייתה קשיחה לגמרי זה היה נורא, ואם היא הייתה רכה כמו גרב, כנ"ל. סולייה של נעלי ריצה צריכה להיות מספיק קשיחה בשביל לספק גמישות וקפיציות, ומספיק רכה בשביל לזרום עם התנועה הטבעית. אני אחדד לך את האנלוגיה עוד יותר: מספיק קשיחה בשביל הכביש, מספיק רכה בשביל הרגל. אז כנ"ל מפרט. מספיק קשיח בשביל המיתר, מספיק גמיש בשביל היד. זה בעיני. יש כמובן גישות אחרות. בטווח הזה יש אינסוף מפרטים בכל מיני צורות ומידות גמישות. 

פורסם

dunlop the wedge, .73 

אני מנגן עם כל חלק שהוא החלק שאמורים לנגן איתו ובשביל חיכוך אני שורט אותו קצת עם סכין יפנית 
פצצה של מפרט

the wedge.jpg

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...