חי חיים פורסם אוקטובר 16, 2010 פורסם אוקטובר 16, 2010 קניתי לאחרונה ספר לקריאת תווים (לגיטרה באס) ובתחילת הקטע שאני רוצה ליקרוא (ליד מפתח הפה) יש לי סימן של דיאז (מאז'ור) , או שתיים או שלושה כאלה. מה זה אומר ? האם אני צריך לקרוא את התווים בצורה רגילה או לשנות משהו? סלחו לי הבורות,מצפה לתשובתך. חי.
kikos פורסם אוקטובר 16, 2010 פורסם אוקטובר 16, 2010 זה אומר איזה סולם זה מינורי מזורי דו רה או מי ממליץ על מורה בהתחלה כי זה קצת מורכב
חי חיים פורסם אוקטובר 16, 2010 מחבר פורסם אוקטובר 16, 2010 תודה על העזרה.תאמת שלמידה עם מורה זה לא משהו אפשרי בשבילי כרגע. אז ככה אם לדוגמא השיר בסולם מז'ור.מה זה אומר בעצם?אני מנגן כל תוו כמו שהוא או סולם מז'ורי שמתחיל מהתוו הספציפי הזה?
BassBen פורסם אוקטובר 16, 2010 פורסם אוקטובר 16, 2010 לא הבנתי את התגובה של הבנאדם מלמעלה, אבל בקשר לשאלתך: מה שאתה רואה שם הם סימני התק, הדיאז שאתה מדבר עליו נמצא על תו מסויים בחמשה, לאורך כל הקטע עליך לנגן את התו בחצי טון למעלה (למעט מקומות שיש ביטול של הסימן ההתק ע'י בקר), בנוסף לכך - לפי מספר סמני ההתק (במול או דיאז) שיש בהתחלה אפשר לדעת פחות או יותר על איזה סולם מנוגן הקטע, לדוגמא - אם יש דיאז אחד (שהוא יהיה פה כי הוא הדיאז הראשון) אתה נמצא בסולם סול מ'זור. (למה סול? כי כשיש פה דיאז בסולם הוא יוצר מבנה של סולם מ'זורי מסול) זה לא מסובך אך עלול גם להיות מתסכל אם מסתכלים לא נכון על הדף, אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות.
yarabi פורסם אוקטובר 16, 2010 פורסם אוקטובר 16, 2010 מספר הדיאזים או הבמולים בתחילת החמשה קובע את הסולם והטוניקה של הקטע (בערך). תוכל לחפש חומר תיאורטי באינטרנט על "מעגל הקווינטות" או "מעגל הקוורטות", כדי להאיר לך על העניין. עד אז, כשאתה רואה דיאז או במול בתחילת החמשה על אותו גובה של תו (פיץ'), אתה מנגן את התו לכל אורך הקטע חצי טון גבוה או נמוך מהתו המקורי (דיאז או במול, תלוי בסימן), כל עוד לא צוין אחרת. לדוגמא: אם מצויין לך דיאז (#) אחד על החמשה על הקו של התו פה (F), אזי כל פעם שתראה את התו פה (F) על החמשה, תנגן פה דיאז (#F). אם מצויין לך 2 במולים ( על הקוים של התוים סי ( ומי (E), אזי כל פעם שתראה את התוים הנ"ל תנגן סי במול (Bb) ומי במול (Eb). זה באמת על רגל אחת. אני לא מכסה פה את הכל. הרעיון מאחורי זה הוא די פשוט, ומומלץ לקרוא על זה חומר תיאורטי ולעבור על זה פיזית עם אדם שמכיר את התיאוריה בשביל לשמוע את זה. בהצלחה!
manenbu פורסם אוקטובר 18, 2010 פורסם אוקטובר 18, 2010 חומר תיאורטי: http://cnx.org/content/col10363/latest/ תוריד את ה PDF מלמד תאוריה מאפס.
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.