Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

שלום.רציתי לשאול שאלה בקשר לקריאת תווים

חי חיים

Recommended Posts

פורסם

קניתי לאחרונה ספר לקריאת תווים (לגיטרה באס) ובתחילת הקטע שאני רוצה ליקרוא (ליד מפתח הפה) יש לי סימן של דיאז (מאז'ור) , או שתיים או שלושה כאלה. מה זה אומר ?

האם אני צריך לקרוא את התווים בצורה רגילה או לשנות משהו?

סלחו לי הבורות,מצפה לתשובתך.

חי.

פורסם

זה אומר איזה סולם זה מינורי מזורי דו רה או מי  ממליץ על מורה בהתחלה כי זה קצת מורכב

פורסם

תודה על העזרה.תאמת שלמידה עם מורה זה לא משהו אפשרי בשבילי כרגע.

אז ככה אם לדוגמא השיר בסולם מז'ור.מה זה אומר בעצם?אני מנגן כל תוו כמו שהוא או סולם מז'ורי שמתחיל מהתוו הספציפי הזה?

פורסם

לא הבנתי את התגובה של הבנאדם מלמעלה, אבל בקשר לשאלתך:

מה שאתה רואה שם הם סימני התק, הדיאז שאתה מדבר עליו נמצא על תו מסויים בחמשה, לאורך כל הקטע

עליך לנגן את התו בחצי טון למעלה (למעט מקומות שיש ביטול של הסימן ההתק ע'י בקר),

בנוסף לכך - לפי מספר סמני ההתק (במול או דיאז) שיש בהתחלה אפשר לדעת פחות או יותר על איזה סולם מנוגן הקטע,

לדוגמא - אם יש דיאז אחד (שהוא יהיה פה כי הוא הדיאז הראשון) אתה נמצא בסולם סול מ'זור.

(למה סול? כי כשיש פה דיאז בסולם הוא יוצר מבנה של סולם מ'זורי מסול)

זה לא מסובך אך עלול גם להיות מתסכל אם מסתכלים לא נכון על הדף, אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות.

פורסם

מספר הדיאזים או הבמולים בתחילת החמשה קובע את הסולם והטוניקה של הקטע (בערך). תוכל לחפש חומר תיאורטי באינטרנט על "מעגל הקווינטות" או "מעגל הקוורטות", כדי להאיר לך על העניין.

עד אז, כשאתה רואה דיאז או במול בתחילת החמשה על אותו גובה של תו (פיץ'), אתה מנגן את התו לכל אורך הקטע חצי טון גבוה או נמוך מהתו המקורי (דיאז או במול, תלוי בסימן), כל עוד לא צוין אחרת.

לדוגמא:

אם מצויין לך דיאז (#) אחד על החמשה על הקו של התו פה (F), אזי כל פעם שתראה את התו פה (F) על החמשה, תנגן פה דיאז (#F).

אם מצויין לך 2 במולים (B) על הקוים של התוים סי (B) ומי (E), אזי כל פעם שתראה את התוים הנ"ל תנגן סי במול (Bb) ומי במול (Eb).  

זה באמת על רגל אחת. אני לא מכסה פה את הכל. הרעיון מאחורי זה הוא די פשוט, ומומלץ לקרוא על זה חומר תיאורטי ולעבור על זה פיזית עם אדם שמכיר את התיאוריה בשביל לשמוע את זה.

בהצלחה!

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...