Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

להחליף פיקאפים

eye100

Recommended Posts

פורסם

יש לי בס למתחילים

gsr200 של איבנז

וקצת נמאס לי מהסאונד והייתי רוצה סאונד מלא יותר וחם יותר, יש לכם פיקאפים להמליץ לי שישפרו לי את הסאונד בבס?

תודה לעונים :)

פורסם

קודם כל, איזה סאונד אתה רוצה? יש בס שהסאונד שלה מצא חן בעיניך? אם כן, תציין, כי אפשר להפנות אותך לפיקאפים שונים וכולם יהיהו רחוקים מהסאונד שאתה מחפש.

במקרה שלך אני הייתי מחליף גיטרה

במקרה הזה, חבל להחליף את הgsr200 כי היא נשמעת מעולה,. אפשר להפוך אותה אותה לפרטלס  :D 

פורסם

הייתי רוצה סאונד יותר בכיוון של modern player jazz bass אבל אין לי תקציב גדול כל כך לקנות אחת,ולא הייתי רוצה לפרטלס אותה בזמן הקרוב.

יש כיוון מסויים למשהו ?

פורסם

כמה זמן אתה מנגן על בס ? חשוב לי לדעת עם מי אני מדבר לפני שאני ממליץ לו מה לעשות.
כבסיסט שהתחיל מהבס הזו GSR 200 ונשאר איתה למשך משהו כמו 7-8 שנים עד שמצאתי בס ששווה להוציא עליה כסף ביד שניה פשוט נשארתי איתה, ואני אסביר למה.
עם הסטאפ הנכון ומיתרים נורמאלים תוכל להוציא ממנה אחלה סאונדים, אם זה לסגור את הפיקאפ צוואר ולהשתמש רק בפיקאפ גשר בשביל סאונד צפרדאיי ג'אזי מגניב , ואם זה לסגור את הפיקאפ גשר ולהשתמש בפיקאפ צוואר בשביל סאונד חם ובלוזי/מטאלי , כמובן שתוכל להוריד ולעלות את הטון ולשלוט גם על זה.
בקיצור אני לא חושב שאתה צריך למהר להחליף פיקאפ במיוחד שמדובר בגיטרה זולה שדווקא נשמעת טוב וממש כיף לנגן עליה אבל בכל זאת לא שווה אתה ההשקעה של להחליף את הפיקאפים לדעתי.

פורסם

אני מנגן קרוב לשנתיים

והייתי רוצה לשנות קצת את הסאונד

יש לך המלצות אז במקום החלפת פיקאפים?

פורסם

אתה יכול לעשות המון דברים כדי לשנות את הסאונד: להחליף פיקאפים, אלקטרוניקה, גשר, מגבר, מיתרים...  או להחליף בס. הכי טוב להחליף בס!

הכל כרוך בהוצאה כספית לא מבוטלת.

עכשיו משהו שאולי לא יהיה לך נעים לשמוע אבל הוא נכון. אתה מנגן פחות משנתיים, ממש בתחילת דרכך, רק התחלת. העיסוק בציוד ובסאונד כרגע חסר טעם ושואב אנרגיה.

לבס שלך יש סבבה של סאונד. תעשה לה סטאפ כמו שצריך ואת כל הכסף, הזמן והכוח שיש לך תשקיע בלימודים אינטנסיביים אצל מורה טוב/ה. אל תבזבז אותם על שטויות, יש לך את כל החיים אח"כ בשביל זה. 

פורסם

תחליף מיתרים :D

(חצי בצחוק וחצי ברצינות - אם לא החלפת הרבה זמן זה יעשה הבדל משמעותי!)

ועוד שאלה - איזה מגבר יש לך? הטענה הרווחת כאן היא שכל גיטרה תשמע טוב עם מגבר איכותי, אבל גם גיטרה מצויינת תשמע על הפנים עם מגבר מצ'וקמק...

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...