Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

אקטיבית? פאסיבית? מה זה?

ofirdr78

Recommended Posts

פורסם

יש לי מיוזיקמן סטינגריי אקטיבית (עם תא לסוללה), ופנדר ג'ז בס פאסיבית.

יש להן סאונד שונה כי מדובר בגיטרות שונות,

אבל אני באמת לא מבין את ההבדל בין פאסיבית לאקטיבית.

הווליום לא גבוה יותר באקטיבית, לפחות לא שמתי לב לזה...

מה הסיפור בכלל עם האקטיבי/פאסיבי הזה?

אני שואל כי ראיתי אנשים כותבים דברים כמו "נמאס לי מאקטיבית, מחפש פאסיבית" ולא הבנתי...

פורסם

בפסיבית, השליטה על הטון היא רק חיתוך של תדרים גבוהים. זה מה שעושה כפתור טון "רגיל" - כשהוא פתוח עד הסוף הוא למעשה לא קיים, וכשאתה סוגר אותו אתה חותך עוד ועוד מהתדרים הגבוהים.

לעומת זה באקטיבית, אפשר גם לחתוך וגם להוסיף, גם גבוהים וגם נמוכים ולפעמים גם מידריינג'.  

פורסם

מה שאילן אומר בעצם במילים פשוטות הוא שמעגל אקטיבי כולל איקיולייזר מובנה על הגיטרה בכדי שתוכל לכוון לעצמך את הסאונד.

בפאסיבית יש לך רק ווליום וטון.

פורסם

קודם כל, תודה על התשובות.

אז מה הקטע עם "נמאס לי מאקטיביות"? 

ניתן פשוט לסגור עד הסוף את ה- EQ ואז זה מתנהג כמו פסיבי,

לא?

פורסם

הקטע המעצבן באקטיבית זה שצריך לזכור להוציא את הכבל מהגיטרה כשאתה לא מנגן כי אחרת זה מרוקן לך את הסוללה. וכשהסוללה מתחילה להתרוקן הבס מתחיל לדסטרט. ואז אתה אומר, יאללה, מה אני צריך את זה, תנו לי בס שעובד תמיד. 

פורסם

אם אתה סוגר את האיקיו (כלומר מסובב את הכפתורים ל-0) זה לא מנטרל את המערכת האקטיבית, זה פשוט מנחית תדרים.

ברוב הגיטרות האקטיביות יהיה מתג שמאפשר לעקוף את המעגל האקטיבי ולנגן בלעדיו. זה יכול להיות מתג נפרד או אחד הכפתורים שמבצע את הפעולה במשיכה כלפי מעלה.

בכל מקרה, גם כשהמעגל האקטיבי נעקף, כל עוד הכבל מחובר לגיטרה הוא זולל סוללה.

פורסם

כל 9V בסוללות נותן לך 3db של headroom, זה אומר יכולת למתוח את הווליום, אפשר לקרוא לזה תוספת של clean power.

פורסם
לפני 11 שעות, lukatch כתב:

קדימה, נראה אותך מוציא את הסאונד של מרקוס מילר מג'ז בס פסיבית. 

הג׳ז בס 77 שלי + מיתרים חדשים + קומפרסור טוב ואני לגמרי שם !

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...