ofirdr78 פורסם פברואר 13, 2017 פורסם פברואר 13, 2017 יש לי מיוזיקמן סטינגריי אקטיבית (עם תא לסוללה), ופנדר ג'ז בס פאסיבית. יש להן סאונד שונה כי מדובר בגיטרות שונות, אבל אני באמת לא מבין את ההבדל בין פאסיבית לאקטיבית. הווליום לא גבוה יותר באקטיבית, לפחות לא שמתי לב לזה... מה הסיפור בכלל עם האקטיבי/פאסיבי הזה? אני שואל כי ראיתי אנשים כותבים דברים כמו "נמאס לי מאקטיבית, מחפש פאסיבית" ולא הבנתי...
lukatch פורסם פברואר 13, 2017 פורסם פברואר 13, 2017 בפסיבית, השליטה על הטון היא רק חיתוך של תדרים גבוהים. זה מה שעושה כפתור טון "רגיל" - כשהוא פתוח עד הסוף הוא למעשה לא קיים, וכשאתה סוגר אותו אתה חותך עוד ועוד מהתדרים הגבוהים. לעומת זה באקטיבית, אפשר גם לחתוך וגם להוסיף, גם גבוהים וגם נמוכים ולפעמים גם מידריינג'.
iBass פורסם פברואר 13, 2017 פורסם פברואר 13, 2017 מה שאילן אומר בעצם במילים פשוטות הוא שמעגל אקטיבי כולל איקיולייזר מובנה על הגיטרה בכדי שתוכל לכוון לעצמך את הסאונד. בפאסיבית יש לך רק ווליום וטון.
ofirdr78 פורסם פברואר 13, 2017 מחבר פורסם פברואר 13, 2017 קודם כל, תודה על התשובות. אז מה הקטע עם "נמאס לי מאקטיביות"? ניתן פשוט לסגור עד הסוף את ה- EQ ואז זה מתנהג כמו פסיבי, לא?
lukatch פורסם פברואר 13, 2017 פורסם פברואר 13, 2017 הקטע המעצבן באקטיבית זה שצריך לזכור להוציא את הכבל מהגיטרה כשאתה לא מנגן כי אחרת זה מרוקן לך את הסוללה. וכשהסוללה מתחילה להתרוקן הבס מתחיל לדסטרט. ואז אתה אומר, יאללה, מה אני צריך את זה, תנו לי בס שעובד תמיד.
iBass פורסם פברואר 13, 2017 פורסם פברואר 13, 2017 אם אתה סוגר את האיקיו (כלומר מסובב את הכפתורים ל-0) זה לא מנטרל את המערכת האקטיבית, זה פשוט מנחית תדרים. ברוב הגיטרות האקטיביות יהיה מתג שמאפשר לעקוף את המעגל האקטיבי ולנגן בלעדיו. זה יכול להיות מתג נפרד או אחד הכפתורים שמבצע את הפעולה במשיכה כלפי מעלה. בכל מקרה, גם כשהמעגל האקטיבי נעקף, כל עוד הכבל מחובר לגיטרה הוא זולל סוללה.
nonpoint פורסם פברואר 15, 2017 פורסם פברואר 15, 2017 כל 9V בסוללות נותן לך 3db של headroom, זה אומר יכולת למתוח את הווליום, אפשר לקרוא לזה תוספת של clean power.
ofirdr78 פורסם פברואר 16, 2017 מחבר פורסם פברואר 16, 2017 בשביל זה שמים אקטיבי? תן סיבוב של 5 מעלות ימינה ל-KNOB של הווליום במגבר, וחסכת הרבה כסף.
lukatch פורסם פברואר 16, 2017 פורסם פברואר 16, 2017 קדימה, נראה אותך מוציא את הסאונד של מרקוס מילר מג'ז בס פסיבית.
guy_ron פורסם פברואר 16, 2017 פורסם פברואר 16, 2017 לפני 11 שעות, lukatch כתב: קדימה, נראה אותך מוציא את הסאונד של מרקוס מילר מג'ז בס פסיבית. הג׳ז בס 77 שלי + מיתרים חדשים + קומפרסור טוב ואני לגמרי שם !
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.