ILAN_ILAN פורסם יוני 20, 2017 פורסם יוני 20, 2017 חברים, שאלה בקשר לנועל רצועה DUNLOP. רקע חשוב - מתייחס לגיטרה שלי ביראת קודש... (כנראה כמו כולם...) אני מוצאי את התפס המקורי של הגיטרה שיש לו בורג מקורי של הגיטרה. ואז מבריג את התפס של הנועל (דנלופ) שיש לו בורג יותר עבה, כלומר נוצרת הברגה יותר רחבה בעץ. אם לא יבוא לי על הנועל, וארצה להחזיר את התפס המקורי של הגיטרה, לא יהייה אפשרי כי ההברגה שנוצרה רחבה מהבורג. מה אתם אומרים? וגם, ראיתי ביוטיוב שממליצים למרוח על הבורג סבון יבש...! למה? ואם כן מומלץ אפשר חומר אחר?
ILAN_ILAN פורסם יוני 21, 2017 מחבר פורסם יוני 21, 2017 אם היה כזה פשוט... הבורג לא מתאים, כל העניין של הנועלים זה שצריך להיות מקום להכניס את התפס שעל הרצועה (ניט בולט), עם הבורג המקורי המקום לחיבור נחסם בגלל חוסר התאמה. דרך אגב, קצת על עצמי, מנגן על חשמלית 4 שנים, לאחרונה פוזר לכיוון בס. כרגע בגלל הקצאת זמן בין החשמלית לשאר החיים דוחה טיפה את עניין הבס אבל זה בטוח יגיע :-) מדובר על Gibson les paul standart. תודה.
RT פורסם יוני 21, 2017 פורסם יוני 21, 2017 אם תרצה לחזור לברגים המקוריים קח קיסם שיניים מעץ, פרוס אותו לפרוסות דקות, טבול אותן בדבק נגרים ותכניס 2-3 לכל אחד מהחורים. תן לזה להתייבש לילה אחד ואתה מסודר. חרדת קודש במקרה הזה מיותרת לחלוטין.
lukatch פורסם יוני 21, 2017 פורסם יוני 21, 2017 אם ההבדל בין הברגים לא גדול, ותרצה אחר כך לחזור לבורג המקורי, טריק של ג'ון הול (הבעלים של ריקנבקר) הוא לטפטף כמה טיפות מים לתוך החור המורחב, המים ינפחו את העץ, ואז אתה יכול להבריג את הבורג הקטן יותר. רונן הציע את שיטת הקיסם, היא נפוצה מאוד ויעילה מאוד. אני מקפיד על קיסמי במבוק, ולא משתמש בדבק. הרצל רז אוהב להשתמש בצ'ופסטיקס במבוק, שהוא מפצל מהם סיב שמתאים לעובי שהוא צריך.
noambt פורסם יוני 21, 2017 פורסם יוני 21, 2017 עוד אפשרות היא וותר על נועלי הרצועות ולקנות גומיה כזו: https://www.maxguitarstore.com/products/max-guitar-straplocks/ או מפלסטיק, כזאת: https://www.wildguitars.co.il/accessories/guitar-accessories/straplocks/dunlop-lok-strap.html ככה אין צורך להתעסק בברגים. היו לי נועלי רצועות מהסוג שאתה מדבר עליהם ובשנים האחרונות אני רק עם הגומיות, חזק ויעיל והרבה יותר זול.
ILAN_ILAN פורסם יוני 22, 2017 מחבר פורסם יוני 22, 2017 חברים, תודה רבה על התשובות. אני אתקין ובמקרה הכי גרוע בסטאפ הבא, שכנראה יהיה אצל הרצל, נסדר... העצה של הקסמי עץ + דבק נראית לי יעילה. עוד שאלה קטנה, בסרטון יוטיוב ממליצים למרוח על הבורג סבון יבש. מישהו יודע למה? https://www.youtube.com/watch?v=64UnPohWQXY 1:50 הסרטון המצורף. ושוב תודה לאחים הבסיסטים :-)
ILAN_ILAN פורסם יוני 22, 2017 מחבר פורסם יוני 22, 2017 סטפיסט מוכר מאוד המליץ לשים על הבורג WD40. לא ציינתי שהמטרה העיקרית שלי היא לשמור על הגיטרה בקייס מבלי להוריד ולשים את הרצועה בכל פעם.
nonpoint פורסם יוני 22, 2017 פורסם יוני 22, 2017 לא סתם הוא מסתתר מאחורי הכינוי סטפיסט מוכר.. אין צורך לשים שום חומר על שום בורג שקשור בגיטרה.
Musical Dream פורסם יוני 22, 2017 פורסם יוני 22, 2017 ותקשיב טוב לnonpoint הוא באמת יודע מה שהוא אומר
Duba פורסם יוני 23, 2017 פורסם יוני 23, 2017 2 השקל שלי לגבי קיסמי במבוק שהוזכרו פה יש לי בס שב2 מתוך 4 החורים בצוואר יש מילוי של קיסמי במבוק עם דבק נגרים. אם זה מצליח להחזיק צוואר כבר 6 שנים אז זה יצליח להחזיק גם בורג של נועל רצועה (מי שלא מאמין לי, מוזמן לראות אותי מופיע עם הבס הזאת באוגוסט)
nonpoint פורסם יוני 24, 2017 פורסם יוני 24, 2017 אני רק אציין שפעם הברגתי בורג עם נועל לתוך הגיטרה, והבורג התפרק. הבורג עצמו נשאר בתוך העץ, והראש נשאר לי ביד. פתיר אך לא נעים, בטח כשמדובר בGROVER. (למרות שברגים זה בד"כ סטוק כמובן, ולא ייצור פרטי) אז בזהירות עם ההברגה, (לאט) גם ברגים מתעייפים. למרות זאת עברתי בקביעות להשתמש בgrover, הנועל הכי נאה, שיכול לשמש גם כבורג רצועה רגיל. http://www.ebay.com/itm/Grover-Quik-Release-Guitar-Strap-Lock-Buttons-Endpins-End-Pins-Black-/322081276810?hash=item4afd8a438a:g:7ykAAOSwX~dWqZfm
lukatch פורסם יוני 25, 2017 פורסם יוני 25, 2017 בתור אחד שהרגע התרסק לו המסך של האייפון לרסיסים, אולי לא כדאי להקשיב לעצות שלי בנושא אבטחת חפצים יקרים מפני נפילה ושבר (-;
lukatch פורסם יוני 25, 2017 פורסם יוני 25, 2017 לפני 21 שעות, nonpoint כתב: עברתי בקביעות להשתמש בgrover, הנועל הכי נאה, שיכול לשמש גם כבורג רצועה רגיל. גם פנדר שיווקו אותם בזמנו תחת המותג שלהם. יש לי כאלה על שני באסים, לא משתגע עליהם כי בתור כפתור חגורה רגיל הם לא מתפקדים כל כך טוב וזה טיפה מסוכן. כפתור הרצועה הכי טוב מבחינתי הוא כפתורי אוברסייז עם רצועה רגילה. זה לא מאבטח 100% אבל זה הכי נוח, זה הרבה יותר בטוח מכפתורים סטנדרטיים, ומעולם לא יצאה לי הרצועה מכפתור כזה. בעניין נועלים, הנועל הכי טוב מבחינתי הוא הכי זול - אלה שבתמונה למטה. עוד יתרון שלהם הוא שאפשר להשתמש בהם עם באסים וינטאג' שאתה לא רוצה להוריד מהם את הכפתורים המקוריים ולפגוע במקוריות.
ILAN_ILAN פורסם יוני 25, 2017 מחבר פורסם יוני 25, 2017 אני לא מופיע הרבה וגם לא ממש משתולל... :-) אני פשוט מחפש פתרון הכי טוב לזה שאוכל לנגן עם רצועה בעמידה (4 שנים רצופות ניגנתי בישיבה ואני עוד מעט מופיע פעם ראשונה ופתאום קלטתי שאני מנגן בעמידה הסולו ממש לא יוצא טוב ויש חוסר שליטה ברור בגישה על הבורד). אז מתאמן בעמידה וגם... פדנט ששומר על הגיטרה בקייס וזה אומר כל יום להוציא-להכניס את הרצועה. (מעצבן ונראה לי שהורס את הרצועה (רצועת עור יקרה). זהו. אני אפילו לא יודע כמה נוח יהיה לי עם הנועלים. יש לי squir ישנה, אני פשוט אעשה עליה ניסיונות ובעיקר בדיקה של נוחות לפני שעובר לגיבסון...
lukatch פורסם יוני 25, 2017 פורסם יוני 25, 2017 אתה אומר שאתה "פדנט ששומר את הגיטרה בקייס". אז תשמע. רצועת עור, גם רצועה יקרה כמו שלך, סופגת את הזיעה שלך. אי אפשר להימנע מזה, זאת ביולוגיה. עכשיו, אתה באמת רוצה להכניס את זה לקייס ביחד עם הגיטרה שלך ולסגור אותו? (כבר יצא לי יותר מפעם אחת לקנות גיטרה באיביי ולגלות שהמוכר היה מספיק נחמד לשלוח ביחד איתה את הרצועה הישנה שלו, עדיין מחוברת לגיטרה. את הגועל אין לתאר).
ILAN_ILAN פורסם יוני 26, 2017 מחבר פורסם יוני 26, 2017 לא.. lukatch, לא הבנתה... אני בכל לילה מוציא את הרצועה (כרגע ללא נועלים), משכיב את הבייבי לישון בקיייס. למחרת מרכיב את הרצועה (שוב ללא נועלים בתופסנים המקוריים), וכך כל יום... כל הפעולה הזאת מעצבנת ומגדילה את החורים ברצועה ועושה אותה יותר משוחררת עם פוטנציאל ניתוק. פשוט נראה לי שעם נועלים, בשני קליקים אני מחבר/מנתק...
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.