izikalon פורסם יולי 26, 2017 פורסם יולי 26, 2017 שלום חברים, בחודשים האחרונים אני מתעסק וחוקר את נושא הדפסת תלת-מימד של כלי נגינה ובעיקר גיטרות . למזלי המקצוע שלי ב-7 שנים האחרונות הוא הדפסת 3D של מדפסות לשוק המקצועי. קיבלתי קבצי תלת-מימד מחבר מוזיקאי/מעצב מדנמרק שתכנן את היוקוללי בס הזאת בהשראת Kala U-bass . כפי שניתן לראות, החומרה היחידה שהוספתי היא גשר בסטייל פנדר ומפתחות סטנדרטים. כול השאר מודפס ( גוף + מכסה אחורי, פינגרבורד, צוואר וראש ). מיתרים ייעודיים של Aquila Thundergut. כרגע, השתמשתי להגברה בשלישיית פיאצו פיקאפס עם יציאת PL שהיו ברשותי . כבר עכשיו זה נשמע טוב מאד... סאונד קונטרבסי חם ושמן. תמיד אפשר יהיה להוסיף ערכת פרהאמפ עם אקוולייזר אם רוצים. ובאותו עניין - האם יש כאן בקהילת IBass מישהו שיודע לתכנן ולעצב בס full scale ( בכזה מקרה מדפיסים רק את הגוף, צוואר ואלקטרוניקה רוכשים בנפרד..). הקליקו בגוגל 3d printed bass guitar - ותראו עיצובים מדהימים. אם יש מישהו כזה שירים את הכפפה וייצור שת"פ איתי, אשמח מאד.
tomersg פורסם יולי 27, 2017 פורסם יולי 27, 2017 מגניב! יהיה משמח לשמוע גם דגימה כלשהי.. ואם תבנה כזאת אני קונה בטוח http://customuse.deviantart.com/art/Klaxons-3D-Printed-Customuse-Bass-491212387
Musical Dream פורסם יולי 27, 2017 פורסם יולי 27, 2017 מטורף לחלוטין העניין! מעבר לעיצובים, זו בעצם גיטרה בס מפלסטיק.... זו לא כ"כ בעיה למדל גוף לבס, עיקר מה שצריך זה את המגבלות המדוייקות, [רוחב ועומק הצוואר, גודל ומיקום לחומרה], מעבר לזה הרי אפשר להשתולל חופשי עם העיצוב... בשרשור המקביל [הביוגרפיה של nonpoint] הבנאדם מחכה שבועות וחודשים לאיזה עץ ספציפי שיעבור עיבוד בסוף העולם, וכאן מדפיסים אותם... מה אני מפספס?
izikalon פורסם יולי 28, 2017 מחבר פורסם יולי 28, 2017 לפני 10 שעות, Musical Dream כתב: מטורף לחלוטין העניין! מעבר לעיצובים, זו בעצם גיטרה בס מפלסטיק.... זו לא כ"כ בעיה למדל גוף לבס, עיקר מה שצריך זה את המגבלות המדוייקות, [רוחב ועומק הצוואר, גודל ומיקום לחומרה], מעבר לזה הרי אפשר להשתולל חופשי עם העיצוב... בשרשור המקביל [הביוגרפיה של nonpoint] הבנאדם מחכה שבועות וחודשים לאיזה עץ ספציפי שיעבור עיבוד בסוף העולם, וכאן מדפיסים אותם... מה אני מפספס? אכן גיטרה בס מפלסטיק...אני יודע שזה לא נשמע הכי טוב.. אבל לדוגמה ה U-bass שבניתי הודפסה "סוליד" (כמו עץ מלא), יש לה משקל והיא נשמעת מצוין. לגבי "זו לא כ"כ בעיה למדל גוף לבס" - זה בדיוק העניין, אני מחפש את האדם שיעשה את זה ויספק לי קבצי תלת-מימד . אחת היתרונות בטכנולוגיה הזאת היא שאין צורך לחצוב כיסים לפיקאפים או תעלות וקדיחות לחיווט - הכל נוצר "מכה אחת" בתהליך ההדפסה. הנה לדוגמה קליפ של להקה שכל הכלים בה מודפסים (בס, גיטרה, כינור ואולי גם התופים) - נשמע מעולה :
yosiwin פורסם יולי 30, 2017 פורסם יולי 30, 2017 הייתי שמח לדעת מה ההבדל בין כלי שכזה לבין כלים מפלסטיק מייצרן סיני עלום שם שיוצק פלסטיק לתבנית מוכנה ומייצר אלפים שנמכרים בחנויות כצעצועי ילדים. המחיר שלו הרבה יותר נמוך ופלסטיק זה פלסטיק ! (אני מתייחס רק לגוף ולא לשאר המכלולים, גשר וכו שאותם ניתן לחבר לכול דבר).
izikalon פורסם יולי 30, 2017 מחבר פורסם יולי 30, 2017 לפני 6 שעות, yosiwin כתב: הייתי שמח לדעת מה ההבדל בין כלי שכזה לבין כלים מפלסטיק מייצרן סיני עלום שם שיוצק פלסטיק לתבנית מוכנה ומייצר אלפים שנמכרים בחנויות כצעצועי ילדים. המחיר שלו הרבה יותר נמוך ופלסטיק זה פלסטיק ! (אני מתייחס רק לגוף ולא לשאר המכלולים, גשר וכו שאותם ניתן לחבר לכול דבר). אולי הסרטון הבא ייתן לך תשובה לגבי הסאונד שאפשר להפיק מגיטרות עם גוף מודפס. הנגן (ישראלי...נדב טבק) מדגים גיטרות מודפסות שונות במגוון סגנונות.
RBU2003 פורסם אוגוסט 2, 2017 פורסם אוגוסט 2, 2017 מגניב במיוחד. כנראה זה העתיד של כלי המיתר (אלא אם כבר יחליפו אותם סינת'ים למינהם בצורה בלעדית)
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.