Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

הדפסת בס יוקוללי פרטלס במדפסת תלת מימד !

izikalon

Recommended Posts

פורסם

שלום חברים,

בחודשים האחרונים אני מתעסק וחוקר את נושא הדפסת תלת-מימד של כלי נגינה ובעיקר גיטרות .

למזלי המקצוע שלי ב-7 שנים האחרונות הוא הדפסת 3D של מדפסות לשוק המקצועי.

קיבלתי קבצי תלת-מימד מחבר מוזיקאי/מעצב מדנמרק שתכנן את היוקוללי בס הזאת בהשראת Kala U-bass .

כפי שניתן לראות, החומרה היחידה שהוספתי היא גשר בסטייל פנדר ומפתחות סטנדרטים. כול השאר מודפס ( גוף + מכסה אחורי, פינגרבורד, צוואר וראש ). 

מיתרים ייעודיים של Aquila Thundergut.

כרגע, השתמשתי להגברה בשלישיית  פיאצו פיקאפס עם יציאת PL שהיו ברשותי . כבר עכשיו זה נשמע טוב מאד... סאונד קונטרבסי חם ושמן.

תמיד אפשר יהיה להוסיף ערכת פרהאמפ עם אקוולייזר אם רוצים.

ובאותו עניין -  האם יש כאן בקהילת IBass מישהו שיודע לתכנן ולעצב בס full scale ( בכזה מקרה מדפיסים רק את הגוף, צוואר ואלקטרוניקה רוכשים בנפרד..).

הקליקו בגוגל 3d printed bass guitar - ותראו עיצובים מדהימים.

אם יש מישהו כזה שירים את הכפפה וייצור שת"פ איתי, אשמח מאד.

20170724_105048_resized.jpg

20170724_180454_resized.jpg

20170725_220408_resized.jpg

20170725_220438_resized.jpg

20170725_220457_resized.jpg

20170725_221454_resized.jpg

פורסם

מטורף לחלוטין העניין!

מעבר לעיצובים, זו בעצם גיטרה בס מפלסטיק....

זו לא כ"כ בעיה למדל גוף לבס, עיקר מה שצריך זה את המגבלות המדוייקות,

[רוחב ועומק הצוואר, גודל ומיקום לחומרה], מעבר לזה הרי אפשר להשתולל חופשי עם העיצוב...^-^

בשרשור המקביל [הביוגרפיה של nonpoint] הבנאדם מחכה שבועות וחודשים לאיזה עץ ספציפי שיעבור עיבוד בסוף העולם,

וכאן מדפיסים אותם... מה אני מפספס?

פורסם
לפני 10 שעות, Musical Dream כתב:

מטורף לחלוטין העניין!

מעבר לעיצובים, זו בעצם גיטרה בס מפלסטיק....

זו לא כ"כ בעיה למדל גוף לבס, עיקר מה שצריך זה את המגבלות המדוייקות,

[רוחב ועומק הצוואר, גודל ומיקום לחומרה], מעבר לזה הרי אפשר להשתולל חופשי עם העיצוב...^-^

בשרשור המקביל [הביוגרפיה של nonpoint] הבנאדם מחכה שבועות וחודשים לאיזה עץ ספציפי שיעבור עיבוד בסוף העולם,

וכאן מדפיסים אותם... מה אני מפספס?

אכן גיטרה בס מפלסטיק...אני יודע שזה לא נשמע הכי טוב.. אבל לדוגמה ה U-bass שבניתי הודפסה "סוליד" (כמו עץ מלא), יש לה משקל והיא נשמעת מצוין.

לגבי "זו לא כ"כ בעיה למדל גוף לבס" - זה בדיוק העניין, אני מחפש את האדם שיעשה את זה ויספק לי קבצי תלת-מימד .

אחת היתרונות בטכנולוגיה הזאת היא שאין צורך לחצוב כיסים לפיקאפים או תעלות וקדיחות לחיווט  - הכל נוצר "מכה אחת" בתהליך ההדפסה.

הנה לדוגמה קליפ של להקה שכל הכלים בה מודפסים (בס, גיטרה, כינור ואולי גם התופים) -  נשמע מעולה  :

פורסם

הייתי שמח לדעת מה ההבדל בין כלי שכזה לבין כלים מפלסטיק מייצרן סיני עלום שם שיוצק פלסטיק לתבנית מוכנה ומייצר אלפים שנמכרים בחנויות כצעצועי ילדים.

המחיר שלו הרבה יותר נמוך ופלסטיק זה פלסטיק ! (אני מתייחס רק לגוף ולא לשאר המכלולים, גשר וכו שאותם ניתן לחבר לכול דבר).

פורסם
לפני 6 שעות, yosiwin כתב:

הייתי שמח לדעת מה ההבדל בין כלי שכזה לבין כלים מפלסטיק מייצרן סיני עלום שם שיוצק פלסטיק לתבנית מוכנה ומייצר אלפים שנמכרים בחנויות כצעצועי ילדים.

המחיר שלו הרבה יותר נמוך ופלסטיק זה פלסטיק ! (אני מתייחס רק לגוף ולא לשאר המכלולים, גשר וכו שאותם ניתן לחבר לכול דבר).

אולי הסרטון הבא ייתן לך תשובה לגבי הסאונד שאפשר להפיק מגיטרות עם גוף מודפס. הנגן (ישראלי...נדב טבק) מדגים גיטרות מודפסות שונות במגוון סגנונות.

פורסם

מגניב במיוחד. כנראה זה העתיד של כלי המיתר (אלא אם כבר יחליפו אותם סינת'ים למינהם בצורה בלעדית)

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...