Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

מגבר בס איכותי למתחילים

ILAN_ILAN

Recommended Posts

פורסם

שלום חברים,

איזה מגבר הייתם ממליצים לנגן בס מתחיל?

נתונים: גיטרה בסיסית, ניגון בבית, לרוב בווליום סביר, אולי חזרות קטנות.

דרישה חד משמעית: איכות ו-feel של בס... (מבחינת איכות נניח מקביל של מגבר מנורות איכותי לגיטרה חשמלית)

תקציב: 1000 ש"ח (וקצת) ליד 2.

הערה: כמו שעברתי עם החשמלית... גיטרה משדרגים. מגבר אימונים לבית = משהו איכותי לטווח ארוך מאוד.

תודה.

פורסם

ספק אם תמצא משהו כמו שתיארת בסכום הזה כי הבעיה העיקרית בהגברה של בס היא שלהוציא את התדרים הנמוכים בצורה בריאה דרוש למגבר כוח. יותר וואט, יותר כסף. בשביל השוואה, ידרש לך מגבר בס עם יותר וואט בכדי שתוכל להשוות לווליום של מגבר גיטרה שצורך פחות וואט. כן, אפשר לחבר בס למגבר גיטרה, אבל התוצאה...

לגבי מגבר יד שניה, לא רצוי. המימברנה של המגבר בס יכולה להיות משומשת בצורה כזו שהמגבר יחרחר לך לאחר זמן קצר. מה שגם, אין אחריות.

הכי חשוב, במידה שעושים חזרה ביתית עם מתופף. המתופף מפציץ בווליום ומגבירים ווליום בשביל לשמוע והמימברנה של המגבר נהרסת.

המלצה לדרישה החד משמעית שלך.  לך קרע את עצמך בעבודה כמו שהרבה מאיתנו עשו, תחסוך 3,000 בנוסף לאלף שיש לך (בלי לבזבז שקל!!!) ותקנה משהו טוב שבאמת ישמש אותך לטווח ארוך מאוד.

בנוסף,  עשית 2 פוסטים. כדאי שתמחק אחד שלא יהיה בלאגן בתגובות.

בהצלחה

פורסם

תודה על התשובה. נניח שנוריד את הנושא של חזרות... (אני מנגן על חשמלית, גם בהרכב ופשוט רוצה ליהנות גם מעולם הבס :-)

אבל בשלב זה ללמוד, ממש מההתחלה בבית, אבל לא מוותר על איכות.

מגברים כגון Fender Rumble V3 25W או Gallien Krueger MB108 ודומיהם לא יספיקו?

ואם היית יודע כמה כסף הוצאתי השנה על החשמלית....

עוד אין לי גיטרה אפילו אבל לפי החיפושים הרבה יותר קל למצוא גיטרה למתחילים יד2 או אפילו חדשה סבירה. (או שאני טועה?!...)

פורסם

עזוב אותך מתרוצים למה כן ולמה לא. תשקיע, וקנה מגבר שישמש אותך גם עוד 5 שנים. המגברים שציינת מספיקים בעיניך כרגע, ועם זאת, בעתיד אתה עלול למצוא את עצמך במצב שהם לא יספיקו. לכן, כמו שנכתב מקודם,   לך קרע את עצמך בעבודה!!

פורסם

בתקציב הזה עם טיפה יותר יד  2אפשר לקנות אחלה מגבר שיספיק להרבה יותר מבית

אנשים מוכרים מגברים שבקושי יצאו מהבית אם בכלל

לא פעם עדיין באחריות

למשל TC 250 ווט

תבדוק בקבוצות כמו בס2 בפייסבוק

דווקה על גיטרה היתי משקיע קצת יותר כי פשוט יהיה יותר כיף לנגן עליה

פורסם
בתאריך 8/10/2017 at 16:46, Leo Nidis כתב:

דווקה על גיטרה היתי משקיע קצת יותר כי פשוט יהיה יותר כיף לנגן עליה

כן ולא.

נכון שעל בס טובה הרבה יותר כיף וקל לנגן, אבל כשהתקציב מצומצם עדיף בס בינונית ומגבר טוב.

בס בינונית יכולה להישמע פצצה על מגבר טוב ויהיה לך כיף לנגן, אבל גם אם תחבר בס מעולה על מגבר לא טוב היא תישמע על הפנים.

פורסם

אני אמנם לא מתקרב לרמתם של חממי או מוריס, ובכל זאת אני חש צורך להשמיע קול קצת שונה.

ודאי שהנכון הוא לקנות מגבר ברמה שהוצע לך כאן, זו השקעה איכותית לטווח ארוך,

אבל כפי שהבנתי מההודעה שלך כבר השקעת תקציב רציני במוזיקה [חשמלית].

לא תמיד מתפנה תקציב כ"כ מהר, בפרט אם נגינת בס היא לא העיקר בחייך. נו טוב, לפחות כרגע^-^.

הייתי פחות או יותר באותו סרט, והייתי מוטרף לחלוטין על בס כשהיה לי בקושי 1500 ש"ח באותו רגע [לצורך הענין, יש לי עוד כמה תחביבים שותי תקציב...]

התייעצתי, ואמרו שכדאי לי לחסוך, שהמגבר הזול עומד להיות כזה עונש שהוא יגרום לי להפסיק לנגן!

אני כל כך שמח שהייתי מספיק אידיוט לקנות! קניתי גיטרה בס [קורט T34 ממש נחמדה] ומגבר [גנרי, זוועה שלא תיאמן] ופשוט התחלתי לפרק אותם בנגינה.

התקדמתי כל כך מהר, שכעבור מספר חודשים מכרתי אותו [באותו מחיר שקניתי...] וקיבלתי מגבר הרבה יותר טוב עם סאונד ממש נחמד שמלווה אותי עד היום.

הוא אמנם לא עלה 4000 ש"ח, אבל מאחר שאני לא מרוויח אגורה מנגינת בס זו היתה האפשרות שלי.

מה שאני מנסה לומר הוא שלא הכל שחור ולבן. אם מסתדר לך 'לקרוע את עצמך בעבודה' כמו שחממי אמר - מה טוב!

אם בגלל זה אתה עומד לגנוז את החלום לנגן בס - לא בטוח שזה שווה את זה...

פורסם

תודה רבה לתשובות. כולם צודקים אבל תכלס מחפש תשובה "קלה". אתייחס ואפרט....

ראשית, עברתי את זה בדיוק עם החשמלית. התחלתי עם squier + מגבר צעצוע (ממש!). וכמו שמיוזיק דרים רשם פירקתי ת'גיטרה ולאחר שהבנתי שזה בתוך הנשמה שלי קניתי מגבר מנורות מדהים ונשארתי עם הsquier, ומנהל האתר צודק כי גיטרה פשוטה עם מגבר מעולה נתן לי הרבה. השנה השלמתי עם גיבסון לספול (עסק יקר...) ומבחינה חשמלית אני מסודר. (עד ה-tele costum...).

אני לא מתכוון להמיר את דתי אבל ממש בא לי בס. ובסופ"ש הייתה לי גיטרה מושאלת (cort משודרגת לא רעה בכלל) והבנתי גם כמה כיף זה בס. אבל... חוץ מהכאבים בפרק יד ימין... ניגנתי עם גיטרה טובה אבל מגבר צעצוע (אותו מגבר שניגנתי עם הסקוייר). זה באמת קילקל את החוויה.

לא יודע איך העניינים יתגלגלו, לא חושב שהייה בסיסט אבל לג'מג'ם בכיך זה בטוח. או שבאמת זה ידבר אלי חזק ואז אצא למסע שידרוגים... לא יודע! אבל לא רוצה לזרוק כסף על ציוד זול והכי חשוב שימנע ממני את החוויה. מצד שני לא יכול כרגע להשקיע...

עכשיו לתכלס, מה אני עושה?: יש בכיוון גיטרה יד2, גיטרה סבירה +  שאני מאמין שתשרת אותי (המלצה חמה של בסיסט מקצועי). זה משאיר לי כמה מאות שקלים למגבר, כמובן עדיף מגבר טוב יותר יד2.

ופה הבעיה מה קונים? יש מגברים שמשווקים כמצוינים לבית כמו rumble של פנדר, GK, וכו', אבל התקציב מספיק רק ל-25W (חדש). השאלה לחדר, כרגע רק חדר, זה לא יהיה איכותי ויפגם בחוויה?

מה ההספק הסביר, המינימאלי לאיכות בס בבית? גודל רמקול? וכו'.

שבוע מעולה לכולם.

פורסם

אני משתמש ב- AMPEG BA-108 , עונה לי בדיוק על הצורך שציינת.

25W, ממלא לי את החדר בסבבה. רמקול 8" , חיבור לאפקט חיצוני. 

באזור 600 ש"ח. לא כבד ולא תופס נפח.

לצערי לא תראה אותי על במות או בג'אמים, 25W מספיק לי לגמרי ואני עוד מקבל הערות מבני הבית...אבא תחליש.

בהצלחה.

פורסם

הייתי לוקח את הזמן לחפש הספקים של 50 וואט לפחות כדי שיחזיק ג'ימג'ום בכיף.. 

יש אחלה אפשרויות ביד שניה, רק צריך באמת לבדוק לפני הקניה את מצב הרמקולים עצמם ושאין חירחורים לא נעימים

פורסם

כרגע יש אחלה גיטרה מושאלת. זה מפנה לי משהו כמו 800 ש"ח. כמובן שאם יהיה מגבר מציאה ב-1000 ש"ח אסתדר גם.

מה אתה אומר על נתונים מינימאליים כמו גודל רמקול והספק? (הייתי רוצה תחושה טובה של בס איכותי ומרגש, אבל שוב, לחדר).

וגם... אני יכול לנגן בחשמלית שעות בלי כאבים. אני מנגן שעה וחצי ביום על בס במשך שלושת הימים האחרונים ויש כאבים בפרק יד ימין.

פורסם

עם הטכנולוגיות הקיימות היום גודל רמקול והספק כבר לא מהווים את אותו השיקול כמו לפני 20 שנה.

בכנות, אני לא חושב שבתקציב הזה תמצא מגבר שיתן לך סאונד שמן ויפה שתהנה ממנו.

לגבי הכאב בפרק היד, יש מצב שהטכניקה לא נכונה ושינוי קטן יפתור את הבעיה אבל את זה אי אפשר לפתור בהתכתבות :-) 

פורסם

בעסה :-(

לא תהייה ברירה ואני אתאמץ עוד קצת. מוכר כמה אפקטים אז מאמין שאגיע ל-1,500 ש"ח וזה ממש הטופ.

זה עוזר? יש מס' דגמי סף לסאונד שמן ויפה שאתה יכול להמליץ?

פורסם
לפני 20 שעות, ILAN_ILAN כתב:

אני יכול לנגן בחשמלית שעות בלי כאבים. אני מנגן שעה וחצי ביום על בס במשך שלושת הימים האחרונים ויש כאבים בפרק יד ימין.

בוא ננחש... יש לך מיתרים בעובי 045 או 040 ואקשן גבוה... אם כן, זה מתכון מעולה לכאבים בנוסף לטכניקה שעלולה להיות בעייתית.

בס, זה לא גיטרה חשמלית. כן, יש דמיון, ועם זאת, זו האשליה שהדמיון מוביל אליה.

דבר אחד לא ברור... אתה נשמע כמו מישהו שמנסה לעשות קיצורי דרך במקום לעבור מסלול שנראה ארוך יותר. במקום לחפש איך להתקמבן על כל שקל, לך תעבוד חודש-חודשיים וסגור עניין. בנוסף, לך קח כמה שיעורים ותלמד לנגן נכון.

כן, באינטרנט אפשר ללמוד המון דברים, ועם זאת, האינטרנט, עדיין לא מתקן בעיות בנגינה במיוחד שלכל אחד יהיו בעיות אחרות. בסופו של דבר המסלול שציינתי הוא קצר בהרבה, ובריא יותר לטווח הארוך. 

אבל, אם אתה עדיין מתעקש לכת בדרך שלך במקום להקשיב לנסיון של אחרים, תבלה, ושיהיה בהצלחה.

פורסם

שלום לכולם,

אני פה כדי להקשיב לניסיון של חברי הפורום שבאמת רואים שהמוזיקה והבס בנשמה שלהם.

אבל... אל תשכחו, עוד אין לי שבוע לתחילת הנגינה בבס :sunglasses:. אני אומר את זה בגאווה כי אני כבר מנגן בכיף כמה ריפים ממש טובים (כנראה בזכות החשמלית).

יש לי בס מושאלת עם פיקאפים של EMG (זה בטח אומר משהו...). ברור לי שאקח כמה שיעורים בהמשך והכאבים ביד גם השתפרו כך שכנראה שזה אימון של שריר ומתיחת גידים שמשתפרת.

לגבי הכסף... זה משהו אישי שלא קשור בכלל לעבודה.

ולענייננו:

באמת שאני צריך עצה מבעלי הניסיון. לגבי המגבר.

אני כנראה אקנה חדש. אני רוצה סאונד איכותי! מצד שני חדר סטנדרטי עם משפחה שזה יכול להפריע להם כך שאולי עוצמה חזקה תהווה בעיה.

בדקתי את פנדר Rumble V3. מאוד נהנתי בחנות מהסאונד (אולם גדול...) מתלבט בין 40W, להלן: http://www.kley-zemer.co.il/product.asp?product=11409

לבין ה-100W להלן: http://www.kley-zemer.co.il/product.asp?product=11410

ההבדל בכסף לא גדול ושאלתי היא אם ה-100W לא יהיה חזק מדי לבית (שוב חדר סטנדרטי) או שמומלץ לקנות אותו אם כבר משקיעים (חזרות והופעות לא במשוואה).

אופציה נוספת: http://www.music-center.co.il/p/7622/מגבר-לבס-100w-דגם-חדשו-peavey-max110  

אודה לכם מאוד על עצה על המגברים ואיזו עוצמה לבחור.

פורסם
6 hours ago, ILAN_ILAN said:

שלום לכולם,

אני פה כדי להקשיב לניסיון של חברי הפורום שבאמת רואים שהמוזיקה והבס בנשמה שלהם.

אבל... אל תשכחו, עוד אין לי שבוע לתחילת הנגינה בבס :sunglasses:. אני אומר את זה בגאווה כי אני כבר מנגן בכיף כמה ריפים ממש טובים (כנראה בזכות החשמלית).

יש לי בס מושאלת עם פיקאפים של EMG (זה בטח אומר משהו...). ברור לי שאקח כמה שיעורים בהמשך והכאבים ביד גם השתפרו כך שכנראה שזה אימון של שריר ומתיחת גידים שמשתפרת.

לגבי הכסף... זה משהו אישי שלא קשור בכלל לעבודה.

ולענייננו:

באמת שאני צריך עצה מבעלי הניסיון. לגבי המגבר.

אני כנראה אקנה חדש. אני רוצה סאונד איכותי! מצד שני חדר סטנדרטי עם משפחה שזה יכול להפריע להם כך שאולי עוצמה חזקה תהווה בעיה.

בדקתי את פנדר Rumble V3. מאוד נהנתי בחנות מהסאונד (אולם גדול...) מתלבט בין 40W, להלן: http://www.kley-zemer.co.il/product.asp?product=11409

לבין ה-100W להלן: http://www.kley-zemer.co.il/product.asp?product=11410

ההבדל בכסף לא גדול ושאלתי היא אם ה-100W לא יהיה חזק מדי לבית (שוב חדר סטנדרטי) או שמומלץ לקנות אותו אם כבר משקיעים (חזרות והופעות לא במשוואה).

אופציה נוספת: http://www.music-center.co.il/p/7622/מגבר-לבס-100w-דגם-חדשו-peavey-max110  

אודה לכם מאוד על עצה על המגברים ואיזו עוצמה לבחור.

זה לא מגבר חשמלית מנורות שצריך להיפתח אז אין בעיה של יותר מדי עוצמה

ממה שציינת ראמבלר 100 נראה סבבה(לא אוהב את הסדרה אישית אבל שמעתי דברים טובים על גרסה3

פורסם

אילן, אמרת שבאת להקשיב לנסיון של חברי הפורום, אז, אז הנה-

1- דבר ראשון, שרירים, אפשר לאמן ולפתח. גידים לעומת זאת, אפשר להאריך, ובמקרה הטוב, זה קורה גם בלי דלקות. חשוב לעבוד לאט בלי להפעיל כח.

כן, לכולנו יש את אותם קוצים של "אני רוצה את זה עכשיו" ועדיין, דברים טובים באים אחרי עשייה בקצב איטי. הכאבים בהתחלה הם בכריות האצבעות בגלל היבלות שגודלות מתחת לעור, ולאחר מכן (ברוב המקרים בין חודשים עד שנים) , מופיעים להם כאבים בשורש כף היד, וזה כתוצאה מנגינה לא נכונה. גיד, זה לא שריר. ונזק לגיד, יכול להוביל לדלקות כרוניות, במיוחד בתקופתינו שכוללת אלפי תקתוקים מידי יום על עכבר המחשב.

נזק פיזי, קשה עד בלתי אפשרי לרפא, וגם כשמרפאים, זה לא אותו הדבר...

2- השיעורים שאתה מתכנן לקחת חשובים עכשיו בהרבה יותר מאשר אחרי תקופה של נגינה בכלי. כי אחרי תקופת נגינה, אתה תצבור הרגלים, ולשנות הרגלים, זה מורכב, במיוחד כשמדובר בדברים שנעשים אינסטינקטיבית ללא 'אילוף' ראשוני. עדיף לכתוב על דף חלק (בלי הרגלים) מאשר על דף שכתבו עליו והשתדלו למחוק את מה שכתוב ועדיין יש סימנים וחלק כבר מוטמע וקשה למחוק. (הרגלים).

3- לך על המגבר של 100 וואט. גם אותו, אפשר לשים על אפס.

מבחינת "רעש" בבית,. בין שתי האופציות של 100 וואט, לשניהם יש שני כפתורי ווליום. הראשון משפיע על מה שנכנס למגבר והשני על מה שיוצא. אז קל מאוד להכניס צליל חזק למגבר ולהוציא ווליום חלש ועדיין להישמע בריא.

לך לחנויות בשעות הבוקר 5 דקות אחרי שפותחים את החנויות, בדרך כלל יש פחות אנשים ואפשר לשמוע בלי רעשי רקע. אם אתה בגיל 16 ומטה, רצוי לבוא עם מישהו מעל גיל 20 (קרוב משפחה, אח או אחות  גדולים של חבר). כי אם תבוא לבד או עם חברים בני גילך, עלולים להתייחס אליך בתור 'ילד שבא להפריע'. בנוסף, המבוגר יוכל לצלם ווידאו בטלפון ככה שיהיה לך מוקלט את ההתרשמות שלך מכל מגבר והמבוגר גם יכול להתמקח לגבי המחיר. כדאי לשלם בכסף מזומן, בדרך כלל מקבלים הנחות וכל מיני בונוסים כמו כבל וכו...

הכי חשוב, בשביל לבדוק את המגברים, לך עם הבס עליה אתה הולך לנגן ואל תשתמש בבס מהתצוגה!!!

ככה תדע איך שניהם נשמעים על אותה הבס, וקח את המגבר שהאוזן שלך (לא של המוכר, שסביר שייספר לך ניסים ונפלאות על המגבר) מתחברת לצליל שלו.

את הבדיקה כדאי לעשות באותו יום בהפרש של חצי שעה עד שעה. ככה ההתרשמות תהייה מדוייקת יותר.

הבנו? 

עכשיו מה שנשאר זה לעשות, וכמובן, אתה מוזמן לספר מה קנית.

בהצלחה.

פורסם

תודה מקרב לב. הפנמתי והחכמתי.

אני באמת אקח לתשומת ליבי את כל הטיפים וההמלצות.

יכול להיות שייקח קצת זמן אבל מבטיח לעדכן.

וגם... בראש ובנפש ילד קטן ומתלהב, בגוף... איש גדול :sunglasses:.

ללא ההתלהבות החיים היו משעממים.... 

שוב תודה לכולם.

פורסם

הבטחתי לעדכן...

אחרי הרבה לבטים, השיקול בסוף היה לקנות מגבר בעיקר ללימוד ואימון בבית בלבד, כבר יש חיבור חזק לבס אז אני מאמין שלאחר תקופה בטח יהיה שידרוג והפעם עם שיקולים אחרים.

השיקול הכספי השתנה והיה אך ורק במחשבה לשידרוג הבא... (אני מאמין שעם הניסיון אדע יותר מה אני צריך ורוצה).

קניתי ביד2 Trace Elliot Boxer65. רמקול 12" , הספק 65W, מאסיבי עם רשת מתכת. מאוד עוצמתי לחדר ובהחלט מספיק לי.

סאונד שמן, באסי מאוד, אפילו כבד משהו אבל בשעתיים ניגון שלי מאז הרכישה מתחיל להתחבר למגבר.

זה הסאונג שחיפשתי פחות או יותר, אבל מי שמכיר את הסיגנון והאופי של Trace Elliot ככה הם נשמעים?

(רק אחרי ששמתי את הbass לרבע, מידי וטרבל בשעה שתים הסאונד "נרגע" קצת מהבומים (לא רעשים, המגבר תקין, אני חושב...).

בכל מקרה תודה לכל מי שייעץ. אני מרוצה.

פורסם

יש מצב שהבומים זה בעיית מיקום של המגבר או אקוסטיקה של החדר.

נסה להזיז אותו, להרים על משהו, או להעביר לחדר אחר ותבדוק אם זה חוזר על עצמו.

ותתחדש כמובן!

פורסם

זה היה המגבר הראשון שלי! (אם יש מאחורה ליד השקע מדבקה מלבנית קטנה צהובה יתכן שזה ספציפית המגבר שלי :)))) 

יופי של התחלה, תתחדש!

פורסם

חחח...foofig, אני אבדוק בערב...

אחלה מגבר. ממש נהנה ממנו. לגבי העצה של ibass, אין בעיה במיקום (אולי באקוסטיקה), אבל פשוט נראה לי שזה הסאונד של המגבר הספציפי הזה ונראה לי של trace elliot בכלל.

foofig - מה אתה אומר?

ארכיון

הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.

• Create New...