אבירם פורסם אוקטובר 28, 2017 פורסם אוקטובר 28, 2017 קראתי בפורום על נושא רכישת קונטרה בס למתחילים והבנתי שאני אני הולך להסתבך עם קונטרה בס אקוסטי אם אני ארכוש משהו זו מכלי זמר ורציתי לשאול את דעתם של החברים בעלי נסיון האם רכישה של קונטרה בס חשמלי יותר קלה? הכנה של הכלי הקושי לנגינה נכונה וכו... כפי שצויין. וכן האם האפקט המוזיקלי דומה לקונטרה בס אקוסטי?
tomersg פורסם אוקטובר 28, 2017 פורסם אוקטובר 28, 2017 שני כלים שונים עם דמיון רב. לפני כמה שנים הייתי באותו מקום שאתה נמצא כעת. נורא רציתי להגשים את החלום ולהתחיל לנגן על קונטרבס אבל היתה לי רתיעה מקונטרבס אקוסטי, גם בגלל חוסר ידע, מחיר, גודל וכו. וקונטרבס חשמלי יותר קרץ לי, גם מבחינת גודל, קלות ומחיר. בארץ המבחר כמעט לא קיים, ולפני כעשור היה לא קיים. לבסוף הזמנתי קונטרבס חשמלי זול יחסית של PALATINO מארה"ב במשלוח - יתרונות - מנזורה - כלומר אורך גריף דומה לקונטרבס אמיתי, וצורת הגריף מעוגלת ומאפשרת נגינה בקשת. בהמשך שיפרתי אותו מבחינת סאונד שיהיה יותר דומה לקונטרבס אקוסטי. כמוכן אפשר לשבת איתו על כסא כמו בנאדם ולנגן בכיף כמו שמגנים צ'לו חסרונות - די כבד, יחסית לחשמלי, וגדול, יחסית לחשמליים אחרים. אלקטרוניקה בסיסית לא להיט אלא אם משדרגים. כמוני. איתו התחלתי ללמוד אצל מורה טוב, שהדגיש את חשיבות האימון על קונטרבס אמיתי אקוסטי. ובהמשך נקלע כזה לדרכי, KAY ישן וחמוד במחיר טוב. לא כלי מאוד מקצועי ומדהים אבל בסדר גמור. ואכן יש הבדל בין הכלים. זה שונה להפיק צליל מהאקוסטי ללא הגברה. התחושה שונה, העמידה שונה. נוכחות הגוף משנה את הגישה, הפוזיציה שונה. חסרונות - מאוד מגושם וגדול - אישית לא מעיז להוציא אותו מהבית, להכניס לאוטו וכו'. אני מאוד מאוד מכבד חבר'ה שעושים זאת ועוד על בסיס קבוע אבל זה לא בשבילי, תודה. אני כן מנגן מידי פעם על החשמלי ויצא גם להופיע איתו וזה נשמע סבבה לגמרי. יש הרבה קונטרבסיסטים בעולם שמופיעים עם קונטרבסים חשמליים. כמובן זה גם תלוי בז'אנר שלך. למוזיקה קלאסית - אין מצב חשמלי. לג'ז וכל השאר - למה לא. בכיף
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.