huckbuc פורסם יוני 7, 2018 פורסם יוני 7, 2018 היום התנגן ברדיו באוטו "המקום הכי נמוך בתל אביב" של אסתר שמיר, וגרם לי לתהות - מי היה הראשון להקליט סלאפ בארץ? לפי מה שאני קורא, השיר הזה יצא ב-1981 (האלבום בעל אותו השם יצא רק ב-82). עוד לפני כן, ב-79, יצא האלבום עתיר-הסלאפ של "חמסין", שדיסקסנו אותו כבר ממושכות. מישהו מכיר סלאפ יותר מוקדם בארץ? האגודלים של לארי גראהם ולואי ג'ונסון הרי עבדו במרץ כבר כמה שנים קודם לכן. סתם בשביל הכיף, עוד קצת סלאפ עברי מוקדם: מיקי שביב ב"התעוררות" של שם טוב לוי מ-1981 - אלון נדל מכניס צליל סלאפ אחד לפני כל פזמון, ב"נם לא נם" של גידי גוב מ-1983:
tomersg פורסם יוני 7, 2018 פורסם יוני 7, 2018 (נערכה) צביקה פיק? במעלה מעלה יש איזה רגע אחרי המעבר בערך בדקה שלוש ומשהו.. שנת 78 ומי במנגן בהקלטה המקורית במקום הכי נמוך? איתן גידרון או אוהד אינגר? לגידרון יש גם קצת סלאפ במטוס סילון של ארצי, אבל זה מ 81. עריכה אחרונה יוני 7, 2018 על ידי tomersg
huckbuc פורסם יוני 7, 2018 מחבר פורסם יוני 7, 2018 יפה! אכן סלאפ, ואכן 1978. התקדמנו. מי הבסיסט בהקלטה? בקליפ זה מוטי דיכנה (והגיטריסט הוא גיורא קנת, לא?). רק היום גיליתי שאתר mooma ירד מהרשת. חבל, הוא הרבה פעמים עזר לי בשאלות כאלה.
huckbuc פורסם יוני 7, 2018 מחבר פורסם יוני 7, 2018 בניסיון לגלות מיהו הבסיסט ב"מעלה מעלה", הגעתי לפוסט הבא מהפייסבוק של גיורא קנת: השיר המדובר הוא "נאסף תשרי", מאותו אלבום של "מעלה מעלה". בדיון (הארוך והכיפי) תחת הפוסט השתתפו בין השאר מוטי דיכנה, אלון נדל וגרי אקשטיין, ואקשטיין כתב: "מאיר ישראל היה המתופף והבסיסט מיכה מיכאלי (כנראה)". אז אולי מיכה מיכאלי ניגן בס גם ב"מעלה מעלה"? אילן - ראיתי שהשתתפת בדיון, תוכל אולי לשפוך אור?
noambt פורסם יוני 7, 2018 פורסם יוני 7, 2018 לפני 7 שעות, huckbuc כתב: רק היום גיליתי שאתר mooma ירד מהרשת. חבל, הוא הרבה פעמים עזר לי בשאלות כאלה. לאחרונה גיליתי את האתר הזה: https://www.discogs.com/artist/1179464-Micha-Michaeli לא ישראלי דוקא ומשום מה נראה שלשם נשפכו כל פרטי הקרדיטים שנעלמו מהמהדורות דיגיטליות של היום. הדף הזה ספציפי של מיכה מיכאלי, אבל לא נותן תשובה לשאלה..
lukatch פורסם יוני 7, 2018 פורסם יוני 7, 2018 יובל, אין לי מושג חוץ מזה שאלה באמת דיכנה וגיורא קנת בצילום, ולא נראה שדיכנה מכיר את הליין המוקלט או עושה איזה מאמץ להיראות כמו מי שמנגן אותו. ואת צביקה, כמו שאתה מבין, כבר אי אפשר כל כך לשאול.
guy_ron פורסם יוני 7, 2018 פורסם יוני 7, 2018 שלמה ארצי - אומרים ישנה ארץ. בגרסה של האלבום מקום מ1982 בפזמון אלון נדל נותן הקפצה
guy_ron פורסם יוני 7, 2018 פורסם יוני 7, 2018 והשיר הכי ישן עד כה עם סלאפ לאורך כל השור הוא של דורי בן זאב משנת 1977 - ואתם רוקדים. לא יודע מי הבסיסט
iBass פורסם יוני 7, 2018 פורסם יוני 7, 2018 יש מצב שמתי כספי? הוא היה מעורב בתקליט הזה די הרבה אבל לא הצלחתי למצוא שום מידע על הנגנים.
tomersg פורסם יוני 7, 2018 פורסם יוני 7, 2018 אולי החברה מברוש עם יוסי מנחם בבס ניגנו בדברים האלה? הם היו די ברירת המחדל האולפנית באותם שנים ובאמת ניגנו כמעט עם כולם, ולא היו כל כך הרבה נגנים כמו היום, אבל גם קרדיטים לא ממש נתנו. ערן סנדרי משליחי הבלוז סיפר לי פעם שאביו ניגן בזמנו עם פיק. אולי הוא יודע משהו.. מיכה מיכאלי נראה לי ששייך יותר לשנות ה 80 וגם נראה לי שסלאפ זה פחות הקטע שלו.. בוא לריו מ 83 כבר ממש חזק בסלאפ. הבנתי שיוסי פיין נתן שם..
huckbuc פורסם יוני 7, 2018 מחבר פורסם יוני 7, 2018 יוסי מנחם וברוש זה כיוון מעניין, אבל לפי מה שאני קורא בוויקיפדיה, הלהקה הוקמה ב-1978, וגיא מצא לנו סלאפ כבר ב"ואתם רוקדים" מ-1977 (איך שכחתי את השיר הזה!). בכל אופן, הנה יוסי מנחם מקפיץ עם האגודל בשחור-לבן, עם ברוש, ב"זהו זה":
tomersg פורסם יוני 7, 2018 פורסם יוני 7, 2018 אכן רשום שברוש הוקמו ב 78 אבל בטח היו פעילים כנגנים בתעשיה עוד לפני. ורשום שגם ליוו את צביקה פיק בשלב מסוים.
tomersg פורסם יוני 7, 2018 פורסם יוני 7, 2018 איזה פרסיז'ן עם הרבה מודיפיקציות. אפשר לראות פיקאפ ג'ז קרוב לצוואר ופיקאפ סטייל גיבסון קרוב לגשר בנוסף לפיקאפ פי. נראה לי שדיברו פה פעם על הבס הזאת.
iBass פורסם יוני 7, 2018 פורסם יוני 7, 2018 בכל מקרה, בעיניין המקורי של הפוסט הזה, שלחתי הודעה לדורי בן זאב לשאול אם הוא יכול לגלות לנו מי הבסיסט. אני מקווה שיענה לי.
huckbuc פורסם יוני 8, 2018 מחבר פורסם יוני 8, 2018 מוריס - תעדכן אם אתה מקבל תשובה, אני סקרן. נזכרתי בעוד שתי דוגמאות סלאפ ישראליות מוקדמות. אחת היא ב"שוב מנגן" של גרי אקשטיין - גירסה עברית נהדרת מ-1980 ל-Do it Again של סטילי דן. יש יציאת סלאפ בולטת ב-3:55, ועוד כמה פופים פה ושם לאורך השיר. לפי מה שאני מבין מכאן, הבסיסט הוא מוטי דיכנה. מיקי שביב מנגן מדי פעם סלאפ על פרטלס (!) באלבום "אפרוחים" של דורי בן זאב מ-1979. למשל בפזמון (0:34) של "דורי בן זה לא בוני אם":
iBass פורסם יוני 9, 2018 פורסם יוני 9, 2018 בתאריך 7.6.2018 at 18:42, guy_ron כתב: והשיר הכי ישן עד כה עם סלאפ לאורך כל השור הוא של דורי בן זאב משנת 1977 - ואתם רוקדים. לא יודע מי הבסיסט האניגמה נפתרה!!! אוהד אינגר.
lukatch פורסם יוני 9, 2018 פורסם יוני 9, 2018 אוהד אינגר זה הבחור ההוא שיש לי את הגרטש 6070 שנת 1964 שלו, רק אומר (-;
huckbuc פורסם יולי 15, 2018 מחבר פורסם יולי 15, 2018 האם יש שירים ישראלים מפורסמים עם טונה סלאפ, סטייל Level 42 ? בשירים של חמסין יש כאמור סלאפ בשפע, אבל הם לא ממש מפורסמים. עוד שתי דוגמאות לא כל כך טובות שעולות לי לראש הן "כוכבים" של תיסלם (צוף פילוסוף על לאדו?) ו"איציק" של פופלקס:
lukatch פורסם יולי 16, 2018 פורסם יולי 16, 2018 אוקיי, הבאת את "מערבה מכאן", אז עכשיו חידון. הברייקים ב-0:46 ו-1:49, איך הם ספורים? קודם כל - מה המיקצב, ואחר כך - איך כותבים את זה.
huckbuc פורסם יולי 17, 2018 מחבר פורסם יולי 17, 2018 נשמע לי כמו התיבה הבאה, במקצב 4/4, אבל עם פיל מוזר. אילן - יש לך "תשובת בית ספר"? אני באמת תמיד מרגיש בוורטיגו ריתמי סביב התיבה הזאת
lukatch פורסם יולי 17, 2018 פורסם יולי 17, 2018 שלחתי לרונן וידאו קטן של גדי סרי, הפרקשניסט של מתי כספי ב-37 השנים האחרונות, מדגים לי איך לספור את הברייק. אני לא יכול להעלות את זה משום מה.
RT פורסם יולי 17, 2018 פורסם יולי 17, 2018 אי אפשר להעלות לפורום וידאו. צריך להעלות אותו לשרת חיצוני (יוטיוב?!) ולקשר. בכל מקרה, מדובר בשני ברייקים שונים שחוזרים בשיר והשני (1:49) הוא הקשה לניתוח כי זה בסוף קטע ארוך שקט ללא קצב מובהק. הברייק הזה לא מתחיל על ה one.
huckbuc פורסם יולי 18, 2018 מחבר פורסם יולי 18, 2018 תודה אילן, ותודה רונן (ששלח לי מאחורי הקלעים את הסרטון לפני שאילן העלה אותו ליוטיוב). אני ניסיתי לרשום את הברייק מהסוג הראשון, ששומעים אותו עם סאונד יותר טוב (גם על ההתחלה וגם ב-0:52) בקליפ הזה: אילן - יש מצב לפתרון בית ספר גם לברייק הזה?
RT פורסם יולי 18, 2018 פורסם יולי 18, 2018 יובל, הדבר שהייתי (אולי) משנה במה שרשמת זה הרבע האחרון - במקום שמינית מנוקדת + שש-עשרית אני חושב שזו טריולה של שמיניות עם שתק בשמינית האמצעית. אולי זה ה feel המוזר שהזכרת. לגבי הברייק השני (לפי גדי סרי ויואב בונצל שבקליפ) זה מה שאני מציע:
huckbuc פורסם יולי 18, 2018 מחבר פורסם יולי 18, 2018 נראה לי בול, מה שכתבת על הברייק השני. אבל אני כבר פחות בטוח במה שאני כתבתי קודם על הראשון, גם עם וגם בלי התיקון שהצעת למה שקורה ברבע האחרון.
RT פורסם יולי 18, 2018 פורסם יולי 18, 2018 מסכים שמאד מבלבל. איה ה One (כמשקל איה פלוטו) הנה הצעה חלופית מהפכנית למה שקורה בתחילת הקליפ האחרון שהעלית: (אגב, זה שם בסימן שאלה גדול את הניתוח שלי למעבר השני...)
lukatch פורסם יולי 18, 2018 פורסם יולי 18, 2018 איך שפגשתי את גדי סרי אמרתי, זהו, כאן ועכשיו אני מכריח אותו לפתור את זה אחת ולתמיד. הוצאתי טלפון ואמרתי להם, לספור לי את הברייק בבקשה. העולם מחכה לתשובה מוחלטת.
huckbuc פורסם יולי 18, 2018 מחבר פורסם יולי 18, 2018 רונן - דווקא המיקום של ה-one לא נראה לי מסתורי או בעייתי (בברייק מהסוג הראשון). תקשיב למופע השני שלו, ב-0:52 בקליפ שקישרתי אליו, בקונטקסט של התיבות שלפניו. לאוזניים שלי נשמע שהצליל הראשון של הברייק נופל בדיוק על ה-one. למישהו פה יש דיבור עם עדו זלזניק? הוא הקלידן שמנגן את הברייק בביצוע הזה (שגם שומעים בו סלאפ הרבה יותר שמן):
RT פורסם יולי 18, 2018 פורסם יולי 18, 2018 יובל, אני התייחסתי רק לברייק בתחילת השיר באותו קליפ (מרוב קליפים שהעלית אפשר להתבלבל), אותו רשמתי והוא בטוח לא מתחיל על ה one. אלא אם זו תיבה חתוכה של 13/16 אםתעבור בין הברייק שבהתחלה לזה שב 0:52 תבחין בקלות שהמהירויות שונות כי בראשון אלו שש-עשריות וב 0:52 אלו טריולות של שמיניות (בחלק השני בברייק, שדומה למה שיש בתחילת השיר)
huckbuc פורסם יולי 20, 2018 מחבר פורסם יולי 20, 2018 רונן - שוב נראה לי שאתה צודק. הברייק הראשון אכן יותר מהיר. אבנר קלמר העלה פעם פוסט לפייסבוק על "שירים שבפעם הראשונה ששמעתם אותם הייתם בטוחים שה-one שלהם במקום אחר, בגלל הפתיחה המבלבלת." התפתח דיון מרתק, ואני ממליץ לכולם להקשיב לדוגמאות. ועוד באותו עניין: כשיהודה עדר התארח ב"טוקבק" של דורון מזרחי, הוא סיפר בין השאר (21:30) שב"ככה את רצית אותי" של תמוז, אריאל זילבר היה סופר את ה-one אחרת משאר חברי הלהקה -
RT פורסם יולי 20, 2018 פורסם יולי 20, 2018 קצת מצחיק שדווקא מכיוון אריאל זילבר מגיע רמז לאמת קוונטית מרובת מופעים. סוג של פרדוקס.
huckbuc פורסם ינואר 12, 2024 מחבר פורסם ינואר 12, 2024 אוקיי! נראה לי שנפתרה התעלומה הריתמית ב"מערבה מכאן", עם תשובה מוסמכת מפי מתי כספי עצמו. בפודקאסט שלו בגל"צ, בפרק על העבודה עם ריקי גל, הוא והמראיין (אוהד בן אבי) מדסקסים בדיוק את הברייק הנ"ל. הנה הקטע הרלוונטי מהפודקאסט: אז אלה התווים: והנה קטע השיר הזה עם קליק מתאים ששמתי: הנקודה שהם מדסקסים היא בעצם הפעם השלישית שמופיע בשיר ברייק ברוח הזאת. הפעם הראשונה היא על התחלת השיר, והפעם השנייה היא ב-0:52. המופעים האלה נמשכים רק תיבה אחת (ולא שתיים, כמו במקרה הקודם), ולמיטב הבנתי הם זהים מבחינה ריתמית ונשמעים ככה עם קליק: הרבע האחרון בתיבה הזאת מכיל שני שלישים ראשונים של טריולה, ואז שש-עשרית אחרונה של חלוקה לשש-עשריות. זה אתגר בתיווי שאני לא סגור על הדרך הנכונה להתמודד איתו, אבל הנה שני ניסיונות שאמורים להבהיר את העניין. זה: או זה: מה אתם חושבים?
lukatch פורסם ינואר 15, 2024 פורסם ינואר 15, 2024 פעם מתי אמר לי שיש קורס שלם על הברייק הזה. אני מתחיל להבין למה. הרווח שיש שם, לפי מה שאתה אומר, הוא 1/48
huckbuc פורסם ינואר 16, 2024 מחבר פורסם ינואר 16, 2024 כן, בדיוק. ההפסקה בין ה"סוף" של הצליל הלפני אחרון להתחלה של הצליל האחרון היא של 1/48. (אבל זה לא ההפסקה של השמינית שרואים בתווים.)
Recommended Posts
צור חשבון חדש או התחבר לחשבון קיים בכדי להגיב
עליך להירשם בכדי לכתוב תגובה
צור חשבון
פתח חשבון בפורום. זה קל ומהיר!
הירשם לפורוםהתחבר
משתמש רשום? התחבר כאן.
התחבר כעת