Ben פורסם אוגוסט 17, 2019 פורסם אוגוסט 17, 2019 הי חברים אני זקוק לעזרתכם אני רוצה למכור את הפנדר פרסישן 1975 שלי ולא יודע כמה היא שווה !? מה עלי לבדוק ? איך מתמחרים ? חשוב לציין שלא הכל מקורי כמו הפיקאפים והפיק גארד . תודה אלדד
lukatch פורסם אוגוסט 18, 2019 פורסם אוגוסט 18, 2019 תתחיל בלהעלות כמה תמונות טובות של הכלי, כולל בלי פיקגארד. תפרט איזה פיקאפ חלופי יש שם. מה עוד לא מקורי? גשר? טיונרים? אלקטרוניקה? הכל חשוב כדי לתת תשובה. חשוב שנראה בתמונות כל פגם, וגם מתחת לפיקגארד, כמה דהה הצבע (מתחת לפיקגארד הוא במצב כמעט חדש) ואם מישהו חצב בעבר לפיקאפים נוספים. בשביל לדעת שווי ריאלי בארץ, התשובה לגבי פנדר ישנות היא בדרך כלל - כמה שיעלה להביא אחת כזאת מחו"ל. כלומר, קודם בודקים בכמה נמכר כלי כזה באיביי (sold items), עושים ממוצע, אבל לא מזייפים - כלומר אם הכלי שלך עם פיקאפ לא מקורי או עבר צביעה מחדש, אז תשווה לכלים עם בעיות דומות שנמכרו בתקופה האחרונה. למה שמצאת, תוסיף $200 משלוח ואת הסך-הכל תכפיל ב-1.17 (מע"מ). מה שקיבלת הוא בערך המחיר הריאלי שלה בארץ. אם תרצה יותר, אתה תתקשה למכור, ואם תבקש פחות - חבל להפסיד, אלא אם כן אתה רוצה למכור מהר יחסית ולא למשוך את זה. אל תשווה למחירים בחיפוש רגיל - זה asking prices, וכוללים כמה הזויים שהסניפו דבק לפני שתימחרו את הגיטרות שלהם, ולא ימכרו אותן בחיים גם בחצי. תמיד תלך לפי עיסקאות שנעשו בפועל וכסף החליף ידיים - sold items. הערה בעניין הפיקגארד הלא-מקורי: בגלל שהיא 1975, הפיקגארד הלא מקורי הוא דווקא לא בעיה. אם היא הייתה 1974 או לפני, אז הייתה לך בעיה גדולה של הפחתת ערך, כי פיקגארד טורטויס מקורי שלם בלי שברים עולה המון (מאות דולרים, בפרה-CBS יכול להגיע גם לאלפים עבוד גארד מקורי בלי עיוותים, התכווצות ושפיצים שבורים), כי אין ומעולם לא היה ריאישיו שנראה כמו המקור. אבל ב-1975 פנדר עברו לפיקגארד שחור שלוש שכבות, אז אין בעיה לקנות ריאישיו ולשפשף קצת את הברק, וזהו.
Ben פורסם אוגוסט 18, 2019 מחבר פורסם אוגוסט 18, 2019 הי lukatch תודה רבה לך על העזרה צירפתי תמונות מקווה לקבל יותר מושג לגבי מחירה וגם מושג כללי לגביה המון תודה
lukatch פורסם אוגוסט 18, 2019 פורסם אוגוסט 18, 2019 החדשות הטובות: הנק-פלייט אכן מתארך אותה ל-1975, האלקטרוניקה נראית בסדר, טוב שאין חציבה נוספת מתחת לפיקגארד. החדשות הככה-ככה: את הפיקגארד מומלץ להחליף. הפיקגארד הלבן הבוהק הזה פשוט כואב בעין על בס וינטאג'. כפתורי הרצועה לא מקוריים, נראים כמו סטראפ-לוק ישנים, אפשר כמובן למצוא מקוריים 70s באיביי, לא נורא יקר אבל כידוע גם זה לא בחינם. אל תקנה חדשים, הם מבריקים כאלה וייראו לא במקום. והפיקאפ, כמו שציינת לא-מקורי, נראה דימארזיו, שזה יחסית בסדר, אם כי מבחינת הערך של הגיטרה כמובן שעדיף בהרבה גריי-בוטום מקורי מאותה שנה, עניין של $200-250 אם יש לך סבלנות וזמן לרפרש את איביי כמה פעמים ביום. אני מניח שהסוויץ' זה פיקאפ בטור/במקביל? החדשות הרעות: ריפיניש. אני יודע שלנגינה זה לא משנה, אבל זה מוריד משמעותית מהערך שלה (זה והפיקאפ הלא-מקורי). יש לך צילום של הנק-פוקט? זה דורש פירוק צוואר. מעניין מה היה הצבע המקורי שלה.
Ben פורסם אוגוסט 18, 2019 מחבר פורסם אוגוסט 18, 2019 הי תודה תודה תודה לך אני דיי חושש לפרק את הצוואר כדאי לא לגרום נזק וגם לא יודע איך להחזיר בצורה נכונה (זה בעיה או שרק נדמה לי?) כשאתה אומר ריפיניש אתה מתכוון למצב הצבע והגימור שנראה די בלוי ? תודה רבה אלדד
iBass פורסם אוגוסט 19, 2019 פורסם אוגוסט 19, 2019 רפיניש הכוונה שצבעו אותה מחדש. אין לך מה לחשוש לפרק את הצוואר. 4 ברגים. רק תדאג כשאתה מוציא את הצוואר מהפוקט, למשוך אותו בצורה ישרה כלפי מעלה ולא באלכסון כי הפוקט לא מרובע. כנ״ל כשאתה מחזיר, בצורה ישרה מלמעלה.
lukatch פורסם אוגוסט 19, 2019 פורסם אוגוסט 19, 2019 אם אתה חושש - אל תפרק את הצוואר. כמו שמוריס כתב, ריפיניש זה צביעה מחדש. זה מוריד משמעותית מהערך של הגיטרה. בוא נקווה שלפחות לא היה שם custom color במקור, כי אז הצער על אובדנו יהיה גדול. לא שאלת איך אני רואה שזה ריפיניש... @iBass, אם הוא לא מיומן בזה או לא בטוח בעצמו, עדיף שלא יפרק את הצוואר לבדו בפעם הראשונה. יכול להיות שם shim שייפול והוא לא יידע לאן להחזיר, וגם אחר כך צריך לסדר alignment טוב, זה תנועה אחת קטנה שלוקחת שנייה אבל צריך לדעת מה עושים. הפוקט של פנדר, בוודאי בשנות ה-70, הוא לא מהודק ומדויק ויש תנועה אפשרית לצדדים.
Ben פורסם אוגוסט 19, 2019 מחבר פורסם אוגוסט 19, 2019 (נערכה) תודה רבה לכם האם הגיטרה זאת לא גיטרה זהה(צירפתי תמונות)? וכן אני חושש מי לפרק ובעיקרלהחזיר,אני גם מצרף תווך מחירים ריאלי של Reverb- אני לא בטוח ,אבל לפי האתר https://reverb.com/p/fender-precision-bass-black-1975 גם כפתורי הרצועה נראים אותו דבר הדבר היחידי זה הפיקאפ הלא מקורי האם יש עדיין ערך לגיטרה כזאת כמו שהיא? היא נשמעת מצויין בעלת גוון מאוד מאוד רך! תודה אלדד עריכה אחרונה אוגוסט 19, 2019 על ידי RT אין להעלות לפורום תמונות מאתרים אחרים מפאת הפרת זכויות יוצרים. אנא קראו את חוקי הפורום.
RT פורסם אוגוסט 19, 2019 פורסם אוגוסט 19, 2019 לפני כשעה, lukatch כתב: לא שאלת איך אני רואה שזה ריפיניש... החורים של ברגי הפיקגארד מלאי צבע? פס הצבע הברור בקצה ה control cavity?
lukatch פורסם אוגוסט 19, 2019 פורסם אוגוסט 19, 2019 לא, היא ממש לא זהה. כי זאת מהלינק היא מקורית. צבע מקורי, ופיקאפ פנדר. כפתורי הרצועה בבס שלך לא מקוריים, סמוך עלי. רחוקים מאוד ממקוריים. אבל זה דווקא לא משנה הרבה ולא מוריד מהערך שלה כי קל מאוד ולא יקר למצוא כפתורים מקוריים ולהבריג אותם למקום. בן, אתה לא יכול לטעון ש"הדבר היחידי זה הפיקאפ הלא מקורי". זאת טענה לא ישרה. הצבע הוא דבר עקרוני מאוד בערך של הגיטרה. מי שהוריד את הצבע המקורי, קילף בטיפשותו בין שליש לחצי מהשווי שלה. פיקאפ 1975 אתה יכול למצוא די בקלות, 200-250 דולר, וזה פותר את עניין הפיקאפ, אבל את הצבע המקורי שום דבר כבר לא יחזיר. ויש לזה משמעות בגיטרה בגיל הזה. לשאלה שלך: בוודאי שיש לה ערך! אספן וינטאג' יתרחק ממנה, אבל לא כולם אספני וינטאג'. היא יכולה להיות אחלה בתור מה שנקרא player grade, כלומר גיטרה שנועדה לנגינה ולא לאספנות, וגם אם נעשו בה שינויים, הם לא כאלה שפוגעים בנגינה או בצליל. יש אנשים שמחפשים דווקא כלים כאלה, כי הם מאפשרים לקנות פנדר וינטאג' עם כל יתרונות הנגינה והסאונד של פנדר וינטאג', רק בחצי מחיר. אני מעריך שתוכל לקבל עליה בלי בעיה 6,000 ש"ח. עם הצבע המקורי והפיקאפ המקורי זה היה יכול להגיע ל-10-11. אני מאוד מקווה שמי שקנית אותה ממנו אמר לך שהיא עברה צביעה.
Ben פורסם אוגוסט 19, 2019 מחבר פורסם אוגוסט 19, 2019 קיבלתי בעזרתם תמונה יותר ברורה לגבי הערך שלה ומושג לגביה אני רוצה להודות לכם תודה רבה זאת הפעם ראשונה שלי שניכנסתי ונרשמתי ל ibass אין לי מילים, רק להודות לכם שוב ולחזור בעתיד תודה אלדד
lukatch פורסם אוגוסט 20, 2019 פורסם אוגוסט 20, 2019 עידכנתי קצת את ההערכה, במצב מקורי מחיר הוגן בארץ היה 10-11,000, במצבה הנוכחי בערך 6,000. אני במקומך הייתי מוצא פיקאפ 75' מקורי באיביי, קצת סבלנות ויהיה כזה, יעלה בערך 900-1,000 ש"ח. ופיקגארד שחור. ואז הבעיה היחידה תהיה הריפיניש, בזה אין מה לגעת. ואז היא תהיה יותר אטרקטיבית לקונים ותוכל לבקש ולקבל גם 7,000-8,000. כל האמור הוא דעתי האישית בלבד.
iBass פורסם אוגוסט 20, 2019 פורסם אוגוסט 20, 2019 לפני 20 שעות, Ben כתב: קיבלתי בעזרתם תמונה יותר ברורה לגבי הערך שלה ומושג לגביה אני רוצה להודות לכם תודה רבה זאת הפעם ראשונה שלי שניכנסתי ונרשמתי ל ibass אין לי מילים, רק להודות לכם שוב ולחזור בעתיד תודה אלדד זה ההבדל בין דיוני סרק שטחיים בפייסבוק לבין דיונים כאן בפורום!
Ben פורסם אוגוסט 20, 2019 מחבר פורסם אוגוסט 20, 2019 לדברים טובים תמיד חוזרים ומהר לקחתי סיכון אבל שווה להבין עד הסוף ! צירפתי תמונות מהפירוק של הצוואר תודה אלדד
lukatch פורסם אוגוסט 21, 2019 פורסם אוגוסט 21, 2019 קשה מאוד להבין מזה מה היה הצבע המקורי. יכול להיות שהיא הייתה "וולנאט" - מה שמכנים מוקה. לפחות זה נראה כמו גוף פנדר מקורי ולא משהו חלופי, לפי הראוטר-האמפ.
Ben פורסם אוגוסט 26, 2019 מחבר פורסם אוגוסט 26, 2019 הי חזרתי לעוד שאלה אשמח מאוד לעזרתכם תודה רבה צירפתי תמונה של החלק התחתון שיש בו שבר בצבע שלא שמתי לב אולי אפשר להבין יותר טוב מהתמונה לגבי הריפיניש מה שגם לא ציינתי שלפני מספר שנים הפיקארד המקורי נשבר ובכלי זמר לא היה אחד מתאים בול אז בשביל הנוכחי היה צורך לקדוח מספר ברגים בשביל להצמידו לגוף אולי בגלל זה יש חורי ברגים שונים אחד מהשני אולי ? תודה רבה לכם
huckbuc פורסם אוגוסט 26, 2019 פורסם אוגוסט 26, 2019 בלי להבין בפרסיז'נים ובריפינישים, נראה לי שעדיף שתצלם תמונה באיכות יותר גבוהה
lukatch פורסם אוגוסט 27, 2019 פורסם אוגוסט 27, 2019 אם אני מבין משהו מהצילום, זה ששייפו את הגוף לגמרי לפני הצביעה מחדש, וששיכבת הצבע החדשה היא עבה מאוד.
iBass פורסם אוגוסט 28, 2019 פורסם אוגוסט 28, 2019 לפני 15 שעות, lukatch כתב: אם אני מבין משהו מהצילום, זה ששייפו את הגוף לגמרי לפני הצביעה מחדש, וששיכבת הצבע החדשה היא עבה מאוד. ככה זה באמת נראה. נראה כאילו הצבע עורבב עם פוליאסטר ולכן העובי הגדול של החומר, או שמרחו על הצביעה הסופית שכבה מכובדת של פוליאסטר. צורות השבירה האלה (כמו פלסטיק שבור) אופייניות לפוליאסטר.
lukatch פורסם אוגוסט 28, 2019 פורסם אוגוסט 28, 2019 מבקש להבהיר בזאת שלמרות יחסי הציבור הגרועים של הפוליאסטר, ופסטיבל שירי לכה ניטרו שמבוצע שוב ושוב, אני באופן אישי מעולם לא מצאתי שום דבר רע ב-thick-skin של פנדר בשנות ה-70. היו לגיטרות מהתקופה ההיא בעיות אחרות, קשות יותר ופחות, אבל גימור עמיד זה דווקא יתרון בעיני. ולא, זה לא "סותם" את הסאונד. הרבה פעמים שמעתי את אותה גיטרה לפני ואחרי הורדת הפוליאסטר, וזה בדיוק אותו דבר. אם היא סתומה, זה לא בגלל עובי הפוליאסטר אלא בגלל שהיא כזאת והייתה כזאת גם אילו לא נצבעה בשכבה עבה של פוליאסטר. מכירים ריקנבאקר? יש שם גימור יותר עבה ויותר קשיח מפוליאסטר: שכבה עבה של conversion varnish, שנשבר כמו זכוכית, אם הוא נשבר. נראה לכם שזה חומר שלא ראוי לבאסים? שסותם את הסאונד? ובכן, זה החומר שג'אקו שם על הפינגרבורדים שלו. מישהו פה חושב שהסאונד של ג'אקו סתום?
Ben פורסם פברואר 10, 2020 מחבר פורסם פברואר 10, 2020 הי לכולם חזרתי לשאלה קטנה איזה פרט יש לבס הזאת האם Frets Medium Jumbo? תודה
Recommended Posts
צור חשבון חדש או התחבר לחשבון קיים בכדי להגיב
עליך להירשם בכדי לכתוב תגובה
צור חשבון
פתח חשבון בפורום. זה קל ומהיר!
הירשם לפורוםהתחבר
משתמש רשום? התחבר כאן.
התחבר כעת