oozioz פורסם ספטמבר 26, 2019 פורסם ספטמבר 26, 2019 (נערכה) למכירה Fender Precission 1966 עם צוואר ריאשיו. בס מפלצת למי שמחפש סאונד וינטאג׳ אמיתי במחיר של קאסטום שופ. הגוף - שנת 66 מקורי - פיניש מקורי ורליק חלומי פיקאפים - 66 מקוריים, הלחמות מקוריות אלקטרוניקה - אמריקאית לא מקורית צוואר - ריאשיו 62 עם רליק עדין קייס - ROADRUNNER לא מקורי הגיטרה נקנתה בעבר דרך דילר בארה״ב ומקוריות החלקים אומתה ב-B&G בארץ. נשמעת חלום, לא כבדה וכיפית רצח. הגוף לבד שווה באזור ה-$4000... יש מלא תמונות והכל מפורט - יש גם הדגמת וידיאו למי שמעוניין. מחיר: 11,500 ש״ח איסוף מתל אביב עוז - 0548190010 עריכה אחרונה ספטמבר 26, 2019 על ידי oozioz
lukatch פורסם ספטמבר 27, 2019 פורסם ספטמבר 27, 2019 אני לא יודע איך ומתי B&G הם סמכות לאישור אותנטיות של חלקים של פנדר. בוא תלך איתי רגע, נעשה את זה לאט ובשלבים. אם היה מספר סידורי, היה יותר קל (בהנחה שהפלטה מקורית), אבל אין. אמורה להיות פה F-plate ממוספרת, אבל הפלטה חלקה לגמרי. אז נציין מיד שהפלטה היא חלקי חילוף, נשאל לאן ובעיקר למה נעלמה הפלטה המקורית ועל איזה גיטרה היא מורכבת היום והאם הבעלים הנוכחי שלה מודע לזה שהפלטה שלו הגיעה מגיטרה אחרת, ומכאן נתקדם לפי פיצ'רז: הגוף והפיקגארד הם בוודאות פנדר ישן. הפיקגארד מתאים בפאטרן שלו לסוף שנות ה-60, הוא שלם לגמרי (רובם עם שפיצים שבורים/סדוקים) ויפה שיש לו את פלטת הסיכוך. הפיקאפ נראה טוב, לא יכול להגיד כלום מעבר לזה. הגשר הוא לא 66 - אז זה עוד היה הגשר עם החריצים בסאדלס, וגם שנה אחרי, אז הגשר שנראה בצילום הוא 68'+. כמה ישן הגוף? קשה לדעת במדויק, אבל מה שכן אפשר להגיד הוא שהצבע נראה פוליאסטר, בעיקר לפי הרליק האופייני לפוליאסטר - ירדו הקלירקואט (לכה) והצבע אבל השפשוף לא מגיע לעץ עצמו, שנשאר בהיר ו"חדש" בגלל שכבת הפוליאסטר. השברים בצבע ליד הפוקט נותנים רמז נוסף שזה פוליאסטר ולא ניטרו. כלומר שהגוף הוא 1968 או מאוחר יותר. אבל לא אחרי 74', לפי המיקום של החורים לטאג-בר. אז הגענו למסגרת זמן של 6 שנים, 68-74. אם נניח לרגע שהפיקאפ מקורי לגוף (אין הוכחה לזה, אבל נניח שמה שאמר לך המוכר הוא נכון), בלאק בוטום היו עד 1969 (אז הם הוחלפו בגריי-בוטום), מה שמביא אותנו למסקנה/הערכה שהגוף הוא 1968/9.
Noam Zalt פורסם ספטמבר 29, 2019 פורסם ספטמבר 29, 2019 אני לא מומחה גדול לוינטג', אבל אני יכול להגיד שניגנתי על הגיטרה הזו והיא פשוט מדהימה!!! סאונד חלום, ונוחה מאוד, שמה את הפרסיז'ן 78 שלי בכיס הקטן.... ממליץ מאוד לכל מי שמחפש גיטרה עם סאונד מעלף.
lukatch פורסם ספטמבר 29, 2019 פורסם ספטמבר 29, 2019 לפני כשעה, Noam Zalt כתב: אני לא מומחה גדול לוינטג', אבל אני יכול להגיד שניגנתי על הגיטרה הזו והיא פשוט מדהימה!!! סאונד חלום, ונוחה מאוד, שמה את הפרסיז'ן 78 שלי בכיס הקטן.... ממליץ מאוד לכל מי שמחפש גיטרה עם סאונד מעלף. אני בטוח שזה ככה. רק רציתי שהפרטים יהיו מדויקים ככל האפשר, כי יש לזה הרבה משמעות, ובכלים כאלה המחיר הוא כמעט אך ורק לפי ערך אספני כמעט בלי הפרמטר של איכות הכלי עצמו. ולכן חשוב לדייק במיוחד כשמדובר ב-parts bass כזה. בגיטרות וינטאג' אתה יכול לקבל הערכת מחיר מג'ורג' גרוהן, שמקובלת בעולם האספנות כפסיקת בית המשפט העליון, בלי שהוא אפילו יראה אותה: הוא אומר לך איזה פרטים הוא צריך ואיזה צילומים הוא רוצה לראות, ועל סמך זה הוא קובע מחיר. הוא אפילו לא שומע אותה, כי בשביל הערך הכספי שלה זה לא משנה.
oozioz פורסם אוקטובר 8, 2019 מחבר פורסם אוקטובר 8, 2019 בתאריך 27.9.2019 at 11:21, lukatch כתב: אני לא יודע איך ומתי B&G הם סמכות לאישור אותנטיות של חלקים של פנדר. בוא תלך איתי רגע, נעשה את זה לאט ובשלבים. אם היה מספר סידורי, היה יותר קל (בהנחה שהפלטה מקורית), אבל אין. אמורה להיות פה F-plate ממוספרת, אבל הפלטה חלקה לגמרי. אז נציין מיד שהפלטה היא חלקי חילוף, נשאל לאן ובעיקר למה נעלמה הפלטה המקורית ועל איזה גיטרה היא מורכבת היום והאם הבעלים הנוכחי שלה מודע לזה שהפלטה שלו הגיעה מגיטרה אחרת, ומכאן נתקדם לפי פיצ'רז: הגוף והפיקגארד הם בוודאות פנדר ישן. הפיקגארד מתאים בפאטרן שלו לסוף שנות ה-60, הוא שלם לגמרי (רובם עם שפיצים שבורים/סדוקים) ויפה שיש לו את פלטת הסיכוך. הפיקאפ נראה טוב, לא יכול להגיד כלום מעבר לזה. הגשר הוא לא 66 - אז זה עוד היה הגשר עם החריצים בסאדלס, וגם שנה אחרי, אז הגשר שנראה בצילום הוא 68'+. כמה ישן הגוף? קשה לדעת במדויק, אבל מה שכן אפשר להגיד הוא שהצבע נראה פוליאסטר, בעיקר לפי הרליק האופייני לפוליאסטר - ירדו הקלירקואט (לכה) והצבע אבל השפשוף לא מגיע לעץ עצמו, שנשאר בהיר ו"חדש" בגלל שכבת הפוליאסטר. השברים בצבע ליד הפוקט נותנים רמז נוסף שזה פוליאסטר ולא ניטרו. כלומר שהגוף הוא 1968 או מאוחר יותר. אבל לא אחרי 74', לפי המיקום של החורים לטאג-בר. אז הגענו למסגרת זמן של 6 שנים, 68-74. אם נניח לרגע שהפיקאפ מקורי לגוף (אין הוכחה לזה, אבל נניח שמה שאמר לך המוכר הוא נכון), בלאק בוטום היו עד 1969 (אז הם הוחלפו בגריי-בוטום), מה שמביא אותנו למסקנה/הערכה שהגוף הוא 1968/9. אני מניח שאתה יודע מי אלו B&G מי הם היו קודם, ככה שמעניין לדעת למה אתה חושב שחברה של אנשים בעלי מוניטין בינלאומי, ששנים עוסקים בויטנג' וברפליקות, מבינים פחות ממך? לפסוק לגבי מקוריות הסוג של הפיניש לפי תמונה גם ג'ורג' גרוהן לא היה עושה. פנדר השתמשו בפולרפלסט עוד בשנת 1963, כך שלא היה קובע שהגוף הוא 68+.... אם התגובה לפוסט הייתה נכתבת בצורה פחות יהירה הייתי יותר מנסה לקבל אותה אבל יש קטע אצל הרבה אנשים שישר מרגישים שהם יודעים יותר טוב מכל אחד אחר. אשמח לקבל באופן פרטי כל טענה ולנסות להגיע לשורשים שלה על מנת לאשר אם נכונה או לא.
RT פורסם אוקטובר 8, 2019 פורסם אוקטובר 8, 2019 לפני כשעה, oozioz כתב: אם התגובה לפוסט הייתה נכתבת בצורה פחות יהירה הייתי יותר מנסה לקבל אותה אבל יש קטע אצל הרבה אנשים שישר מרגישים שהם יודעים יותר טוב מכל אחד אחר. אשמח לקבל באופן פרטי כל טענה ולנסות להגיע לשורשים שלה על מנת לאשר אם נכונה או לא. דווקא עדיף לנסות להגיע לשורשים כאן בדיון. זה רלוונטי עבור כל הקוראים. יהיר או לא, אני לא מכיר אדם נוסף בארץ שיש לו חצי מהידע של אילן לגבי כלי וינטאג'. אפשר לא לאהוב את זה אבל אי אפשר להתכחש. הוא נימק כל נקודה שהעלה. אם לדעתך יש לו טעויות אתה מוזמן להתייחס ספציפית ולהסביר.
iBass פורסם אוקטובר 8, 2019 פורסם אוקטובר 8, 2019 אני לא מצדיק התנסחות כזו או אחרת ולא לוקח שום צד בדיון. רק אציין שאם יש כאן, ובכלל בארץ, ואולי גם מעבר לגבולות המדינה, מישהו שמבין בוינטאג׳ זה @lukatch
lukatch פורסם אוקטובר 8, 2019 פורסם אוקטובר 8, 2019 אני עומד לחלוטין מאחורי הקביעה שלי: מה שיש לך שם זה גוף 68' לכל המוקדם, 69' לכל המאוחר, בלי מספר. אני עובד עם עובדות ונתונים, לא עם אמונה.
lukatch פורסם אוקטובר 8, 2019 פורסם אוקטובר 8, 2019 לפני 11 שעות, oozioz כתב: פנדר השתמשו בפולרפלסט עוד בשנת 1963, כך שלא היה קובע שהגוף הוא 68+.... מי דיבר על פולרפלאסט? פוליאסטר זה דבר אחד ופולרפלאסט זה דבר אחר לגמרי.
Recommended Posts
צור חשבון חדש או התחבר לחשבון קיים בכדי להגיב
עליך להירשם בכדי לכתוב תגובה
צור חשבון
פתח חשבון בפורום. זה קל ומהיר!
הירשם לפורוםהתחבר
משתמש רשום? התחבר כאן.
התחבר כעת