Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

fender musicmaster

Recommended Posts

פורסם

הי לכולם

מנסה להבין מה הערך הכספי של ה fender musicmaster שלי

של הגוף פלוס כפתורי ווליום טרבל וגם  הפיקגארד והגשר

יש גם את פיק אפ אבל הוא תקין 

אין לי גם מושג מאיזה שנה היא יוצרה?

לצערי הרב יש לי רק את הגוף ללא הצאוור 

אשמח לעזרה 

תודה

20200307_182548.jpg

20200307_182552.jpg

20200307_182559.jpg

20200307_182608.jpg

20200307_182616.jpg

20200307_182623.jpg

פורסם

שנת ייצור 77-80 (לפני 77 הנק פוקט והחלק של הפיקגארד שמקיף אותו נראו אחרת)

פורסם

הי

אני מנסה להבין אם יש ערך לפיק אפ  ולאלקטרוניקה במכירה

הוא לא עובד 

זכור לי שלפני שנים הלחמתי שם משהו אבל לא הצליח לעבוד

אולי אם מישהו מבין אולי צריך להלחים אחרת  ?

יש גם את המדבקה עם המספר   אין לי מושג  מה זה אומר ?

ויש מספר גם  על הפיק אפ?

אשמח לעזרתכם

תודה רבה

20200309_214219.jpg

20200309_214226.jpg

20200309_214242.jpg

פורסם

הי בן,

יש ביוטיוב המון סרטונים בנוגע לתיקון ובדיקת פיקאפים. חפש משהו בנוסח "how to check if guitar pickup is working" ניסוחים דומים ופשוט שב ותראה איך חיווט עובד נכון כי זה משהו שמאוד מורכב להסביר בכתב.

מכיוון ששאלת כמה הבס שווה, אני מניח שאתה רוצה לתקן את הבס בשביל למכור. אז לגבי המחיר חפש "fender musicmaster bass price" ולהשכלתנו, מי שירצה לקנות את הבס הזו יהיה מישהו שמחפש את הבס המסוימת הזו (שכרגע רק חלק ממנה נמצא וזה אומר שהערך שלה כמשהו מקורי לא קיים בכלל), אשרות שניה (וגרועה ביותר בעיני) למכור מישהו שלא מבין בכלל בכלי ומספרים לו סיפור יפה בשביל שיקנה את הכלי/מוצר כמו שמוכרים בחנויות עושים, בנוסף, במציאות של היום שיש בישראל, יש כלים זולים וטובים בסכום של 1000-2000 ש"ח אז ספק אם מישהו ירצה לקנות.

אפשרות נוספת, לתקן את הכלי בשביל הכיף בין אם מנגנים עליו או לא. אם זה בשביל הכיף ואתה נהנה מהתהליך, פשוט תהנה. אם בשביל לנגן על הבס, תעשה חישוב של העלויות כי יכול להיות שעדיף לך בס חדשה. יש את Ibanez GSR200 שמומלצת בחום ועולה כ1000 שקל, ואתה באילת אז בכלל אתה משלם בלי מע"מ.

בהצלחה. 

פורסם

המספר על המדבקה שמאחורי הפיקגארד הוא המספר הסידורי של הבס, שהופיע גם על ההדסטוק. שנת הייצור היא סוף 1977 עד 1978. זה אומר שצדקתי בהערכה שלי מהתשובה הקודמת, אגב. 

המספר בחותמת על הפיקאפ מטושטש בצילום, אבל זה קוד שממנו אפשר גם ללמוד על שנת הייצור. 

הפיקאפ נראה לי מקורי. יש לו 6 מגנטים כי במיוזיקמסטר פנדר השתמשו באותו פיקאפ לגיטרה ולבס. לכן כיסוי הפלסטיק סגור ולא רואים את המגנטים. זה עדיין עובד מצוין כפיקאפ בס. 

פורסם

תודה לך 😀

חפרתי קצת  

והלחמתי כבל בחשמל של הפיק אפ  

ומה שלא עבד לפני  עובד אכשיו 

כאשר אני מחבר כבל לבס ולכרטיס קול 

רואים בערוץ בתכונה שהוא מגיב לנקישות על הפיק אפ 

וגם שמועים את הנקישות 

אני מעוניין למכור את כול הגוף  

מה שאני לא בטוח  הוא שאין לי צאוור שאני יכול להיות בטוח שהפיק אפ  עובד  ותקין (דרך נגינה)

יש איזה בדיקה שתעיד שהפיק אפ תקין ?

תודה רבה לכם :)))

פורסם

אפשרות אחת היא שתמצא צוואר מיוזיקמסטר 77' והלאה (מ-77' זה בעצם צוואר של מוסטנג עם לוגו של מיוזיקמסטר): הטיונרים יותר גדולים, והלוגו הוא 70s עם כיתוב "מיוזיקמסטר בס" גדול ובצורת קשת, כמו בפרסיז'ן או סטרטוקסטר. ואז תמכור בתור בס חלקים. 

האפשרות השנייה היא שתפרק את מה שיש לך ותמכור בנפרד. גוף, פיקגארד, מעגל (יתאים גם לפרסיז'ן), פיקאפ, גשר, אפילו כפתורי רצועה משנות ה-70 שווים כסף, ואפילו הברגים של הפיקגארד. באפשרות הזאת אתה תקבל משמעותית יותר כסף, אבל זה יותר התעסקות. 

פורסם

המון תודה :))

ראיתי שבאייבי מחיר בס כזאת שלמה נמכרת בין 750 ל1200 דולר 

וצאוור לבד בין 200 ל300 דולר 

אם כך מחיר הגוף כמו שיש לי שווה בערך ב700  דולר?

או שהגזמתי ?

תודה 

פורסם

שאלה 🤔

אני רואה סירטונים ביוטיוב ומקשיב לסאונד של  המיוזיקמסטר 

אני אוהב את הסאונד של גאז בס יותר ,מנסה להבין אם הסאונד קרוב לגאז בס?

איך אפשר להגדיר את הסאונד שלה 

קרוב  יותר ללפרסיז'ן או לגאז בס ?

תודה רבה

פורסם
לפני 4 שעות, Ben כתב:

שאלה 🤔

הנה עזרה בקיצור תהליכים.

תגדיר בצורה מדייקת מה אתה רוצה לעשות ולאן אתה מנסה להגיע. לענות על השאלות שיובילו לעוד שאלות שיובילו לעוד שאלות וכו.... רחוק מלהיות מעשי וחסר אעם. ברגע שתדע מה אתה רוצה ותכתוב את זה,  יהיה יותר קל לכולם לעזור במידה והדבר יהיה אפשרי כי להגדיר בכתב צליל זה כמו להגדיר בכתב צבע, טעם, ריח. כלומר, אי אפשר להדיר אלא אם יש את החוויה המסוימת לשואל ולנשאל. אי אפשר להסביר לעיוור מלידה מהו צבע כחול. אפשר לנסות להשוות את זה למשהו אחר שנתפס בחושים האחרים אבל זה לעולם לא יהיה אותו הדבר.

ככה השאלות שאתה שואל. תספר מה אתה מעוניין כי אי אפשר להגדיר צליל בכתב. אם ראית סרטונים ביוטיוב, תעשה המלבת מידע בין סרטונים שונים וככה תגיע איכשהו למידע ברור. הדבר כמובן לא מחליף את החוויה האישית.

אם אתה סאונד של ג'אז בס, קנה ג'אז בס  ב1000-1500 ש"ח במקום לנסות להגדיר כמה קרובה המיוזיקמסטר לג'אז בס, כי המיוזיקמסטר קרובה אך ורק למיוזיקמסטר.לך יש חצי מיוזיקמסטר. את רוצה לנסות למכור אותה ב700$, תבחר ללכת על זה בתקווה שאנשים יקנו. אתה מעדיף לקנות צוואר ב300$, להכיב ולמכור אותה כמיוזיקמסטר שלמה? תבחר ללכת על זה בתקווה שיקנו. בכל התהליך הבחירה היא שלך ורק שלך אז תעצור את זרם השאלות, תגדיר לעצמך מה אתה רוצה, ואז ההגדרה תכתוב פה.

במידה ואתה לא יודע צה אתה רוצה (רוב האנשים הם כאלו), פשוט תמצא משהו שאתה מתחבר אליו הכי הרבה ולך ואת סימני השאלה תשאיר בצד כי לא משנה מה כל אחד יכתוב פה האחריות לכלי שתנגן עליו, לסגנון מוזיקה שתנגן, או לכל פעולה שתבצע בחיים היא שלך מתוך בחירה שלך ואין איך להתחמק מזה.

שוב, ובקצרה.

1- תגדיר לעצמך מה אתה רוצה.

2- תיישם מתוך בחירה שלך ושלך בלבד ללא השפעות חיצונית.

בהצלחה.

פורסם
לפני 8 שעות, Ben כתב:

איך אפשר להגדיר את הסאונד שלה 

קרוב  יותר לפרסיז'ן או לג'אז בס?

קרוב יותר לפרסיז'ן. כן, אני יודע שזה פיקאפ סינגל-קויל כמו ג'ז בס, ופרסיז'ן זה המבאקר. אבל שאלת, וזאת התשובה שלי. 

היו לי שלוש כאלה מסוף שנות ה-70 (נשארה אחת, הכי טובה מהן) אז אני די מכיר את הדגם. אני אגיד לך עכשיו משהו קיצוני. מיוזיקמסטר טובה נשמעת לפעמים כמו פרסיז'ן פרה-CBS. זאת הסיבה שהיא אצלי כבר 24 שנים. אגב, יש אלבום של זמרת מאוד ידועה, אני לא אסגיר פה, שהמפיק המוזיקלי ביקש שאשאיל להם את המיוזיקמסטר לקטע אחד. 

פורסם

הי 

תודה רבה לכם😎😎

מה שאני רוצה זה למכור את הגוף כיחידה אחת  

lukath 

בפעם הקודמת עזרתה לי מאוד(תודה גדולה לך) בתמחור ה ופרסיז'ן 75

והיא נמכרה ללא בעיה 

ראיתי באייבי גיטרות כאלו שלמות בסביבות  750  1200 דולר

וצאוור בסביבות 200 300 דולר 

מהו מחיר ריאלי רק לגוף ?לדעתך כמובן:)

תודה רבה 

פורסם

באמת קשה לי לדעת כי לא זכור לי שראיתי למכירה מיוזיקמסטר שלמה חוץ מצוואר. אבל במקרים כאלה, מכירת כל חלק בנפרד תביא לך ללא ספק יותר. החלקים היחידים ש"צריכים" להישאר ביחד הם הצוואר והפיקגארד, בגלל המספר הסידור הזהה שמוכיח מקוריות. היות שהצוואר כבר איננו, אתה יכול לפרק במצפון שקט. 

אם אני אצטרך בכל זאת לתת איזשהי תשובה, זה יהיה הרציונל: בס שלמה מקורית תהיה בסביבות $1,000. מי שיקנה יצטרך למצוא צוואר 77'+ עם טיונרים שיעלה לו נגיד $400 (לא פחות), ואז הוא יקבל בס חלקים שאם הוא יהיה הוגן ולא יסתיר את זה, שווה נגיד $700-800. אז הייתי אומר $400 על הגוף+כל החלקים שעליו. 

פורסם

תודה תודה תודה לך 🤩

אין עלייך 😎

תודה יום נהדר לך🌈🌞🌈

צור חשבון חדש או התחבר לחשבון קיים בכדי להגיב

עליך להירשם בכדי לכתוב תגובה

צור חשבון

פתח חשבון בפורום. זה קל ומהיר!

הירשם לפורום

התחבר

משתמש רשום? התחבר כאן.

התחבר כעת