Sunny פורסם אפריל 14, 2020 פורסם אפריל 14, 2020 (נערכה) בניסיון לראות איך הוא מנגן את הבייסליין במקור (כן, יש ביוטיוב כל מיני קאברים ) נתקלתי בוידאו הזה של הטראמפס והופתעתי לראות שיש שם שני בסיסטים. ידוע שהבסיסט היה רוני בייקר, תהיתי מי השני ולמה היו צריכים שניים, ואם זו היתה תופעה נפוצה? אמנם לא קל לנגן את הריפים של הדיסקו עשר דקות ברצף אבל קשה לי להאמין שהסיבה היא לגיבוי במקרה שהבסיסט התעייף יש עוד מקרים של הופעות מהסוג הזה שיש שני בסיסטים על הבמה? (הכוונה לא להופעות כמו של הבסיסטיות מצפון קוריאה... רגע... בצפייה חוזרת נדמה לי שיש אפילו שלושה בסיסטים? או שאני הוזה עריכה אחרונה אפריל 14, 2020 על ידי Sunny
Sunny פורסם אפריל 14, 2020 מחבר פורסם אפריל 14, 2020 (נערכה) 20 minutes ago, RT said: אחד עם ג'אז בס והשני עם פרסיז'ן, לא מבין מה הבעיה... ומה עם השלישי, הוא יכריע מי מנצח... בעצם השלישי עם גיטרה. אז רק שני בסיסטים עריכה אחרונה אפריל 14, 2020 על ידי Sunny
huckbuc פורסם אפריל 18, 2020 פורסם אפריל 18, 2020 בקליפ הפותח מצולמים שני בסים, אבל זה בבירור לא נגינה בלייב, אלא ליפ-סינק לצלילי הקלטה קודמת. אני לא שומע שני בסים. וכבר היה לנו פעם דיון על שני בסיסטים בהרכב: אורנט קולמן הקליט אלבום (או כמה) עם double quartet: שני סקסופוניסטים, שני חצוצרנים, שני בסיסטים ושני מתופפים. זהירות - מוזיקה מאד לא קומוניקטיבית: לקראת סוף הסרט Round Midnight, אם אני זוכר נכון ממרחק של יותר משלושים שנה, יש סשן הקלטה שבו משתתפים שני קונטרבסיסטים. אבל אני לא מוצא עכשיו את הסרט אונליין.
Sunny פורסם אפריל 18, 2020 מחבר פורסם אפריל 18, 2020 לפני 14 שעות, huckbuc כתב: בקליפ הפותח מצולמים שני בסים, אבל זה בבירור לא נגינה בלייב, אלא ליפ-סינק לצלילי הקלטה קודמת. אני לא שומע שני בסים. וכבר היה לנו פעם דיון על שני בסיסטים בהרכב: אורנט קולמן הקליט אלבום (או כמה) עם double quartet: שני סקסופוניסטים, שני חצוצרנים, שני בסיסטים ושני מתופפים. זהירות - מוזיקה מאד לא קומוניקטיבית: לקראת סוף הסרט Round Midnight, אם אני זוכר נכון ממרחק של יותר משלושים שנה, יש סשן הקלטה שבו משתתפים שני קונטרבסיסטים. אבל אני לא מוצא עכשיו את הסרט אונליין. ...תודה. אכן ניסיתי לחפש אם היה פוסט כזה בעבר על שני בסיסטים, אלא שמנגנון החיפוש בארכיון מביא להודעת שגיאה
huckbuc פורסם ספטמבר 15, 2020 פורסם ספטמבר 15, 2020 היום הגעתי לקליפ המדהים המצ"ב. לא סתם שני בסיסטים, אלא ריי בראון ונילס-הנינג אורסטד פטרסן, מנגנים עם אוסקר פיטרסון. דווקא מבחינת שילוב של שני בסים אין הרבה מה לראות, כי חוץ מכמה שניות פה ושם, כשאחד מהשניים מנגן השני שותק. מי שהפיל אותי לרצפה היה אוסקר פיטרסון, במפגן פסנתרנות אתלטי עילאי.
huckbuc פורסם אוקטובר 6, 2020 פורסם אוקטובר 6, 2020 הנה צירוף מעניין של שני בסיסטים: ויל לי פלוס טינה וויימות', בתכנית של לטרמן. אני רק תשעים אחוז בטוח שמדובר בהופעת לייב אמיתית, אבל אם כן, נראה לי שהם מנגנים כמעט בדיוק את אותו התפקיד בס (או אולי הבס של אחד מהם בכלל לא מחובר?).
RT פורסם אוקטובר 6, 2020 פורסם אוקטובר 6, 2020 זו אומנם הופעה חיה באולפן אבל זה לא לייב בשידור. אני די בטוח שהקליטו מראש ועשו כאן מיקס דינמי, פאזל של שני ערוצי הבס. הפלייבק מכיל את שניהם אבל לא יחד. המיקס קופץ בינהם. אפשר לשמוע בבירור את הנגינה הבלתי מדוייקת שלה מול חלקים אחרים מאד יציבים ומדוייקים של וויל לי. הם הצליחו לטשטש יפה את ההבדל בסאונד של שתי הגיטרות, פנדר וסדאוסקי.
Sunny פורסם אוקטובר 13, 2020 מחבר פורסם אוקטובר 13, 2020 (נערכה) שני בסיסטים וצביקה אחד (יש העלאה יותר טובה וחדה של הקליפ עם סאונד טוב בפייסבוק בעמוד של בא לי אטארי אבל אי אפשר היה לשתף אותו כאן עריכה אחרונה אוקטובר 13, 2020 על ידי Sunny
lukatch פורסם אוקטובר 14, 2020 פורסם אוקטובר 14, 2020 ^ ואף אחד משניהם איננו קובי כהן, הבסיסט שבאמת הקליט את הבס בשיר.
iBass פורסם אוקטובר 16, 2020 פורסם אוקטובר 16, 2020 בתאריך 14.10.2020 at 01:34, Sunny כתב: שני בסיסטים וצביקה אחד למה? באמת אני שואל... למה לצלם קךחפ עם שני בסיסטים? הרי ברור שזה פלייבק, אז מה? היו חסרים אנשים למלא את הבמה? ואם כן למה לא קלידן, או עוד גיטריסט, או בחורה נוספת?
lukatch פורסם אוקטובר 18, 2020 פורסם אוקטובר 18, 2020 בתאריך 16.10.2020 at 15:41, iBass כתב: למה? באמת אני שואל... למה לצלם קךחפ עם שני בסיסטים? הרי ברור שזה פלייבק, אז מה? היו חסרים אנשים למלא את הבמה? ואם כן למה לא קלידן, או עוד גיטריסט, או בחורה נוספת? לפי קובי כהן, כנראה ניסוי של הבמאי לבדוק עד כמה הצופים באמת מטומטמים.
Sunny פורסם אוקטובר 19, 2020 מחבר פורסם אוקטובר 19, 2020 21 hours ago, lukatch said: לפי קובי כהן, כנראה ניסוי של הבמאי לבדוק עד כמה הצופים באמת מטומטמים. הבס מוכפל בהקלטה?
lukatch פורסם אוקטובר 20, 2020 פורסם אוקטובר 20, 2020 לא לא, יעל, ההקלטה היא עם בס אחד שניגן קובי כהן. הווידאו הוא מתוכנית כמו "עוד להיט" או "להיט בראש", שם הזמרים היו שרים עם פלייבק מלא, והפקת התוכנית הייתה מביאה סתם נגנים שידגמנו נגינה מאחור. אולי היו להם שם שני באסים וגיטרה אחת, אז הבמאי של התוכנית אמר, יאללה, מי כבר ישים לב. יש פה מעין בדיחה פנימית של ההפקה, "בואו נראה עד כמה הצופים סתומים ולא ישימו לב". רוב הצופים בארץ אז (סוף שנות ה-70, במקרה הזה 1977) לא שמו לב בכלל שמדובר בפלייבק, ורובם המוחלט לא ידעו להבחין בין גיטרה חשמלית לבין גיטרה בס. בלי קשר להטרלת שני הבסיסטים, קובי כהן סיפר שמבחינתו הסאונד שלו בשיר הזה הוא קיצוני, כלומר מקרה כמעט בודד שבו הוא הקליט על הפיקאפ האחורי (גשר) בלבד. בדרך כלל בהקלטות שלו זה היה 100% גשר + בערך 50-80% פיקאפ צוואר. המקרה השני שהוא ניגן רק על פיקאפ גשר היה בשיר של אריק סיני.
huckbuc פורסם אוקטובר 20, 2020 פורסם אוקטובר 20, 2020 דואט (שברגעים מסוימים הופך לטריו) של שני בסיסטים: מעניין ונחמד, אבל פייר, אני לא מבין למה הבסיסט הימני (צ'רלס ברטו) מתעקש לנגן את רוב מה שהוא מנגן על בס. אפשר לבצע יותר בקלות בדיוק את התפקיד שהוא ניגן, אולי עם סאונד טיפה שונה, על גיטרה חשמלית (בטח שעל קלידים), ולטעמי אין שום ערך מוסף בביצוע עם טאפינג על בס. אני מאד מעריך פריצת גבולות במוזיקה, אבל בעיניי, הגבול שנפרץ פה הוא גבול לא כל כך מעניין, שבצד השני שלו מסתובבים מוזיקאים כבר המון שנים, רק הם לא בסיסטים. זה קצת כמו להכין חביתה על מכסה מנוע רותח של ג'יפ, במקום על הגז במטבח - חביב בתור קטע, אבל התוצאה הסופית היא סתם חביתה רגילה.
dave פורסם אוקטובר 25, 2020 פורסם אוקטובר 25, 2020 @huckbuc ממש מסכים איתך. בכלל, תופעה של נגנים אינדווידואלים (לא רק בסיסטים) שהגיעו לרמות טכניקה מפחידות בסגנון גיבורי-על, אבל לדעתי זה מהר מאוד מתחיל להישמע מאומץ ומשעמם. משהו במוזיקליות והכיף הולך שם לאיבוד לדעתי. ואם כבר שני בסיסטים, נתקלתי במקרה במשהו משעשע מתקופה אחרת (23:47) - להקת איזולירבנד עם שני בסיסטים (למקות שברור שזה פייק, אבל עדיין מצחיק):
lukatch פורסם אוקטובר 25, 2020 פורסם אוקטובר 25, 2020 עמי פרנקל היה בן 38 בזמן הצילום הזה. רואים פה בבירור שעל הבס שלו הטיונרים הם lollipop ולא cloverleaf, וזה בצירוף הבלוק אינליי מאפשר לתארך את הג'ז בס האייקונית הזאת בדיוק לשנת 1967. גם בלי הטיונרים, העובדה שעל ההדסטוק יש את הלוגו הישן (60-67) ועל הפרטבורד יש את הבלוקים שהתחילו רק ב-67' (66' זה טרנזישן, נקודות וביינדינג), מביא בדיוק לאותה מסקנה - 1967.
huckbuc פורסם אוקטובר 25, 2020 פורסם אוקטובר 25, 2020 לפני 8 שעות, dave כתב: נתקלתי במקרה במשהו משעשע מתקופה אחרת (23:47) - להקת איזולירבנד עם שני בסיסטים (למקות שברור שזה פייק, אבל עדיין מצחיק) למה שניים? בקליפ מצולמים שלושה שמחזיקים בס! שני בסיסטים אמיתיים (דיכנה ועמי פרנקל), ואחד שמנגן בד"כ קלידים (רוני וייס). אם תחכה בסבלנות לא הרבה ימים, תוכל לקרוא מעל גבי אתר זה איך התחלקה העבודה בין שני הבסיסטים האמיתיים בהקלטות של איזולירבנד. מקרה דומה היה בזמנו עם ההרכב "טנגו ואלון, אלון וטנגו", שכלל שני בסיסטי על - מיקי שביב ואלון אולארצ'יק. הלהיט המשותף הגדול שלהם היה "או שאתה שר או שלוקחים אותך מפה", שבכתיבה ובהפקה שלו השתתף בסיסט שלישי, איתן גדרון. אם אני זוכר נכון את מה שקראתי ב"מעריב לנוער" לפני 35 שנה, הם הופיעו תקופה מסוימת כששלושת הנ"ל על הבמה (אם כי מן הסתם, לא כולם מנגנים בס).
huckbuc פורסם ינואר 26, 2021 פורסם ינואר 26, 2021 באלבומים המוקדמים של אולארצ'יק אני חושב שאני שומע לפעמים שני תפקידי בס בו זמנית. ב"גלים גלים" אין בכלל בס בחלקים נרחבים מהשיר, אבל בפזמון (0:57) יש בס (סינטי?), ובמקביל אליו בס שמנגן פופים על התו רה גבוה (שריג 7 במיתר סול). או אולי זאת גיטרה שעושה את הפופים האלה? אני לא בטוח. מצחיק לראות איך השיר הצטלם לטלוויזיה. הנה גירסה עם שני בסיסטים (דפנה שדה וצור בן זאב?) - והנה גירסה מזהו זה, "רק" עם יוסי מנחם על בס - גם בשיר "כל הליל אני בגנך" אני חושב שיש שני תפקידי בס: אחד שמכפיל את השירה (!) בצלילים גבוהים לאורך כל השיר, ואחד שהוא תפקיד בס סטנדרטי, אבל רק בפזמונים - אני אוהב את המקוריות בעיבודים של שני השירים האלה - כל מיני רעיונות מאד לא סטנדרטיים אבל מאד אולארצ'יקיים.
Recommended Posts
צור חשבון חדש או התחבר לחשבון קיים בכדי להגיב
עליך להירשם בכדי לכתוב תגובה
צור חשבון
פתח חשבון בפורום. זה קל ומהיר!
הירשם לפורוםהתחבר
משתמש רשום? התחבר כאן.
התחבר כעת