Guest katush פורסם נובמבר 19, 2010 פורסם נובמבר 19, 2010 היי . אני בזמן האחרון מאוד מתעניין בקונטראבאס וצ'לו.(את האמת אני לא יודע אם יש כל כך קשר של צ'לו לפורום..אבל לא נורא). רציתי לדעת שני דברים. 1-אני יכול ללמד את עצמי? ..בעיקרון את האמת אני יכול ללמוד מהמורה שלי לבאס גם קונטראבאס(הוא גם מלמד את זה). אבל צ'לו...נראה לי צריך לשלם על זה בסקונסרבטוריון עוד כסף,אם בכלל יש מורה. 2-אם אני רוצה לקנות קונטראבאס/צ'לו למתחיל..איזה סכום אני צריך להוציא? כל העניין של קונטראבאס וצ'לו זה יקר? או שאפשר למצוא גם כלים טובים במחירים לא מטורפים? תודה לעוזרים :)...
omri_s פורסם נובמבר 19, 2010 פורסם נובמבר 19, 2010 אם יש לך כמה אלפי שקלים מיותרים אתה יכול לקנות קונטרה בס או צ'לו. אני חושב שצ'לו סביר+ עולה מעל 10 אלף וקונטרה בס סביר+ עולה כ20 אלף שקל כמובן שיש גם קונטרה בס באיזה 2000 שקל... אבל אתה יכול לנחש למה הוא שווה. עכשיו, קשה מאוד לשים צ'לו וקונטרה בס באותו משפט על צ'לו מנגנים לרוב עם קשת חוץ מקטעים בהם מנגנים פיציקטו (בפריטות). בכל מקרה, בשביל זה תצטרך מורה שיראה לך איך לשבת, איך להחזיק את הקשת וזה חתיכת סיפור להתחיל ללמוד צ'לו בגיל מבוגר- אם כי אפשרי אם יש לך זמן+כסף מיותרים בחייך קוטרה בס- גם עליו מנגנים עם קשת במוזיקה קלאסית, ועם זאת בג'אז מנגנים עליו בפריטות, וגם הכיוון של 4 מיתרי הקונטרה בס זהה לגמרי לכיוון של גיטרה בס רגילה. יש מלא מדריכים ביו טיוב לקונטרה בס, ואם אתה רוצה לנגן ג'אז, אז תשכח מהצ'לו ולך על קונטרה בס ותלמד את הטכניקה מיו טיוב. את הכיוון אתה כבר יודע ופשוט תתאמן. בהצלחה! (:
GalShaya פורסם נובמבר 19, 2010 פורסם נובמבר 19, 2010 אם יש לך כמה אלפי שקלים מיותרים אתה יכול לקנות קונטרה בס או צ'לו. אני חושב שצ'לו סביר+ עולה מעל 10 אלף וקונטרה בס סביר+ עולה כ20 אלף שקל כמובן שיש גם קונטרה בס באיזה 2000 שקל... אבל אתה יכול לנחש למה הוא שווה. עכשיו, קשה מאוד לשים צ'לו וקונטרה בס באותו משפט על צ'לו מנגנים לרוב עם קשת חוץ מקטעים בהם מנגנים פיציקטו (בפריטות). בכל מקרה, בשביל זה תצטרך מורה שיראה לך איך לשבת, איך להחזיק את הקשת וזה חתיכת סיפור להתחיל ללמוד צ'לו בגיל מבוגר- אם כי אפשרי אם יש לך זמן+כסף מיותרים בחייך קוטרה בס- גם עליו מנגנים עם קשת במוזיקה קלאסית, ועם זאת בג'אז מנגנים עליו בפריטות, וגם הכיוון של 4 מיתרי הקונטרה בס זהה לגמרי לכיוון של גיטרה בס רגילה. יש מלא מדריכים ביו טיוב לקונטרה בס, ואם אתה רוצה לנגן ג'אז, אז תשכח מהצ'לו ולך על קונטרה בס ותלמד את הטכניקה מיו טיוב. את הכיוון אתה כבר יודע ופשוט תתאמן. בהצלחה! (: באופן כללי לא רציתי להגיב לדיון הזה כי השאלה (מצטער קטוש) נראתה לי קצת חסרת כיוון מהתחלה (ממה שכתבת די נגזר שאתה לא באמת תתחיל לנגן עכשיו על כלי קשת ובטח לא בזכות חברי הפורום) אבל הדבר היחיד שנכון בכל ההודעה הזאת הוא "קשה מאוד לשים קונטרהבס וצ'לו באותו משפט". לגבי המחירים זאת בכלל לא פונקציה, לקנות כלי לתלמידים שאפשר להסתדר איתו מתחיל מכלים ב3000-4000 שקל שאני מכיר עכשיו שהתחילו להביא אבל אלה כלים שתהיה חייב להחליף די מהר אבל אלה באופן כללי כלים שיקר גם לקנות וגם להחזיק (סט מיתרים בקונטרהבס עולה 1000 שקל בערך ובצ'לו לא הרבה פחות). לגבי ללמוד, חשוב מאוד שכולם פה יקראו את זה ואין על העובדה הזאת בכלל ויכוח וכל בנאדם עם ניסיון יגיד את אותו הדבר: אין כלי קשת שאפשר ללמוד בלי קלאסי או בלי מורה, לא קיים לא יהיה קיים ללמוד קונטרהבס ביו טיוב זה פחות או יותר מקביל ללמוד להכין פצצת מימן מספר של "ניסויים חמודים לחובבי פיסיקה", חוץ מהעובדה שזה לא יעבוד ואתה תבזבז המון זמן וכסף, אתה גם תעשה לעצמך הרבה נזק. זה לא משנה אם אתה רוצה לנגן קונטרהבס או צ'לו או אם אתה רוצה לנגן איתם פולקה או קוצ'רטים אתה תהיה חייב לעבור כמה שנים של אימון קלאסי כדי להתחיל להבין את הכלי, אינטונאציה, דינמיקה, פוזיציות ועוד ועוד ועוד ועוד... שלא תהיה הבנה לא נכונה, אין לי שום אינטרס שלא תלמד קונטרהבס, אני אשמח שתהנה מהכלי ותיכנס לעולם הזה שהוא באמת מדהים ומתגמל באופן אחר לגמרי אבל העניין הוא שאתה צריך לדעת שאתה נכנס לעניין רציני שדורש עבודה בצורה שאתה עדין לא מכיר ושזה לא עניין של מה בכך, הסיכונים שאתה לוקח במורה רע בבס חשמלית הם לא נוראיים, די קשה לנגן על הכלי הזה בצורה כלכך לא נכונה שתזיק לך לפרקים, בקונטרהבס זה עניין של מה בכך....
Guest katush פורסם נובמבר 19, 2010 פורסם נובמבר 19, 2010 דבר ראשון,תודה רבה לשניכם . דבר שני,תיארתי לעצמי שקונטראבאס וצ'לו יעלו המון..פשוט רציתי לדעת אם זה במחירים ממש מטורפים,כי ראיתי קונטראבאס וצ'לו במחירים של 3000 שקל. המורה שלי לבאס(אודי קג'ימירסקי,אם מישהו מכיר-שמלמד בקונסרבטוריון אצלנו),מלמד גם קונטראבאס. אחד החברים שלי שגם מנגן על באס לוקח לפעמים שיעורי קונטראבאס אצלו. למען האמת אני כבר אהבתי קונטראבאס עוד בערך מהזמן שהתחלתי להתעניין בבאס חשמלית,ובצ'לו התחלתי מאוד להתעניין מקטעי מוזיקה ששמעתי במגמת מוזיקה בבית ספר. וזה ברור לי שאני לא יכול ללמוד את הכלים הנ"ל כרגע. אני עדיין בבית ספר(בסך הכל בן 15),מה שאומר שאין לי מקור פרנסה-מה שאומר שאני לא יכול עכשיו לממן עשרות אלפי שקלים לקונטראבאס/צ'לו. השאלה הייתה יותר בגדר חשיבה לעתיד,שאני אדע כבר בערך מה המחירים,עד כמה זה קריטי לקחת מורה או לא(למרות שתיארתי לעצמי שלכלים כאלה זה חובה מורה טוב),ובכללי ידע.. ... זה כל כך מבאס לדעת שאני לא יכול להתחיל לנגן על כלים אחרים חוץ מבאס(בכוונה של להרחיב,לא להזניח את הבאס החשמלית חס וחלילה). שדרך אגב,בסופו של דבר אני מאוד רוצה לדעת לנגן על באס חשמלית,קונטראבאס,צ'לו..ואוליי סקסופון. די מבאס,אה? :'(
AmitW פורסם נובמבר 19, 2010 פורסם נובמבר 19, 2010 דבר ראשון,תודה רבה לשניכם . דבר שני,תיארתי לעצמי שקונטראבאס וצ'לו יעלו המון..פשוט רציתי לדעת אם זה במחירים ממש מטורפים,כי ראיתי קונטראבאס וצ'לו במחירים של 3000 שקל. המורה שלי לבאס(אודי קג'ימירסקי,אם מישהו מכיר-שמלמד בקונסרבטוריון אצלנו),מלמד גם קונטראבאס. אחד החברים שלי שגם מנגן על באס לוקח לפעמים שיעורי קונטראבאס אצלו. למען האמת אני כבר אהבתי קונטראבאס עוד בערך מהזמן שהתחלתי להתעניין בבאס חשמלית,ובצ'לו התחלתי מאוד להתעניין מקטעי מוזיקה ששמעתי במגמת מוזיקה בבית ספר. וזה ברור לי שאני לא יכול ללמוד את הכלים הנ"ל כרגע. אני עדיין בבית ספר(בסך הכל בן 15),מה שאומר שאין לי מקור פרנסה-מה שאומר שאני לא יכול עכשיו לממן עשרות אלפי שקלים לקונטראבאס/צ'לו. השאלה הייתה יותר בגדר חשיבה לעתיד,שאני אדע כבר בערך מה המחירים,עד כמה זה קריטי לקחת מורה או לא(למרות שתיארתי לעצמי שלכלים כאלה זה חובה מורה טוב),ובכללי ידע.. ... זה כל כך מבאס לדעת שאני לא יכול להתחיל לנגן על כלים אחרים חוץ מבאס(בכוונה של להרחיב,לא להזניח את הבאס החשמלית חס וחלילה). שדרך אגב,בסופו של דבר אני מאוד רוצה לדעת לנגן על באס חשמלית,קונטראבאס,צ'לו..ואוליי סקסופון. די מבאס,אה? :'( החיים עוד לפניך אל תדאג! קונטרבס לדעתי זה כלי מדהים, אבל חשוב לתת לו את הכבוד הראוי, זה לא סתם כלי שאתה קונה ב700 שקל ומשחק איתו קצת ורואה סרטונים ביוטיוב וכנ"ל לגבי צ'לו. סקסופון אמנם זה גם כלי שרצוי להתחיל עם מורה אבל הוא לא ברמת קושי של צ'לו וקונטרבס מבחינת לימוד לפי דעתי. בכל מקרה, תתעודד מהעובדה שהרקע שיש לך כרגע ושתרכוש בקשר למוזיקה מהבס יעזור לך להתחיל כל כלי יותר מהר מכיוון שאת הידע התיאורטי כבר יהיה לך.
Guest katush פורסם נובמבר 20, 2010 פורסם נובמבר 20, 2010 החיים עוד לפניך אל תדאג! קונטרבס לדעתי זה כלי מדהים, אבל חשוב לתת לו את הכבוד הראוי, זה לא סתם כלי שאתה קונה ב700 שקל ומשחק איתו קצת ורואה סרטונים ביוטיוב וכנ"ל לגבי צ'לו. סקסופון אמנם זה גם כלי שרצוי להתחיל עם מורה אבל הוא לא ברמת קושי של צ'לו וקונטרבס מבחינת לימוד לפי דעתי. בכל מקרה, תתעודד מהעובדה שהרקע שיש לך כרגע ושתרכוש בקשר למוזיקה מהבס יעזור לך להתחיל כל כלי יותר מהר מכיוון שאת הידע התיאורטי כבר יהיה לך. כמו שאמרתי,קונטראבאס אני יכול להתחיל ללמוד. הבעיה היא,שאני יכול לעבוד על זה רק פעם בשבוע,בגלל שאני יכול לנגן רק על האחד שיש בקונסרבטוריון. אז זה אומר שאין לי איך לתרגל את מה שהמורה הראה לי.
AmitW פורסם נובמבר 20, 2010 פורסם נובמבר 20, 2010 כמו שאמרתי,קונטראבאס אני יכול להתחיל ללמוד. הבעיה היא,שאני יכול לעבוד על זה רק פעם בשבוע,בגלל שאני יכול לנגן רק על האחד שיש בקונסרבטוריון. אז זה אומר שאין לי איך לתרגל את מה שהמורה הראה לי. בקונטרבס כמו בכל כלי אני לא חושב שתראה שיפור אם לא תתרגל, אני לא חושב שיש משמעות לתרגול פעם בשבוע ולדעתי זה נכון לכל כלי ובטח שלכלים קלאסים כאלה שלפחות ההתחלה בהם היא קשה. אולי יש לך אפשרות לשכור קונטרבס מהקונסרבטוריון במחיר סביר או לנסות לסגור איזה קומבינה איתם?
Guest katush פורסם נובמבר 20, 2010 פורסם נובמבר 20, 2010 בקונטרבס כמו בכל כלי אני לא חושב שתראה שיפור אם לא תתרגל, אני לא חושב שיש משמעות לתרגול פעם בשבוע ולדעתי זה נכון לכל כלי ובטח שלכלים קלאסים כאלה שלפחות ההתחלה בהם היא קשה. אולי יש לך אפשרות לשכור קונטרבס מהקונסרבטוריון במחיר סביר או לנסות לסגור איזה קומבינה איתם? נראה מה אפשר לעשות..
baas פורסם נובמבר 21, 2010 פורסם נובמבר 21, 2010 אני ניסיתי ללמד את עצמי לנגן על קשת, אחרי שלימדתי את עצמי על כמה וכמה כלים - אולי לא לרמת מקצוען אבל בהחלט לרמת ביצוע מסויימת. על הקשת, הבנתי שזה לא הולך לקרות.אני ממליץ לא לנסות מההתחלה אם אתה שואף גבוה, בגלל פיתוח הרגלים רעים שקשה מאוד להפטר מהם. לגבי כלי - עדיף שתקנה כלי מחורבן בזול מאשר שתתאמן פעם בשבוע נכון? יש כלים יד שניה, יש קונטרבסים חשמליים, יש המון דברים. חוצמזה החיים עוד ארוכים נכון? אם באמת תרצה קונטרבס טוב אז יהיה לך בסוף.עניין של זמן.
Guest katush פורסם נובמבר 21, 2010 פורסם נובמבר 21, 2010 אני ניסיתי ללמד את עצמי לנגן על קשת, אחרי שלימדתי את עצמי על כמה וכמה כלים - אולי לא לרמת מקצוען אבל בהחלט לרמת ביצוע מסויימת. על הקשת, הבנתי שזה לא הולך לקרות.אני ממליץ לא לנסות מההתחלה אם אתה שואף גבוה, בגלל פיתוח הרגלים רעים שקשה מאוד להפטר מהם. לגבי כלי - עדיף שתקנה כלי מחורבן בזול מאשר שתתאמן פעם בשבוע נכון? יש כלים יד שניה, יש קונטרבסים חשמליים, יש המון דברים. חוצמזה החיים עוד ארוכים נכון? אם באמת תרצה קונטרבס טוב אז יהיה לך בסוף.עניין של זמן. חח,החיים לא ארוכים. בלי לשים לב אני אהיה תקוע בצבא ל 3 שנים,ושלא נדבר על זה שבטח בהמשך אני אהיה חצי יום בעבודה.. אפילו שיש לי עוד 3 שנים לצבא... עריכה: מה זה קונטרבס חשמלי? אני חושב שראיתי כאלה אבל...זה לא אומר שאני אצטרך גם מגבר לאלו?
baas פורסם נובמבר 21, 2010 פורסם נובמבר 21, 2010 אכן כן.צריך מגבר כדי להגביר כלי עם פיקאפ ובלי תיבת תהודה. אבל החיים באמת ארוכים.באמת. זה נכון שהתקופה בחיים שיש הכי הרבה זמן פנוי היא לפני הצבא. אבל אם תיקח בחשבון שגם ככה לוקח המון שנים עד שאתה נהיה באמת טוב, אז מה זה 3 שנים צבא? מה שאני מנסה להגיד, אל תרוץ קדימה כאילו אין מחר. מצד שני אל תוותר על שום דבר כאילו אין מחר. ללמוד לנגן כמו שצריך, ולהיות מוזיקאי בכלל זה תהליך שלוקח המון שנים, ועוברים הרבה תהפוכות בדרך. אז יש מחר וזהו.
Guest katush פורסם נובמבר 21, 2010 פורסם נובמבר 21, 2010 אני גם לא יודע כמה בערך להוציא על אחד חדש(כדי שאני לא אצטרך להשכיר אחד,לא סובל דברים כאלה). למשל ראיתי באתר של כלי זמר אחד ב 3500 שקל. זה המון...ועוד בשביל אחד באיכות לא טובה.
ophiravina פורסם נובמבר 21, 2010 פורסם נובמבר 21, 2010 אם המחיר זה הבעיה אז תנסה להשיג אחד יד שנייה סתכל אני מצאתי לך אתזה למשל על זה למשל ציטוט מ-TAB4U לוחות: קונטרבס אקוסטי של חברת SUNRISE מגיע עם קייס רך וקשת צרפתית. יש עליו דפיקות קלות אני יכול לשלוח תמונות.לא משהו רציני שמשפיע על הסאונד.תשלחו לי מייל ואני אחזיר לכם עם התמונות. מחיר: 2800 ש"ח http://www.tab4u.com/boards/sale/photos/200808111726 שם: אלדד כתובת: כוכב יאיר טלפון: 09-7495553 אימייל: [email protected]
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.