huckbuc פורסם מאי 19, 2020 פורסם מאי 19, 2020 לא זכור לי כזה מקרה קיצוני. יכול להיות שנגרם נזק למשהו?
iBass פורסם מאי 19, 2020 פורסם מאי 19, 2020 הבעיה העיקרית היא הלחות, או יותר נכון האין-לחות. זה יכול להרוס כלים אקוסטיים.
lukatch פורסם מאי 19, 2020 פורסם מאי 19, 2020 טוב שהזכרת לי להגיד לבן הגדול שלי לקנות יומידיפייר לקונטרבס, הוא לקח אותו אליו לדירה שלו, ובינתיים שישאיר אותו בקייס.
RT פורסם מאי 19, 2020 פורסם מאי 19, 2020 בכלים solid body חשוב לדאוג שהצוואר ישאר ישר ע"י תיקונים בטראס רוד. כיוון, חצי טון למעלה/למטה זה זניח. כלומר כדאי לכוון לפני שמנגנים... אבל שום דבר לא יקרה.
GalShaya פורסם מאי 19, 2020 פורסם מאי 19, 2020 לפני 3 שעות, lukatch כתב: טוב שהזכרת לי להגיד לבן הגדול שלי לקנות יומידיפייר לקונטרבס, הוא לקח אותו אליו לדירה שלו, ובינתיים שישאיר אותו בקייס. אתה צודק לחלוטין, כשגרתי בת״א הקונטרהבס שלי התפוצץ ביום שרבי עם מזגן. עד היומידיפייר שישים סיר עם מים ליד הבס או משהו... זה עלול לעזור.
iBass פורסם מאי 21, 2020 פורסם מאי 21, 2020 אז מה הם אחוזי הלחות האופטימליים לכלים אקוסטים? 30%? 50%? משתנה לפי הכלי? לפי מה שזכור לי ירדנו השבוע לרמות לחות של בסביבות 20% שנראה לי ממש נמוך. השכילו אותי בבקשה
dave פורסם מאי 21, 2020 פורסם מאי 21, 2020 בירושלים 9% לחות. נסיים את התקופה הזאת עם צוואר roasted maple
huckbuc פורסם מאי 21, 2020 מחבר פורסם מאי 21, 2020 מה שמזיק לקונטרבס זה היובש, או הלחות, או המעברים בין יובש ללחות? מתוך ראיון עם ג'קו בתחילת הדרך שלו (1978): I like the acoustic bass, I love the sound of it, and I can play it pretty good actually. But first of all living in Florida the weather is so bad humidity-wise. I had a real good bass once and it just fell apart, I mean literally fell apart in a million pieces. I woke up and it was in a pile in the corner because the humidity just pulled it apart. At the time I really couldn’t afford to buy a really great bass to stand up to the weather and being a pragmatic guy I did the best I could and I took my Fender and just kept playing that.
GalShaya פורסם מאי 25, 2020 פורסם מאי 25, 2020 מה שאני יודע, זה שמה שקשה לכלים נפוחים (יכול להיות גם גיטרות, כל דבר שהמבנה שלו מסתמך על דבק ואיזשהוא סוג של bracing) זה שינויים קיצוניים בתנאים. פה https://www.stringemporium.com/upright-double-bass-humidity.htm ממליצים על בערך 40-50 אחוז לחות, שזה גם מה שאני שמעתי. אני יכול להאמין שיותר מזה עלול להזיק (לרכך את העץ או ההדבקות וכו׳) אבל אין לי מושג מה ואיך בדיוק. שומדבר בפלורידה לא יציב במיוחד לא מזג האויר ואני יכול לחשוב על 50 סיבות שהבס של ג׳קו התפוצצה אבל גם יכול להאמין שזה איזה סיפור שהוא הגזים בצורה כזאת או אחרת.... כשאני הגעתי לניו יורק לא הסכמתי לשמוע בכלל על ללכת לקנות בס מדיקט (בסגנון KAY וכו׳) וקניתי בס מעץ והיום כשאני מנגן קצת פחות אני לא מצטער על זה כי יש לי כלי שאני מאוד אוהב אבל להסתובב עם הדבר הזה בחורף בשלג ולרדת לסאבוואי מחוממת בטירוף ואז לגיג במקום שגם הוא ממוזג איכשהוא זה פשוט סיוט, כל פעם שהכלי יוצא מהבית זה סיכון (סיכון שאני חושב שכל הבסיסטנם בניו יורק מתגעגעים אליו בתקופה הזאת אבל אין מה לעשות).
iBass פורסם מאי 25, 2020 פורסם מאי 25, 2020 לפני כשעה, GalShaya כתב: יכול להאמין שזה איזה סיפור שהוא הגזים בצורה כזאת או אחרת.... אם ראית את הסרט Jaco אז מראים שם את הבס המפורקת
RT פורסם יוני 6, 2020 פורסם יוני 6, 2020 לפני 3 שעות, Sunny כתב: החמסין הקפיץ לי החוצה פרלואיד על הצוואר אוי. אבל לא סיפור להדביק חזרה ולשייף.
lukatch פורסם יוני 6, 2020 פורסם יוני 6, 2020 לפני 5 שעות, Sunny כתב: החמסין הקפיץ לי החוצה פרלואיד על הצוואר בלי קשר למזג אוויר אבל משתף פריט ידע שלא נדון עכשיו מאיפה אני יודע אותו ואיזה מתקן גיטרות בעל שם שקשור לתולדות הציונות היה מעורב פה - כשקודחים בצד של הפרטבורד להתקין נקודות סימון - side dots (נגיד בהופנר, ששם אין כאלה משום מה), אם קודחים עמוק מדי זה מפיל את נקודות הפרלואיד שעל הצוואר. ואם גיליתם את זה מאוחר מדי ואתם לא מוצאים את העיגול, אז לבוני כינורות יש כאלה, כי יש עיגול בדיוק כזה בצד של הפרוש בקשת של כינור.
RT פורסם יוני 6, 2020 פורסם יוני 6, 2020 לפני כשעה, lukatch כתב: אם קודחים עמוק מדי זה מפיל את נקודות הפרלואיד שעל הצוואר קשה לי להאמין שמישהו, אי פעם, קדח מהצד קדח שהגיע עד אמצע הפרטבורד - רק כדי לשבץ נקודות צד. אפילו אם מדובר בציונות פר-אקסלנס.
huckbuc פורסם יוני 6, 2020 מחבר פורסם יוני 6, 2020 לפני 15 דקות, noambt כתב: מה זה פרלואיד? https://en.wikipedia.org/wiki/Pearloid
lukatch פורסם יוני 7, 2020 פורסם יוני 7, 2020 לפני 18 שעות, RT כתב: קשה לי להאמין שמישהו, אי פעם, קדח מהצד קדח שהגיע עד אמצע הפרטבורד - רק כדי לשבץ נקודות צד. אפילו אם מדובר בציונות פר-אקסלנס. קרה גם קרה, ומול העיניים שלי קרה.
Sunny פורסם יוני 13, 2020 פורסם יוני 13, 2020 On 6/6/2020 at 7:48 PM, lukatch said: בלי קשר למזג אוויר אבל משתף פריט ידע שלא נדון עכשיו מאיפה אני יודע אותו ואיזה מתקן גיטרות בעל שם שקשור לתולדות הציונות היה מעורב פה - כשקודחים בצד של הפרטבורד להתקין נקודות סימון - side dots (נגיד בהופנר, ששם אין כאלה משום מה), אם קודחים עמוק מדי זה מפיל את נקודות הפרלואיד שעל הצוואר. ואם גיליתם את זה מאוחר מדי ואתם לא מוצאים את העיגול, אז לבוני כינורות יש כאלה, כי יש עיגול בדיוק כזה בצד של הפרוש בקשת של כינור. לא כל כך הבנתי את ע ניין הקידוח... אבל אצלי זה טרפזואיד של גיבסון, חתיכת פרלואיד רחב. כרגע היא בתיקון במסגרת האחריות עליה - מקווה שיצליח אז בחמסינים היבשים או הלחים, איפה הכי טוב לגיטרה להיות? ספונה בקייס שלה? או עירומה בחדר עם מזגן? או בלי מזגן?
lukatch פורסם יוני 13, 2020 פורסם יוני 13, 2020 בקייס תמיד טוב. ואם נפל אינליי מהפרטבורד זה לא בגלל החמסין אלא בגלל פגם בייצור. ידביקו יפה, ואם זה לא ייראה מושלם כמו חדש, היא עדיין באחריות ותבקש גיטרה חדשה.
Recommended Posts
צור חשבון חדש או התחבר לחשבון קיים בכדי להגיב
עליך להירשם בכדי לכתוב תגובה
צור חשבון
פתח חשבון בפורום. זה קל ומהיר!
הירשם לפורוםהתחבר
משתמש רשום? התחבר כאן.
התחבר כעת