huckbuc פורסם ינואר 30, 2021 פורסם ינואר 30, 2021 אתם בוודאי מכירים את פס המתכת הדק שמחבר בין הגשר לבין פיקאפ הגשר, בחלק מדגמי הג'ז בס של פנדר: כשנתקלתי לראשונה בפס הנ"ל, לפני יותר משלושים שנה (בבס של מישהו אחר), חשבתי שזה שיפצור מצ'וקמק של איזה מתקן גיטרות חפפן. בהמשך נתקלתי בפס מדי פעם וקלטתי שהוא תוצרת פנדר, אבל לא הבנתי את החוקיות של ההופעה שלו. אז אחרי חפירה קלה באינטרנט, אני חושב שיש לי את הסיפור. מבינים גדולים ממני (אהממם... אילן!) מוזמנים לתקן ולהוסיף. התפקיד של הפס הוא הארקה חשמלית, והוא עשוי מפליז (brass): הפס היה קיים בדגמים הראשונים של הג'ז בס, החל מ-1960, אבל (עקרונית) לא ראו אותו כי הוא - יחד עם פיקאפ הגשר - היו מוסתרים ע"י כיסוי המאפרה המפורסם של אותן השנים: מכיוון שהרבה בסיסטים היו מפרקים את המאפרה הנ"ל, הוא נהיה בולט לעין במלוא כיעורו, ובשלב מסוים פנדר התחילו להעביר את ההארקה עם כבל דרך קדח חדש בגוף הגיטרה: הצילום האחרון הוא של ג'ז בס 1966, כך שהשינוי נעשה לכל המאוחר בשנה זו. בהמשך (סוף שנות השבעים?) פנדר הפסיקו בכלל לייצר את כיסויי המאפרות בג'ז בסים ה"רגילים" שלהם. לאורך השנים (וגם כיום) פנדר ייצרה דגמי ג'ז בס ריאישו מסוימים עם הפס, רק בשביל להיות נאמנים להיסטוריה. למשל הג'ז בס 62 ריאישו (תוצרת 89) הזאת: לטעמי הפס הוא כיעור צרוף, ולרצות אותו על הבס שלך זה כמו לרצות לחלות בצרעת כשאתה הולך לכפר נופש מקראי, רק כי בתקופת המקרא צרעת היתה נפוצה.
nonpoint פורסם ינואר 30, 2021 פורסם ינואר 30, 2021 בהתאם לכינוי מאפרה, הפס הזה די דומה לפס פתיחה המוזהב של ניילון של חפיסת סיגריות..
dave פורסם מרץ 30, 2021 פורסם מרץ 30, 2021 חחח אין ספק שפס המתכת הזה מכוער, במיוחד בדגמים בו הוא נמצא באופסייד (מילא כשזה מיושר למרכז...) הבס הראשונה שלי הייתה ג'אז בס יפנית "ריאישו" עם הפס הזה, חשבתי שזה במסגרת המגינים/ציפויים שתמיד מגיעים עם מוצר חדש מהמפעל וצריך להוציא/לקלף (כמו הניילון שמשמש לציפוי פיקגארד חדש וכד'), אז ניסיתי להוציא. מזל שלא הצלחתי
Recommended Posts
צור חשבון חדש או התחבר לחשבון קיים בכדי להגיב
עליך להירשם בכדי לכתוב תגובה
צור חשבון
פתח חשבון בפורום. זה קל ומהיר!
הירשם לפורוםהתחבר
משתמש רשום? התחבר כאן.
התחבר כעת