Alon211 פורסם ינואר 31, 2021 פורסם ינואר 31, 2021 אהלן לכולם, אני מעוניין לנגן פרטלס . אשמח לשמוע יתרונות, חסרונות, תובנות וכל מה שכדאי לדעת לפני קנייה. תודה לכולם
lukatch פורסם ינואר 31, 2021 פורסם ינואר 31, 2021 דעתי האישית והלא מחייבת: יתרונות של צוואר לא-מסומן: נראה ממש קול. כל השאר חסרונות. גם פוזה זה דבר חשוב, אבל אינטונציה חשובה יותר. כלי קשת הם פרטלס בלי סימון, אבל - וזה אבל חשוב מאוד - לקונטרבס יש נק-בלוק ברה ("שריג 7") (גרמני) או רה דיאז (8, כל השאר) שמקל מאוד את ההתמצאות בלי להסתכל, ויש מתודה מסודרת של פוזיציות, בעצם יש שתי מתודות (סימנדל ופרנסואה ראבאת). זה ממש לא כמו גיטרה בס. בגיטרה בס, גם הכלים ה"לא-מסומנים" הם בעצם מסומנים, כי יש נקודות בצד הצוואר, ואי אפשר להסתדר בלעדיהן. הנקודות עוזרות שלא תלך לאיבוד לגמרי. אבל קווי שריגים יעזרו לך לנגן באינטונציה יותר טובה. ואתה יודע למי הייתה פרטלס מסומנת? לג'אקו פסטוריוס. ואתה יודע מי אמר לו, "היי ג'אקו, זה לא מספיק קול"? אף אחד, אף פעם.
Alon211 פורסם ינואר 31, 2021 מחבר פורסם ינואר 31, 2021 לפני 4 שעות, lukatch כתב: דעתי האישית והלא מחייבת: יתרונות של צוואר לא-מסומן: נראה ממש קול. כל השאר חסרונות. גם פוזה זה דבר חשוב, אבל אינטונציה חשובה יותר. כלי קשת הם פרטלס בלי סימון, אבל - וזה אבל חשוב מאוד - לקונטרבס יש נק-בלוק ברה ("שריג 7") (גרמני) או רה דיאז (8, כל השאר) שמקל מאוד את ההתמצאות בלי להסתכל, ויש מתודה מסודרת של פוזיציות, בעצם יש שתי מתודות (סימנדל ופרנסואה ראבאת). זה ממש לא כמו גיטרה בס. בגיטרה בס, גם הכלים ה"לא-מסומנים" הם בעצם מסומנים, כי יש נקודות בצד הצוואר, ואי אפשר להסתדר בלעדיהן. הנקודות עוזרות שלא תלך לאיבוד לגמרי. אבל קווי שריגים יעזרו לך לנגן באינטונציה יותר טובה. ואתה יודע למי הייתה פרטלס מסומנת? לג'אקו פסטוריוס. ואתה יודע מי אמר לו, "היי ג'אקו, זה לא מספיק קול"? אף אחד, אף פעם. מגניב תודה רבה. אהבתי את ההתייחסות לנראות של הכלי. התלבטתי גם אם לציין שאני נוטה מאוד לכלי לא מסומן מהסיבה שזה פשוט נראה מדהים וכן, גם עם קצת פוזה... האמת ההתלבטות היא בין ג'אקו לפרנקלין.
lukatch פורסם פברואר 1, 2021 פורסם פברואר 1, 2021 הפרנקלין מדהימה בעיני. ויש לה פינגרבורד אבוני, שמאפשר לך לנגן עם ראונדוואונדס בלי לחשוש מנזק. זאת הפרטלס שלי, אגב. צוואר וינטג' (78') וגוף חדש. מין שילוב של פרנקלין וג'אקו.
iBass פורסם פברואר 2, 2021 פורסם פברואר 2, 2021 אני מנגן על פרטלס 6 מיתרים כבר אולי 20 שנים. תמיד ניגנתי בלי סימונים. לפני שנתיים עברתי לנגן על בס עם סימונים ולמרות שאני מנוסה בפרטלס זה הקל משמעותית על הנגינה והאינטונציה. פוזה, לוק... החיים קצרים מידי לזה.
Alon211 פורסם פברואר 6, 2024 מחבר פורסם פברואר 6, 2024 בתאריך 2.2.2021 at 07:14, iBass כתב: אני מנגן על פרטלס 6 מיתרים כבר אולי 20 שנים. תמיד ניגנתי בלי סימונים. לפני שנתיים עברתי לנגן על בס עם סימונים ולמרות שאני מנוסה בפרטלס זה הקל משמעותית על הנגינה והאינטונציה. מה גרם לך לעבור לבס עם סימונים?
iBass פורסם פברואר 6, 2024 פורסם פברואר 6, 2024 לפני 37 דקות, Alon211 כתב: מה גרם לך לעבור לבס עם סימונים? אני לא מחפש פוזה ולא מתיימר להיות ג׳קו. אני מנגן בשביל הכיף ובשביל ליהנות. הסימונים מקלים על הנגינה אז למה להקשות סתם? בשביל להגיד לעצמי שהנה אני מנגן בלי? שטויות… עם או בלי, כל אחד שיעשה מה שעושה לו הכי טוב. כנראה גם הגיל משנה את הגישה בעיניין הפוזה והדאווין :)
guy_ron פורסם פברואר 9, 2024 פורסם פברואר 9, 2024 (נערכה) אני ניגנתי 15 שנה על מיוזיקמן פרטלס עם הסימון על הסריגים. לפני כחודש פנתה אלי בסיסטית שיש לה בול בס כמו שלי רק עם צוואר ללא סימון וביקשה שננסה להחליף צווארים כי היא לא מסתדרת ללא סימון. הסכמתי להחליף. באותו יום לקחתי את הבס לחזרה לראות איך אני מסתדר ללא הסימונים והיד שלי נחתה בכל פעם בול במקום ללא מאמץ. השארתי את הצוואר הלא מסומן (והיותר יפה) אצלי. הנה תמונה אחרי ההחלפה: עריכה אחרונה פברואר 9, 2024 על ידי guy_ron
Alon211 פורסם פברואר 10, 2024 מחבר פורסם פברואר 10, 2024 בתאריך 9.2.2024 at 20:29, guy_ron כתב: אני ניגנתי 15 שנה על מיוזיקמן פרטלס עם הסימון על הסריגים. לפני כחודש פנתה אלי בסיסטית שיש לה בול בס כמו שלי רק עם צוואר ללא סימון וביקשה שננסה להחליף צווארים כי היא לא מסתדרת ללא סימון. הסכמתי להחליף. באותו יום לקחתי את הבס לחזרה לראות איך אני מסתדר ללא הסימונים והיד שלי נחתה בכל פעם בול במקום ללא מאמץ. השארתי את הצוואר הלא מסומן (והיותר יפה) אצלי. הנה תמונה אחרי ההחלפה: החלטה אמיצה. הפינגרבורד הוא pau ferro ?
lukatch פורסם פברואר 11, 2024 פורסם פברואר 11, 2024 גם לי יש פרטלס לא מסומנת וגם אני תמיד נופל בול על המקום הנכון. או ששאר הלהקה מזייפת בטירוף, גם אפשרות
guy_ron פורסם פברואר 13, 2024 פורסם פברואר 13, 2024 בתאריך 10.2.2024 at 21:37, Alon211 כתב: החלטה אמיצה. הפינגרבורד הוא pau ferro ? תודה, כן
Recommended Posts
צור חשבון חדש או התחבר לחשבון קיים בכדי להגיב
עליך להירשם בכדי לכתוב תגובה
צור חשבון
פתח חשבון בפורום. זה קל ומהיר!
הירשם לפורוםהתחבר
משתמש רשום? התחבר כאן.
התחבר כעת