Tomerbass פורסם נובמבר 3, 2021 פורסם נובמבר 3, 2021 מה אתם חושבים על קונטרבס חשמלי? אני התחלתי לפני כמה חודשים ללמוד קונטרבס אני כרגע משכיר אחד באמת מדהים מאיל וודניצקי אבל מעניין אותי אם שווה אולי להשקיע בקונטרבס חשמלית
huckbuc פורסם נובמבר 4, 2021 פורסם נובמבר 4, 2021 גילוי נאות: ניגנתי בכל חיי פעמים בודדות על קונטרבס, ואני לא חושב שאי פעם ניגנתי על קונטרבס חשמלי. אבל - לטעמי, הסאונד של קונטרבס חשמלי הוא בד"כ יותר יפה משל קונטרבס אקוסטי. לשניהם יש הרבה מהמשותף באיכויות הצליל, אבל לחשמלי יש יותר ססטיין ויותר "מוואה" שאני אוהב. בנוסף, החשמלי יותר זול, מתנייד יותר בקלות, ויותר עמיד. כמובן שהבחירה מאד קשורה בסגנון המוזיקלי שאתה מתכוון לנגן. אף תזמורת קלאסית לא תקבל אותך עם קונטרבס חשמלי, אני חושב, אבל בכמעט כל הז'אנרים האחרים - שניהם אפשריים. במחשבה נוספת, יש אולי גם עניין של מורים מסוימים שלא יסכימו ללמד על קונטרבס חשמלי.
Tomerbass פורסם נובמבר 4, 2021 מחבר פורסם נובמבר 4, 2021 אני מנגן בעיקר גאז, אומנם התחלתי לנגן בקונטרבס רק לפני כמה חודשים אבל למדתי את הפוזיציות ואיך מחזיקים אותה ואני מצליח גם לנגן בג'אמים גם סטאנדרטים לא פשוטים (donna lee, giant steps וכו) ולפי מה שהבנתי יש מורי קונטרבס גאז ויש מורי קונטרבס קלאסי אז לא חובה להתחיל ישר מהקלאסי? או אפילו ללמוד ממורה מסויים קלאסי וממורה אחר גאז (לא בעיה מבחינת כסף אני עובד כמו חמור) ואם מורה גאז יסכים ללמד בחשמלי
huckbuc פורסם נובמבר 6, 2021 פורסם נובמבר 6, 2021 בתאריך 4.11.2021 at 23:47, Tomerbass כתב: לפי מה שהבנתי יש מורי קונטרבס גאז ויש מורי קונטרבס קלאסי אז לא חובה להתחיל ישר מהקלאסי? אין חובה לכלום. זאת מדינה חופשית וכל אחד עושה מה שטוב לו ויותר ברצינות - עדיף שמישהו אחר ייעץ לך בענייני קונטרבס. אני באמת מבין מעט מאד בנושא.
lukatch פורסם נובמבר 6, 2021 פורסם נובמבר 6, 2021 למדתי שלוש שנים קלאסי, ושניים משלושת הילדים שלי קונטרבסיסטים, הגדול (23.5) ניגן יותר קלאסי והצעיר (19) ג'אזיסט שמסתמן ככוכב וכבר ניגן עם כמה שמות, ועדיין אני לא רואה בזה סמכות לתת עצות. אבל כשהגדול היה בן 11 והתחיל קונטרבס, הלכתי לאלי מגן ושאלתי מה הכי טוב לעשות. ולאלי מגן כדאי להקשיב. הוא אמר, "קודם שנתיים קלאסי חובה. במקביל אפשר ללמוד ג'אז על גיטרה בס אצל מורה טוב, כלומר או יוראי אורון או אריה וולניץ (ציטוט של אלי מגן, למי שיש בעיות עם זה תפנו אליו) ורק אחרי שנתיים למזג את השניים ולנגן ג'ז על קונטרבס". עד כאן מה שאלי מגן אמר, והוא בחור שקצת מתמצא בג'ז, בקלאסי, ויש אומרים גם בקונטרבס. יש היגיון בזה כי קונטרבס זה לא בס פרטלס עומד. את זה בטח כבר הבנת. זה כלי שדורש, למרבה הצער, לימוד של רוב הטכניקה ממש מהתחלה. למורי קלאסי יש מתודה בשביל זה, מתודה שעובדת כבר 200 שנה. יש כאלה שעובדים עם שיטת סוזוקי, אחרים עם סימנדל הוותיק, ככה לומדים את הפוזיציות, את השיפטים, ונגינה בקשת. למרות שכמעט לא תשתמש בקשת בג'אז, קשת היא חובה כדי להשיג אינטונציה טובה, כלומר לא לזייף. זה מה שייתנו לך שנתיים קלאסי, גם אם לנגן יצירות של ויוואלדי (לצ'לו או לכינור, מותאמות לקונטרבס) זה לא מה שבא לך כרגע: אבל אתה תדע לנגן קונטרבס. כמובן שיש יוצאים מן הכלל. הבן הצעיר שלי נמנע ככל יכולתו מקלאסי, וזה עובד לו איכשהו. עם זאת אני אציין שיש לו שמיעה הרמונית באמת לא מצויה ורקע של 7 שנים בג'ז כפסנתרן, ושהוא בכל זאת למד אצל קונטרבסיסט מהפילהרמונית (נועם מסריק). אתה חייב מורה מנוסה כדי לבנות טכניקה נכונה. קונטרבס זה לא גיטרה בס שאפשר ללמוד לבד. ההבדל בין קל לנגינה לבין קושי בלתי אפשרי הוא טכניקה, ואת זה חייבים ללמוד אצל מורים עם הכשרה קלאסית. טכניקה נכונה היא מה שאיפשרה למורָה שלי, בחורה עדינה בגובה מטר וחצי, ולמורָה שלה, בחורה בגובה 1.60, לנגן בצורה וירטואוזית על אחד הכלים הכי גדולים וקשים טכנית. בשביל להמחיש: בקונטרבס עוצמת הלחיצה של אצבעות יד שמאל על המיתר על הפינגרבורד היא פי 8 מהעוצמה שנדרשת בצ'לו. רק טכניקה שלומדים אצל קלסיקאי מנוסה מאפשרת לעשות את זה, ועוד בקלות. אבל אל תקשיב לי, כאמור, תקשיב לאלי מגן.
Tomerbass פורסם נובמבר 7, 2021 מחבר פורסם נובמבר 7, 2021 קודם כל תודה רבה לשניכם אתם מדהימים שאתם ככה משקיעים בתשובות, כן שלחו לי את הפלאפון של אלי מגן גם ראיתי ראיון שלו בטוקבק (ראיון גדול ואדם גדול) וכן אני חושב ללכת אליו, ושלא תבינו לא נכון אני מאוד אוהב מוסיקה קלאסית פשוט אני יותר בסיסט גאז, אבל כן אני מבין לגמרי שמריכים ללמוד יסדות גם של הכלי עצמו והדרך הכי טובה זה דרך המוזיקה הקלאסית, השאלה אם מוסיקה קלאסית תשתלב טוב על קונטרבס חשמלית.. בתאריך 4.11.2021 at 17:09, huckbuc כתב: גילוי נאות: ניגנתי בכל חיי פעמים בודדות על קונטרבס, ואני לא חושב שאי פעם ניגנתי על קונטרבס חשמלי. אבל - לטעמי, הסאונד של קונטרבס חשמלי הוא בד"כ יותר יפה משל קונטרבס אקוסטי. לשניהם יש הרבה מהמשותף באיכויות הצליל, אבל לחשמלי יש יותר ססטיין ויותר "מוואה" שאני אוהב. בנוסף, החשמלי יותר זול, מתנייד יותר בקלות, ויותר עמיד. כמובן שהבחירה מאד קשורה בסגנון המוזיקלי שאתה מתכוון לנגן. אף תזמורת קלאסית לא תקבל אותך עם קונטרבס חשמלי, אני חושב, אבל בכמעט כל הז'אנרים האחרים - שניהם אפשריים. במחשבה נוספת, יש אולי גם עניין של מורים מסוימים שלא יסכימו ללמד על קונטרבס חשמלי. בתאריך 6.11.2021 at 21:33, lukatch כתב: למדתי שלוש שנים קלאסי, ושניים משלושת הילדים שלי קונטרבסיסטים, הגדול (23.5) ניגן יותר קלאסי והצעיר (19) ג'אזיסט שמסתמן ככוכב וכבר ניגן עם כמה שמות, ועדיין אני לא רואה בזה סמכות לתת עצות. אבל כשהגדול היה בן 11 והתחיל קונטרבס, הלכתי לאלי מגן ושאלתי מה הכי טוב לעשות. ולאלי מגן כדאי להקשיב. הוא אמר, "קודם שנתיים קלאסי חובה. במקביל אפשר ללמוד ג'אז על גיטרה בס אצל מורה טוב, כלומר או יוראי אורון או אריה וולניץ (ציטוט של אלי מגן, למי שיש בעיות עם זה תפנו אליו) ורק אחרי שנתיים למזג את השניים ולנגן ג'ז על קונטרבס". עד כאן מה שאלי מגן אמר, והוא בחור שקצת מתמצא בג'ז, בקלאסי, ויש אומרים גם בקונטרבס. יש היגיון בזה כי קונטרבס זה לא בס פרטלס עומד. את זה בטח כבר הבנת. זה כלי שדורש, למרבה הצער, לימוד של רוב הטכניקה ממש מהתחלה. למורי קלאסי יש מתודה בשביל זה, מתודה שעובדת כבר 200 שנה. יש כאלה שעובדים עם שיטת סוזוקי, אחרים עם סימנדל הוותיק, ככה לומדים את הפוזיציות, את השיפטים, ונגינה בקשת. למרות שכמעט לא תשתמש בקשת בג'אז, קשת היא חובה כדי להשיג אינטונציה טובה, כלומר לא לזייף. זה מה שייתנו לך שנתיים קלאסי, גם אם לנגן יצירות של ויוואלדי (לצ'לו או לכינור, מותאמות לקונטרבס) זה לא מה שבא לך כרגע: אבל אתה תדע לנגן קונטרבס. כמובן שיש יוצאים מן הכלל. הבן הצעיר שלי נמנע ככל יכולתו מקלאסי, וזה עובד לו איכשהו. עם זאת אני אציין שיש לו שמיעה הרמונית באמת לא מצויה ורקע של 7 שנים בג'ז כפסנתרן, ושהוא בכל זאת למד אצל קונטרבסיסט מהפילהרמונית (נועם מסריק). אתה חייב מורה מנוסה כדי לבנות טכניקה נכונה. קונטרבס זה לא גיטרה בס שאפשר ללמוד לבד. ההבדל בין קל לנגינה לבין קושי בלתי אפשרי הוא טכניקה, ואת זה חייבים ללמוד אצל מורים עם הכשרה קלאסית. טכניקה נכונה היא מה שאיפשרה למורָה שלי, בחורה עדינה בגובה מטר וחצי, ולמורָה שלה, בחורה בגובה 1.60, לנגן בצורה וירטואוזית על אחד הכלים הכי גדולים וקשים טכנית. בשביל להמחיש: בקונטרבס עוצמת הלחיצה של אצבעות יד שמאל על המיתר על הפינגרבורד היא פי 8 מהעוצמה שנדרשת בצ'לו. רק טכניקה שלומדים אצל קלסיקאי מנוסה מאפשרת לעשות את זה, ועוד בקלות. אבל אל תקשיב לי, כאמור, תקשיב לאלי מגן.
lukatch פורסם נובמבר 8, 2021 פורסם נובמבר 8, 2021 לפני 21 שעות, Tomerbass כתב: השאלה אם מוסיקה קלאסית תשתלב טוב על קונטרבס חשמלי זה כמו לשאול אם אפשר לנגן שופן על פסנתר דיגיטלי. התשובה היא כן. אתה לא תעשה רסיטל על קלאבינובה אלא על פסנתר כנף, אבל ללמוד - את זה אפשר בהחלט לעשות על פסנתר דיגיטלי. בקונטרבס, המתודה הקלאסית טובה באותה מידה גם לקונטרבס חשמלי, בגלל שהאינטונציה והטכניקה זהה באקוסטי ובחשמלי. עוד עניין שחשבתי להעלות הוא העובדה שעוד לפני שהתחלת ללמוד את הכלי, אתה כבר החלטת שתנגן על חשמלי. למה בדיוק? אני מעריך שכמו כולם גם אתה תתאהב בכלי האקוסטי. מה שאתה עושה הוא כמו אדם שרוצה ללמוד לנגן גיטרה ומחליט מראש שהוא ינגן רק על פנדר ולא על גיבסון. יש לי חשד שהסיבה היא שאתה רגיל לכלי קומפקטי ונייד (גיטרה בס) וחושש מהסירבול של להסתובב עם קונטרבס. אז כן, זה הרבה יותר מסורבל (ואני אומר את זה שעתיים אחרי שסחבתי קונטרבס מהגיג של הבן שלי הביתה, אז הסירבול מוחשי מאוד עבורי). אבל אחרי שתנגן על אקוסטי אתה תתקשה לנגן על חשמלי. זה לא יישמע לך טוב. יש סיבה למה 99.99% מהבסיסטים בג'אז הם עם הכלי האקוסטי המסורבל והגדול (עם פיקאפ כמובן) ולא עם החשמלי. חוץ מזה שמתרגלים להיסחב עם קונטרבס וזה נהיה פחות נורא עם הזמן.
Tomerbass פורסם דצמבר 5, 2021 מחבר פורסם דצמבר 5, 2021 אז זהו שאני כן מנגן על קונטרבס אקוסטי כרגע, (והיא מדהימה ואני חולה עליה) והייתי שמח לנגן רק עליה אבל אני מדבר מבחינת המחיר דווקא, אומנם בחרתי בקונטרה שעולה 500 בחודש אבל הייתי רוצה שיהיה לי משלי ולא בשכירות, בגלל זה ההתלבטות אם לקנות חשמלית וזהו כי זה הרבה יותר זול
lukatch פורסם דצמבר 5, 2021 פורסם דצמבר 5, 2021 חשמלי (EUB) זול זה בדרך כלל חשמלי זבל. גם בתוך החשמליים יש את כל הטווח שבין זבל סיני לבין כלי מצוין. חשמלי טוב זה לא דבר זול. חשמלי טוב זה למשל ימאהה סיילנט בייס מהדגם החדש, SLB300. במחיר שהוא יעלה לך בארץ אתה יכול לקנות קונטרבס אמיתי לא רע. כלומר לא כלי לפילהרמונית, אבל לא רע. בוודאי לשלב שבו אתה נמצא עכשיו. אם תקנה חשמלי גרוע בזול, אתה תישאר גם בלי תקציב, גם בלי בס אקוסטי, ודי מהר - אחרי שתקלוט מה קנית - גם בלי שום חשק לנגן.
Recommended Posts
צור חשבון חדש או התחבר לחשבון קיים בכדי להגיב
עליך להירשם בכדי לכתוב תגובה
צור חשבון
פתח חשבון בפורום. זה קל ומהיר!
הירשם לפורוםהתחבר
משתמש רשום? התחבר כאן.
התחבר כעת