Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

Recommended Posts

פורסם

שלום, קוראים לי מיכאל, זוהי בעצם פעם ראשונה שאני בעצמי מעלה לכאן נושא לאחר שהשתמשתי באתר הזה מי יודע כמה זמן ויש לי המון הערכה אליו, אני שמתי לב שאין כאן שום פורום לגבי איך מנקים את האלקטרוניקה, אם כן אני ממש אשמח אם תעבירו אותי אליו, אבל מאחר ולא מצאתי החלטתי לעשות אחד משלי. 

אני אגש ישר לנושא, אני מנגן על פנדר j bass, ובזמן האחרון בגלל סיבה שאין לי מושג מהי הנוב של הנק פיקאפ יצא ממקומו והוא מסתובב אבל הוא לא מקובע,

בנוסף  התחלתי לשמוע רעשים כשאני מסובב את אותו הנוב, ובכללי זמזום חזק בלי קשר לנגיעה בנובים (כמו Hum כזה)

(אני מודע לזה שלjazz bass יש זמזום כאשר מנגנים על פיקאפים נפרדים אבל עכשיו זה גם כששניהם פועלים)

לפי ההשערה שליו ומה שאני יודע זה בעיה באלקטרוניקה בתוך הגיטרה, אבל כשניסיתי לחפש מה אפשר לעשות/איזה חומר אפשר לשים כדי לתקן את זה ממש נאבדתי, באתר אחד אומרים שהחומר הזה טוב

ובאתר אחר ממליצים להימנע ממנו.

אז לפני שאני שם על הגיטרה שלי משהו שיכול להרוס אותה חשבתי לשאול אנשים שיודעים. אז כל מי שיודע משהו לגבי הפסקת הרעש, איזה חומר כדי להשתמש ושלא עושה נזק, בכללי כל מה שקשור לאלקטרוניקה של הגיטרה אני נורא אשמח לשמוע, ואם טעיתי בחלק ממה שכתבתי אשמח אם יתקנו אותי, אני כאן ללמוד, תודה רבה! 

פורסם

האם רק כפתור הפלסטיק השחור השתחרר או שכל הפוטנציומטר (הרכיב שבתוך הגיטרה) השתחרר ומסתובב חופשי?

פורסם

1. תוריד את הנוב השחור, תפתח את הקונטרול פלייט (3 ברגים), תחזק את הפוטנציומטר למקום על ידי הידוק האום. 

2. למניעת רעשים, תסובב כל נוב כמה פעמים עד הסוף לכל כיוון, כל יום. ככה הם יפעלו ללא רעשים כל החיים. בהרבה מקרים כשיש קצת רעשים, מספיק לפתוח ולסגור במהירות 10-20 פעם כדי להסיר את הקורוזיה ואז אין שום צורך בחומרים חיצוניים. 

3. אם זה לא עובד, תרסס קצת (דגש על קצת) מנקה מגעים לתוך החריץ בחלק האחורי של הפוטנציומטר, ותסובב משהו כמו עשר פעמים לכל כיוון. 

4. שום דבר מזה לא יכול "להרוס לך את הגיטרה". נגיד שבטעות שפכת שם איזה חומצה אטומית סודית שהרסה את כל המעגל. זה לא משנה הרבה: 3 פוטנציומטרים, ג'ק, קבל וקצת בדיל, זה כל מה שיש שם, זה זול ואפשר להחליף הכל תוך דקות. זה לא שאתה מדבר על ג'ז בס 1964 מקורית עד הבורג שלא נגעו לה בהלחמות מעולם, כן?

פורסם
בתאריך 27.6.2024 at 20:33, RT כתב:

האם רק כפתור הפלסטיק השחור השתחרר או שכל הפוטנציומטר (הרכיב שבתוך הגיטרה) השתחרר ומסתובב חופשי?

כן לצערי כל הפוטנציומטר... 

לפני 20 שעות, lukatch כתב:

1. תוריד את הנוב השחור, תפתח את הקונטרול פלייט (3 ברגים), תחזק את הפוטנציומטר למקום על ידי הידוק האום. 

2. למניעת רעשים, תסובב כל נוב כמה פעמים עד הסוף לכל כיוון, כל יום. ככה הם יפעלו ללא רעשים כל החיים. בהרבה מקרים כשיש קצת רעשים, מספיק לפתוח ולסגור במהירות 10-20 פעם כדי להסיר את הקורוזיה ואז אין שום צורך בחומרים חיצוניים. 

3. אם זה לא עובד, תרסס קצת (דגש על קצת) מנקה מגעים לתוך החריץ בחלק האחורי של הפוטנציומטר, ותסובב משהו כמו עשר פעמים לכל כיוון. 

4. שום דבר מזה לא יכול "להרוס לך את הגיטרה". נגיד שבטעות שפכת שם איזה חומצה אטומית סודית שהרסה את כל המעגל. זה לא משנה הרבה: 3 פוטנציומטרים, ג'ק, קבל וקצת בדיל, זה כל מה שיש שם, זה זול ואפשר להחליף הכל תוך דקות. זה לא שאתה מדבר על ג'ז בס 1964 מקורית עד הבורג שלא נגעו לה בהלחמות מעולם, כן?

לגבי הרעשים שמעתי את זה שרק לסובב אותם זה יכול לעזור... במשך השבוע אטפל בזה ואם אני אצטרך אני אקנה חומר מגעים כי לפי מה שזה נראה עכשיו זה לא כזה עוזר ונראה לי שיש שהקורוזיה שם חזקה.

תודה בכל מקרה... אעדכן. 

צור חשבון חדש או התחבר לחשבון קיים בכדי להגיב

עליך להירשם בכדי לכתוב תגובה

צור חשבון

פתח חשבון בפורום. זה קל ומהיר!

הירשם לפורום

התחבר

משתמש רשום? התחבר כאן.

התחבר כעת
  • Create New...